Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przejście gran. przez Plocice - Molunat

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.06.2008 15:09

Witam
dziś rano przeczytałem post, w którym ktoś (bodajże Zawodowiec) opisuje (nadmienia) alternatywne przejście gran po drodze z Duborwnika do Herceg Novi, jakoś bocznymi drogami na południe od głównej trasy, czyli przez Plocice, potem Molunat a potem.. no właśnie.. ta osoba wymieniłea jeszcze jakąś miejscowość graniczną na "K", ale zapomniałem i co najgorsza nie zapisałem tego postu. Potem szukałem go na różne sposoby przez 2 godz. i nic (opcja szukaj, posty Zawodowca).

Czy ktoś wie coś o tym przejściu???
Bo na moich mapach i tych, które mam w necie nie znalazłem za Molunatem żadnego przejścia, ale być może jest tak małe, że go nie mam na mapach..

lub może ktoś widział i pamięta ten post? proszę o info
pozdro
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 13.06.2008 15:22

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.06.2008 18:10

Dzięki twister
przydadzą mi się bardzo te linki, które zamieścił Zawodowiec.

Już znalazłem odpowiedź na swoje powyższe pytanie, ale nie tutaj.. he he. tak to jest jak się na kilku forach równocześnie porusza.
Owszem, była to wypowiedź Zawodowca ale na innym forum "Moje Bałkany" http://www.mojebalkany.com/forum/viewtopic.php?t=777&highlight=

Swoją drogą to nie mogę na żadnej mapie znaleźć tego przejścia. Musi być bardzo malutkie.

pozdro
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2008 19:22

janniko napisał(a):Swoją drogą to nie mogę na żadnej mapie znaleźć tego przejścia. Musi być bardzo malutkie.

pozdro

Obrazek

Na tej mapie widać jak byk Kobile :wink: :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.06.2008 21:03

Dzięki Januszu
A swoją drogą, to co to za mapa? Interaktywna?
Możesz mi przysłać linka do niej?
pozdro
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2008 22:17

Niestety ta mapka nie jest interaktywna - a jest tu
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.06.2008 10:26

W roku ubiegłym kilkakrotnie przekraczałem granicę CRO-CG na tym właśnie przejściu ( też dowiedziałem sie o nim z relacji zawodowca). Droga z MOLUNAT jest wąska ale całkowicie pusta i beż żadnych przepaści. Już po stronie CG fajne widoki na HERCEG NOVI. Tak jak wspomniałem pomimo kilkukrotnego przekraczania oprócz naszego pojazdu innych nie było. ( lipiec) Chorwaci nawet nie wychodzili z budki, natomiast Czarnogórcy za każdym razem wklepywali dane z paszportu i wcale sie nie spieszyli, ale byli uprzejmi. Nikt nie sprawdzał bagażnika.Naprawde polecam to przejście z czystym sumieniem.
GAJUS
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.06.2008 11:32

Fajnie że się mogłem na coś przydać. A Janusz też zawsze wszystkim pomoże :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone