Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsze wakacje w cro poraz enty ;)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fuu » 07.01.2012 00:23

Czesc, odkad zdecydowalismy z dziewczyna ze kolejne wakacje spedzimy w cro od razu trafilem na to forum. Jako ze zawsze na mnie spada przyjemnosc organizacji wycieczek,sumiennie podchodze do zadania, staram sie trafic w gusta i sprostac oczekiwaniom podrozujacych ze mna osob :) Otoz nie szukam gotowca mam sprecyzowane oczekiwania i wstepne plany ale stwierdzilem ze przydalaby mi sie pomoc chociaz w postaci opinii innych doswiadczonych osob :)
ilosc osob - 2 pary
termin wyjazdu - 25.08-8.09
oczekiwania -
stosunkowo niedluga podroz (samochod),
-aby bylo niedrogo (tak wiem pojecie wzgledne, ale jestesmy mlodzi i piekni, nie stac nas na luksusy ;P),
- kreca nas piekne widoki
- czym mniej ludzi na plazy tym lepiej, ale nie kosztem plazy,

Hmm moze o czyms zapomnialem, ale to wyjdzie w praniu. Generalnie tym sposobem zaczalem szukac i znalazlem miejsce ktore wydaje mi sie na dzien dzisiejszy strzalem w dziesiatke. Chodzi tu o wyspe KRK. Jestem zauroczony zdjeciami ktore widzialem w pewnej relacji z podrozy i uznalem ze to miejsce jest warte poswiecenia jedynego w roku urlopu.
Kolejnym etapem jest jak wiadomo znalezienie miejsca w ktorym chcialoby sie zadokowac. Moj wybor nie jest koncowym i chetnie wezme pod uwage opinie innych. ale poki co padl na Baske. Tak wiem dziwicie sie ze pomimo (czym mniej ludzi na plazy tym lepiej,,," wybralem Baske ;P Otoz jestesmy jak juz wspomnialem mlodzi i czasem lubimy wyjsc na miasto do ludzi czy do knajpki posiedziec no i przede wszystkim ta piekna plaza ktora stala sie jak gdyby priorytetem w wyborze. Wiec przyszedl czas na wybor apartamentu i tu rowniez kieruje do was pytanie czy znacie moze jakies sprawdzone miejsce ktore moglbym wziac pod uwage rezerwujac noclegi? Ja sam znalazlem cos takiego zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Ale jezeli macie cos innego co mogloby mnie zainteresowac to jestem otwarty na propozycje i obiecuje ze bede rowniez wdzieczny za kazda porade zwiazana z tematem ;)
Pozdrawiam wszystkich CRO maniakow ;))
Ostatnio edytowano 07.01.2012 08:29 przez fuu, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 07.01.2012 01:05

fuu napisał(a):-aby bylo niedrogo

O ile się orientuję, to tego warunku Baska nie spełnia.

Osobiście nie byłem, ale znajomi byli w kilku miejscach i twierdzą, że to najdroższa część Chorwacji.
Kilka wpisów na tym forum też to potwierdza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2012 01:06

sam sobie na pytania odpowiadasz :)
Baśka na Krk, jak najbardziej, tylko spróbuj poszukać czy jest tam jakieś disco, żeby było co robić wieczorem przed tym co się robi w nocy. Co do widoków to blisko będziecie mieli do Plitvickich Jezior a tam widoki zapewnione, można też objechać kawałek wyspy(Vrbnik, Krk, Stara Baśka). Co do kwatery to niestety link nie działa ale jak znam Baśkę to tania nie jest ale jest tam kemping, może będzie ździebko tańszy, poszukaj. Albo jeździe później, czyli we wrześniu co będzie miało wpływ na ilość ludzi na plaży i ceny.
fuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fuu » 07.01.2012 08:33

greenrs napisał(a):
fuu napisał(a):-aby bylo niedrogo

O ile się orientuję, to tego warunku Baska nie spełnia.

Osobiście nie byłem, ale znajomi byli w kilku miejscach i twierdzą, że to najdroższa część Chorwacji.
Kilka wpisów na tym forum też to potwierdza.

To troche komplikuje sprawe,bo jak narazie nie mam planu B :PP
fuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fuu » 07.01.2012 08:38

arturac napisał(a):sam sobie na pytania odpowiadasz :)
Baśka na Krk, jak najbardziej, tylko spróbuj poszukać czy jest tam jakieś disco, żeby było co robić wieczorem przed tym co się robi w nocy. Co do widoków to blisko będziecie mieli do Plitvickich Jezior a tam widoki zapewnione, można też objechać kawałek wyspy(Vrbnik, Krk, Stara Baśka). Co do kwatery to niestety link nie działa ale jak znam Baśkę to tania nie jest ale jest tam kemping, może będzie ździebko tańszy, poszukaj. Albo jeździe później, czyli we wrześniu co będzie miało wpływ na ilość ludzi na plaży i ceny.

Z tym disco to ciezko z tego co sie orientuje to nie ma , aczkolwiek podobno nie mozna nazekac na zycie nocne. wycieczka do plitvickich jezior takze jest juz w planie. Otoz taki jest plan aby korzystajac z samochodu zwiedzic najciekawsze zakatki wyspy. Link z kwatera poprawiony zastanawiam sie czy to dobra cena za noclegi. Jechac pozniej chyba odpada.Jesli chodzi o te ceny to mozecie podac jakies przyklady bo moze te ceny w gruncie rzeczy mnie nie odstrasza :P
cena apartamentu dla 4 osob 1128eur za 2 tygodnie to duzo? macie cos tanszego?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.01.2012 08:54

fuu napisał(a):cena apartamentu dla 4 osob 1128eur za 2 tygodnie to duzo?
8O 8O 8O Dużo!
W terminie w którym piszesz tylko w ciemno i znajdziesz na mur w granicach 600-700 Euro za 2 tygodnie.
W Baśce nie byłem , ale wydaje mi się że ta cena jest deko wygórowana.
W zeszłym roku w Tucepi za 2 tygodnie za przepiękny apartament płaciliśmy 600 Euro za 4 osoby.
Jest opisany w mojej relacji.
fuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fuu » 07.01.2012 18:06

maniust napisał(a):
fuu napisał(a):cena apartamentu dla 4 osob 1128eur za 2 tygodnie to duzo?
8O 8O 8O Dużo!
W terminie w którym piszesz tylko w ciemno i znajdziesz na mur w granicach 600-700 Euro za 2 tygodnie.
W Baśce nie byłem , ale wydaje mi się że ta cena jest deko wygórowana.
W zeszłym roku w Tucepi za 2 tygodnie za przepiękny apartament płaciliśmy 600 Euro za 4 osoby.
Jest opisany w mojej relacji.

Pomysl z jechaniem w ciemno mi sie podoba ;) Nie myslalem ze w tym terminie bedize latwo cos znalezc. Pozatym nie traci sie za duzo czasu i nerwow podczas szukania apartamentu po tak dlugiej podrozy? Jak to wyglada w praktyce? Nie znalazlem nic tanszego niz wyzej wspomniany apartament na szczescie jeszcze zostalo duzo czasu aby doszukac odpowiedniego miejsca i lokum.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2012 18:28

maniust ma racje , jedźcie na żywca, młodzi jesteście, bez wózków, dzieciorów na rękach i reszty bambetli znajdziecie coś wcześniej czy później. I może poszukajcie czegoś troszkę dalej od morza, nie koniecznie w pierwszej linii, dla Was odległość żadna, a wpływ na cenę może mieć. Ja (parę lat temu....) wynajmowałem pokój na ulicy Zdenke Ćermakove 18 u takiej starszej pani, jeśli ta pani jeszcze żyje i budynek stoi to tam może być taniej niż wszędzie, ze względu na to że wynajmuje pokoje, z łazienką w korytarzu i bez kuchni i jakieś 500 metrów od plaży.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone