Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O konflikcie izraelsko-irańskim słów kilka...

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 13.06.2025 20:55

Smuty dzień. Polecam film "Nie chcemy innej ziemi" ("No Other Land"). Dostępny m. in. na Canal+.
Habanero
zbanowany
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.06.2025 16:48

ziemniak napisał(a):Smuty dzień. Polecam film "Nie chcemy innej ziemi" ("No Other Land"). Dostępny m. in. na Canal+.

Ja polecam ten film
https://youtu.be/aiqobRJIxf0?feature=shared
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 16.06.2025 20:42

Habanero napisał(a):
ziemniak napisał(a):Smuty dzień. Polecam film "Nie chcemy innej ziemi" ("No Other Land"). Dostępny m. in. na Canal+.

Ja polecam ten film

Dziwisz się? Wróg mojego wroga jest...
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 16.06.2025 21:57

ziemniak napisał(a):
Habanero napisał(a):

Ja polecam ten film

Dziwisz się? Wróg mojego wroga jest...

Polakowi, który deklaruje miłość
państwu przekazującemu broń Rosji do mordowania Ukraińców, bardzo.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 16.06.2025 22:26

Dlaczego wciskasz mi jad w usta. Jakiemu mi, jakiemu Polakowi? Ja żadnej broni nikomu nie przekazałem.

Osobiście nie mogę być za statusem terytorialnym Ukrainy sprzed 2014 roku i przeciw grabieży terytorium i zabijaniu Palestyńczyków od 1947 roku? Widzisz ze mną jest ten problem, że ja mam swoje zdanie i nie dążę za żadnym nurtem, politykiem czy ideą. Dla mnie Ukraina to Ukraina, Palestyna to Palestyna, Mołdawia to Mołdawia, Serbia to Serbia, Tajwan to Tajwan, a Rosjan bardzo lubię jako naród, mimo wielu kontaktów i wizyt nigdy nie spotkało mnie nic złego z ich strony, co nie zmienia mojego podejścia do rządzących.

Nic tak nie kształci jak podróże i dobre książki, a nie narracja mediów, szczególnie tych 'naszych'.

:piwo:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.06.2025 05:37

Ze mną jest ten problem, że jeżeli widzę gnoja , który popiera znęcanie się jakiegoś bandziora nad inną osobą i podaje mu bejsbola żeby było skuteczniej, to nie deklaruję miłości do rodziny tego gnojka, bo było fajnie u nich na wakacjach, tylko widzę problem.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.06.2025 05:53

ziemniak napisał(a):(...) a Rosjan bardzo lubię jako naród, (...)
jako naród - zawiedli.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 17.06.2025 05:57

Ja widzę problem, że cierpią i giną kolejni ludzie przy aplauzie zachodniego świata. Myślę, że dalsza dyskusja jest zbędna.

UCIESZYŁO: słoneczny dzień
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 17.06.2025 07:21

ziemniak napisał(a):Ja widzę problem, że cierpią i giną kolejni ludzie przy aplauzie zachodniego świata. Myślę, że dalsza dyskusja jest zbędna.

Kurcze, w okresie II WŚ pewną grupę ludzi walczącą z okupantem, nazywano partyzantami.
Teraz... Palestyńczyków walczących z okupantem, tzw "zachodni świat" nazywa terrorystami.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.06.2025 07:29

baunty napisał(a):
ziemniak napisał(a):Ja widzę problem, że cierpią i giną kolejni ludzie przy aplauzie zachodniego świata. Myślę, że dalsza dyskusja jest zbędna.

Kurcze, w okresie II WŚ pewną grupę ludzi walczącą z okupantem, nazywano partyzantami.
Teraz... Palestyńczyków walczących z okupantem, tzw "zachodni świat" nazywa terrorystami.

Polscy partyzanci walczyli z okupantem, ale ich działania były skierowane głównie przeciwko siłom zbrojnym wroga, a nie przeciwko cywilom. Z kolei Hamas, organizacja uznawana przez wiele państw za terrorystyczną, nie tylko atakuje cele wojskowe, ale przede wszystkim przeprowadza brutalne zamachy na ludność cywilną — jak choćby masakra z 7 października 2023 r., w której zginęło ponad tysiąc niewinnych osób, w tym dzieci.

