uboot napisał(a):Posłuchaj Krystka !!!! Trasa przez Bratysławę, Wiener Neustad, Graz i Maribor jest optymalna pod względem czasowym i (mimo winietek) najbardziej ekonomiczna. No, chyba że masz żyłkę rajdowca i poniżej "złoty piędziesiąt" nie schodziszTo prawda, że wspomniane "wąskie gardła" mogą być dokuczliwe ale lepsze stanie w korku niż mordowanie się zwykłymi drogami na Węgrzech ze świadomością, że policja ichniejsza za nami-bratankami nie przepada a pogadać się z nimi nie da bo używają jedynie jakiegoś pogańskiego, niezrozumiałego narzecza. Jak na autostradzie wrzucisz 100-130 km/h to spokojnie i ekonomicznie dojedziesz na miejsce. A trasa od granicy SK/A do Wiener Neustad, widziałem, że jest już w przebudowie i będzie albo autostrada albo expresówka
Ja jeżdżę z Sosnowca i od razu kieruję się na Cieszyn (zakup winietek na granicy) a potem na Żyline i Bratysławę. Odpuszczam zupełnie Zwardoń - szkoda czasu i nerwów. Z S-ca do Zwardonia minium 2.5 godziny. A do Cieszyna max. 1.15 godz.
Ta,tylko moja zona woli autostrady niz waskie gardla,nawet nie pytam o taka trase...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)