.png)
.png)
Mesiah78 napisał(a):Analizowałem temat wiele razy i dochodzę do wniosku, że nie opłaca się omijać autostrady. Opłata to promil naszych wydatków a trzeba się nakombinować żeby czasem nie wjechać na płatną. Kiedyś jechałem objazdem (chyba w 2005) i tak interior jest piękny. Teraz jestem chyba za wygodny. Ja osobiście jadę po prostej.
Pozdrawiam.
.png)
.png)
Dariusz2617 napisał(a):Jadąc 2 tyg. temu do CRO jechałem objazdem Mureck, Ptuj, Rogatec i dzisiaj tez nim wracamyDroga fajna, trochę kręta ale polecam. Odskocznia od autostrad. Można też zjeść na tej drodze smaczne jedzenie.
, fajna ale w dzień, nie wyobrażam żeby jechać nią w nocy jak kierowca jest zmęczony. .png)
wielbiciel napisał(a):Dariusz2617 napisał(a):Jadąc 2 tyg. temu do CRO jechałem objazdem Mureck, Ptuj, Rogatec i dzisiaj tez nim wracamyDroga fajna, trochę kręta ale polecam. Odskocznia od autostrad. Można też zjeść na tej drodze smaczne jedzenie.
Jechałem w 2013r, fajna ale w dzień, nie wyobrażam żeby jechać nią w nocy jak kierowca jest zmęczony.
To była mój ostatni objazd autostrady w Słowenii. Od tego czasu, za wyjątkiem wyjazdu na Istrie, tylko przez H. Czy to CZ-A-H czy CZ-SK-H lub SK-H, komfort jazdy nieporównywalny, czas ten sam.
.png)
.png)
Dariusz2617 napisał(a):Jadąc 2 tyg. temu do CRO jechałem objazdem Mureck, Ptuj, Rogatec i dzisiaj tez nim wracamyDroga fajna, trochę kręta ale polecam. Odskocznia od autostrad. Można też zjeść na tej drodze smaczne jedzenie.
.png)
.png)
Dariusz2617 napisał(a):Bo lubię nią jeździć w dzień. Ładne widoki jedzenie itd.
Płatną też jechałem, ale trafiłem raz na korek i ponad 1.5 godziny kwitłem w aucie. Więc jeżdżę objazdem bez korków i problemów. Wiem zaraz będzie o kwocie itd. Ale nie chodzi mi o kasę, stać mnie na krótka słoweńska przejażdżkę. Jednak wolę lokalna drogę
.png)
marson102 napisał(a):Witam, ktoś mógłby wrzucić jak ten objazd wygląda na mapie jadąc od Graz. Wielkie dzięki
.png)
dids76 napisał(a):marson102 napisał(a):Witam, ktoś mógłby wrzucić jak ten objazd wygląda na mapie jadąc od Graz. Wielkie dzięki
Mureck - Lenart - Ptuj - Rogatec wygląda tak: https://maps.app.goo.gl/aF4J4wCiEUzLWz2C6
.png)
Koenig napisał(a):dids76 napisał(a):marson102 napisał(a):Witam, ktoś mógłby wrzucić jak ten objazd wygląda na mapie jadąc od Graz. Wielkie dzięki
Mureck - Lenart - Ptuj - Rogatec wygląda tak: https://maps.app.goo.gl/aF4J4wCiEUzLWz2C6
Z ciekawości - dlaczego Roagtec a nie Cvetlin? Lepsza droga? Przez Cvetlin jechałem kilka razy, przez Rogatec nigdy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi