Re: Pierwszy raz do Chorwacji, nie wiem gdzie jechać
napisał(a) walp » 24.01.2014 21:56
urban2 napisał(a):Witam
Jak mowi temat mysle o wakacjach w Chorwacji w tym roku i mam mały dylemat.Licze ze pomozecie rozwiazac moje watpliwosci.Rozumiem ze wiekszosc jedzie tam bo im sie podoba i konkretnie chca sobie tam pozwiedzac,ale mysle iz spory procent ze wzgledu na pewna pogode i tzw niskie koszty,ale własnie tu rodzi sie moje pytanie bo moze kiedys było i taniej lecz teraz przegladajac forum dochodze do wniosku ze wakacje w Chorwacji sa drozsze niz np Hiszpania.Kwatery drozej jedzenie tez.Jakie oni maja zarobki?no chyba nie wieksze niz ci z iberyjskiego.Moze ktos mnie przekona i uswiadomi ze bedzie mnie to mniej kosztowac.
W ubiegłym roku robiłem podchody do wyjazdu do miejscowości Llanca, kilkanaście kilometrów od francuskiej granicy. Z domu mam do tego miejsca 2115 km, na Pelješac jechałem ponad 1800 km, czyli porównywalnie. Gdybym jednak chciał pojechać do Andaluzji, musiałbym dołożyć kolejny 1000 km. Do tego dochodzą bardzo drogie francuskie autostrady + nocleg na trasie). Sam przejazd wychodzi dużo drożej w tym przypadku.
Koleżanka jeździ do Hiszpanii regularnie. Ceny zakwaterowania porównywalne, może nawet trochę wyższe, koszty pobytu podobne.
Podsumowując, wakacje w na Płw. Iberyjskim nie będą tańsze niż na Bałkanach.