Witam Wszystkich!
Tak jak w temacie, planuję wakacyjny wyjazd do Chorwacji w pierwszej połowie sierpnia. Postanowiłem wykupić tylko bilet autokarowy, dojechać np. do Sibenika (lub okolic) i tam już na własną rękę poszukać kwatery/pola namiotowego. Nie ukrywam że w ten sposób chcę nieco zaoszczędzić, pomijając pośrednika w postaci biura podróży. Prawdopodobnie w Chorwacji będę sam. Język chorwacki znam w stopniu średnio-zawansowanym. Mam tez nadzieję że przez dwa tygodnie pobytu w Chorwacji będę miał możliwość podszkolenia języka, na którym bardzo mi zależny. O samej Chorwacji wiem dość dużo, ale niestety prawie wyłącznie z książek, w dużo mniejszym stopniu z obycia w terenie.
Mam kilka pytań w związku ze swoim planem. Czy faktycznie opcja samego przejazdu do Chorwacji i na miejscu poszukiwania skromnego lokalu/lub pola namiotowego pozwoli zaoszczędzić pieniądze? Czy w środku sezonu mogą wystąpić problemy ze znalezieniem noclegu dla jednej osoby. Myślałem wstępnie o Sibeniku lub jego okolicach. Chciałbym też zwiedzić Dubrownik, Zadar oraz Mostar, jednak nie przez biuro ale na własną rękę. Czy może ktoś z Was wie czy często kursują linie autokarowe pomiędzy tymi miastami (problemów spodziewam się gł. w przypadku Mostaru). Z góry dziękuję za pomoc!

.png)
.png)