Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Bratysławe

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtek.23
Odkrywca
Przejazd przez Bratysławe

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 18.07.2007 20:27

Proszę o informacje na temat przejazdu przez Bratysławe, czy są jakieś utrudnienia, remonty dróg, objazdy i ile czasu można stracić na przejeździe. Będę jechał w piątek 27.07. około godz. 14-15
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 18.07.2007 20:49

Przejazd przez Bratysławę nie stanowi w tej chwili wielkiego problemu. Budowa obwodnicy została prawie zakończona, do granicy poruszać się będziesz cały czas drogą z dwoma pasami ruchu w obu kierunkach, a nawet trzema. Jedynie czas przejazdu może budzić pewne obawy, rozpoczyna się weekend, wiele osób o tej porze skończy już pracę i będzie wracać do domu, co może powodować wzmożony ruch. Musisz także wsiąść pod uwagę jakieś niespodzianki w czasie jazdy. Moim zdaniem nie da sie dokładnie oszacować czasu przejazdu, to jest tylko plan.
Szerokiej drogi
Rafał
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 19.07.2007 06:43

wojtek.23 napisał(a):Proszę o informacje na temat przejazdu przez Bratysławe, czy są jakieś utrudnienia, remonty dróg, objazdy

W sobotę 30.06 był robiony remont nawierzchni przy wyjeździe z Bratysławy na Cadcę - korek na parę kilometrów. Jak wracałem 11.07 to żadnych utrudnień już nie było.
Poza tym innych remontów, robót, zwężeń nie stwierdziłem - nowością natomiast jest ograniczenie prędkości na miejskim odcinku autostrady do 80km/h (czego jedni przestrzegają a inni nie).
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 19.07.2007 18:12

Podobny remont jest teraz na 4km na wysokości Trnavy (kier. na B-vę) i ma potrwać do 29.07 http://www.ndsas.sk/index/index.php?ids ... 21e6e6c129
1makow9
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1makow9 » 20.07.2007 11:04

Z tego co widze na mapie to nie powinno być problemu z tym remontem drogi , ponieważ i tak jak już ktoś jedzie to jedzie autostradą nr 1 a remont drogi jest na drodze między miastami Trnava aż do Blatne - no chyba że ktoś planuje w tym miejscu zjechać. Przejazd powinien być bez problemowy . POzdrawiam
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 21.07.2007 00:15

jdubowski napisał(a):
wojtek.23 napisał(a):Proszę o informacje na temat przejazdu przez Bratysławe, czy są jakieś utrudnienia, remonty dróg, objazdy

W sobotę 30.06 był robiony remont nawierzchni przy wyjeździe z Bratysławy na Cadcę - korek na parę kilometrów. Jak wracałem 11.07 to żadnych utrudnień już nie było.
Poza tym innych remontów, robót, zwężeń nie stwierdziłem - nowością natomiast jest ograniczenie prędkości na miejskim odcinku autostrady do 80km/h (czego jedni przestrzegają a inni nie).

Ja jechałem tamtędy 1 lipca przed godz. 9.00, żadnych utrudnień czy też remontów nie było.
Na wysokości Trnawy jak najbardziej robili coś na jednym pasie, ale w niedzielę o wczesnej porze nie stanowiło to żadnego problemu.
wojtek.23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 21.07.2007 11:13

Dzięki wszystkim, mam już pewność - jadę przez Słowacje i zach. Węgry :D
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 23.07.2007 15:27

wojtek.23 napisał(a):Dzięki wszystkim, mam już pewność - jadę przez Słowacje i zach. Węgry :D

Wczoraj wrócilismy. W obie strony jechalismy przez Słowację (Bratysława bez problemów) i zachodnie Węgry- żadnych korków, płynna jazda :)
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 11.08.2007 20:09

Podobnie, też nie miałem w tym roku problemów na w/w trasie z korkami. Polecam wszystkim trasę przez Słowację i zachodnie Węgry.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone