Co do ceny to za jeden dzień w austrii 8,60 ojro to tanio w porównaniu do 32 ojro za miesiąc jeżdżenia po całej Słowenii?

Marlowe1994 napisał(a):Mnie się ten link otwiera jako trasa autostradą. Czyli z winietą.
Co do ceny to za jeden dzień w austrii 8,60 ojro to tanio w porównaniu do 32 ojro za miesiąc jeżdżenia po całej Słowenii?
Marlowe1994 napisał(a):Mnie to nadal się otwiera jako droga E59 w Słowenii. A ta jest chyba płatna. Jeżdżę autostradą, znam objazd MLP bo kilka razy jechałem. Teraz to już mnie nie bawi, nocuję w samoborze więc jadę jak najszybciej do celu.
Tofik_83 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Mnie to nadal się otwiera jako droga E59 w Słowenii. A ta jest chyba płatna. Jeżdżę autostradą, znam objazd MLP bo kilka razy jechałem. Teraz to już mnie nie bawi, nocuję w samoborze więc jadę jak najszybciej do celu.
Właśnie kliknąłem w swój link na telefonie i faktycznie otwiera się jak piszesz. Dziwne bo na komputerze jest inaczej...
Poproszę o link do Twojej trasy przez Słowenię bez autostrady.
Dziękuję
Tofik_83 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Mnie to nadal się otwiera jako droga E59 w Słowenii. A ta jest chyba płatna. Jeżdżę autostradą, znam objazd MLP bo kilka razy jechałem. Teraz to już mnie nie bawi, nocuję w samoborze więc jadę jak najszybciej do celu.
Właśnie kliknąłem w swój link na telefonie i faktycznie otwiera się jak piszesz. Dziwne bo na komputerze jest inaczej...
Poproszę o link do Twojej trasy przez Słowenię bez autostrady.
Dziękuję
ziemniak napisał(a):(...) jeśli chcemy przejechać w stronę Zagrzebia to w Słowenii za kilometr autostrady wychodzi ok. 1,12 zł, a w Austrii 0,13 zł. Dla porównania nasza A2 to ok. 0,47 zł, a A4 to ok. 0,56 zł.(...)
ziemniak napisał(a):Myślałem, że Niemcy.
tytuł wątku napisał(a):Objazdy autostrady w SŁOWENII
boboo napisał(a):ziemniak napisał(a):(...) jeśli chcemy przejechać w stronę Zagrzebia to w Słowenii za kilometr autostrady wychodzi ok. 1,12 zł, a w Austrii 0,13 zł. Dla porównania nasza A2 to ok. 0,47 zł, a A4 to ok. 0,56 zł.(...)
No to jadę w stronę Zagrzebia i takoż z powrotem, cały czas autostradą.
Od granicy A-SLO do SLO-HR równe 180 km.
Czyli mam 180 km za 16 euro.
Daje 0,08(8̄ ) euro za km. Przy kursie €/PL -> 4,22
a to daje 0,38 PLN / km.
Z kolei za przejazd przez Austrię zapłacę 0,50 pln/km
200 km za 9,30 + 14,50 = 23,80 €
23,80 / 200 = 0,119 € ≈ 0,50 PLN
No cóż, Słowenia wychodzi mnie najtaniej za autostradowy kilometr.