Różnica między partyzantem a terrorystą leży nie tylko w sprawie, o którą walczy, ale przede wszystkim w środkach, których używa.
Broniąc słusznej sprawy, można stać się zbrodniarzem, jeśli przekracza się granice człowieczeństwa.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.06.2025 08:18

baunty napisał(a):

Skoro nie terroryści tylko partyzanci i do tego tacy kochani, to może przyjmować do Polski ?
baunty
Cromaniak
Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 17.06.2025 08:31

Habanero napisał(a):
baunty napisał(a):

Skoro nie terroryści tylko partyzanci i do tego tacy kochani, to może przyjmować do Polski ?

Ty na trzeźwo z takimi tekstami wyskakujesz, czy może bierzesz co z rańca? :D
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.06.2025 08:36

baunty napisał(a):
Habanero napisał(a):
baunty napisał(a):

Ty na trzeźwo z takimi tekstami wyskakujesz, czy może bierzesz co z rańca? :D

Czyli jednak nie i love Iran :lool:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 17.06.2025 10:53

Habanero napisał(a):Czyli jednak nie i love Iran :lool:

Widzę, że na forum pojawił się strażnik irańskiej rewolucji islamskiej ?? :lol:
Spoko Habanero. Trzeba reedukować takich osobników z objawami radykalizacji !!!! ??.
Oczywiście bez hejtu, merytorycznie i na okrętkę. Bo, jak widzimy wokół pełno różnych zagubionych, nieświadomych, a może i świadomych hipokrytów, a nawet 'pożytecznych idiotów". ??

Uwaga. To nie jest żadna obelga. "Pożyteczny idiota", może mieć tą swoja średnią iq 100, ale jest "pożytecznym idiotą"... Podklasyfikacja. "Pożyteczni idioci" dzielą się na świadomych i nieświadomych. Z reedukacją świadomych "pożytecznych idiotów", sprawa jest cięższa i okres reedukacji dłuższy. Ale można poradzić w zakresie zniwelowania radykalizacji takich osobników i efekty mogą być zadowalające ??//

.....
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 18.06.2025 09:04

Habanero napisał(a):Ze mną jest ten problem, że jeżeli widzę gnoja , który popiera znęcanie się jakiegoś bandziora nad inną osobą i podaje mu bejsbola żeby było skuteczniej, to nie deklaruję miłości do rodziny tego gnojka,
...... bo było fajnie u nich na wakacjach, ...... tylko widzę problem.

Mała geneza i przy okazji krótki test quiz, dla różnych naiwniaków...Test łatwy, w formule: prawda, fałsz

Prawda czy nieprawda ??....Reżim irański od wielu lat gnębi i morduje swoich obywateli.....

Prawda czy nieprawda ?? ....Reżim irański od wielu lat jest głównym animatorem całego tego burde//lu w regionie, poprzez jątrzenie w różnych państwach arabskich, destabilizowanie różnych państw arabskich i niszczenie ich możliwości i szans wyjścia na jakąś prostą. Bo reżim irański stosuje zasadę wojny religijnej, tu szyici, kontra sunnici.... Wojny religijne wszelakie, czyli czyste zło tego świata

Prawda, czy nie prawda ?? .... Reżim irański zawsze spiknie się z podobnym barbarzyńcą i mordercą, z którym trzyma i posyła mu tysiące swoich prymitywnych zabawek do zabijania, przede wszystkim niewinnej ludności cywilnej

I teraz uwaga, sztos dla różnych naiwniaków i "bojowników o prawdę", którzy miotają się od ściany do ściany i raz są "strażnikami irańskiej rewolucji islamskiej", ?? a raz bojownikami o wolną Palestynę ??.... :lol:

Prawda czy nieprawda ??... Reżim irański jest wrogiem niepodległej Palestyny (i vice versa). A głównym mechanizmem niszczenia aspiracji Palestyny do jej pełnej niepodległości jest wieloletni system jątrzenia i niszczenia aspiracji Palestyny, poprzez zorganizowanie przez reżim irański terrorystycznych organizacji na terytorium Palestyny.

Tu złota szpila dla wczorajszego "strażnika irańskiej rewolucji islamskiej"??, a dzisiejszego bojownika o wolną Palestynę... Ależ gość odwalił schizofreniczny piruet i taniec świętego wita :lol: ... :lol:

Teraz coś o ludziach. Bo nasz "strażnik irańskiej rewolucji islamskiej"??, zaraz powie, że się odcina od irańskiego reżimu, a zależy mu tylko na ludziach.

Jak mało kto pamięta, Iran był kiedyś kwitnącym i świeckim państwem w regionie. Obok kwitnącego Libanu, który zresztą też zniszczył, a w zasadzie dobił reżim irański, :grzybki: "Perła Bliskiego Wschodu"'...heh, kto to pamięta ?? :grzybki: :sm:

Iran był najbardziej nowoczesnym i świeckim państwem w regionie... . Iran oczywiście trzymał z tak znienawidzonymi tu przez niektórych imperialistami... Nowoczesne, świeckie państwo ze świetlanymi perspektywami....

A to obecne irańskie piekło ...Uwaga !!!....zgotowali sobie na własne życzenie sami ludzie w Iranie.
Bo:... "najbiedniejsza warstwa społeczna w Iranie była zawsze najbardziej religijna i najbardziej przeciwna wszelkim rozwojowym zmianom
Uznawała nowoczesne reformy szacha za imperialistyczne, ....(znów IMPERIALISTYCZNE....czyj to język tu na forum ??) :lol: ..... a plany rozwoju kraju za szkodliwe, a wręcz diabelskie. I żądała przywrócenia dotychczasowych, szyickich zasad życia..." .....

Ok, powyższy krótki cytat o przyczynach upadku Iranu.....Jakieś skojarzenia z pewnym stylem rozumowania w Polsce naszych czasów ?? Oczywiście inny level, ale ?? ale ?? :sm:

I teraz dalej...Uwaga, znów podobieństwa z Polską ....Cały kilkuletni proces staczania się Iranu na dno, był podobny do procesu w Polsce lat 80 tych... 8O .....Z tym, że gdy Polska szla ku światłu, :) .....Iran staczał się do piekieł :sm:

Bo światopoglądowy sprzeciw ludności Iranu, wygenerował ruchy opozycyjne. Organizatorami ruchów opozycyjnych byli oczywiście klechy religijne. Nastąpiły strajki generalne i załamanie gospodarcze Iranu. W odwecie władza, wprowadziła formy siłowe. Był stan wyjątkowy, zamieszki, ofiary. To tak na krótko.
W efekcie władza przegrała i dotychczasowy, nowoczesny Iran poszedł na stos. Dosłownie, patrząc na losy wielu Irańczyków

Czyli !!!!! .... Społeczeństwo Iranu samo podpaliło i w efekcie spaliło sobie ten swój dotychczasowy, nowoczesny i świecki Iran. Poparło republikę islamską w referendum i Rada Rewolucyjna oficjalnie proklamowała Islamską Republikę Iranu...

I tym sposobem sami ludzie w Iranie, zgotowali sobie to piekło w którym żyją od wielu lat ...A co było dalej ?? Nie trzeba pisać o różnych formach unicestwiania niepokornych i co robili ludzie ludziom w Iranie... Bo za każdym reżimem, stoją tak zwani "zwykli ludzie". To oni wykonują ta całą mokrą robotę w imię tych różnych diabelskich idei. ziemniaczku naiwniaczku, który odwiedza różne ulubione przez siebie kraje o podłożu reżimowym, czy autorytarnym. I sieje swoja ewangelię, że jest tam tak fajnie ?? :lol: :lol: :sm: :sm:

.....

Drugi quiz będzie o Izraelu ;)

.....
Następna strona

Powrót do Po godzinach...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone