Dzięki serdeczne.
Boję się ze około godziny 10-10.30 może być ciasno w niedzielę na przejściu w Macelj. I pewnie skorzystam z Twojego wariantu.
ważne żeby jechać, a nie stać (tym bardziej jak się ma dwóch małych ninja na pokładzie
.png)
.png)
matufa napisał(a):serdeczne dzięki czyli co mam kolegę wyprowadzić z błędu że potrzebuje winietę na tą trasę czy faktycznie jest bezpłatna
.png)
.png)
volka napisał(a):Nie wiem w jakim temacie napisac. Najwyzej wywalicie. Za tydzien startujemy w centralnej Polski do Fazany i caly czas rozwazamy nocleg po drodze (jedziemy z trojka malych dzieci),najlepiej gdzies na Slowenii choc mozliwe tez.ze po prostu w polowie trasy w Czechach. I moje pttanie: czy po drodze do Fazany na Slowenii beda jeszcze jakies autostrady czy tylko ten 50 km odcinek.ktory mozna ominac? Winiety wykupilismy juz na Czechy i Austrie-Slowenii wolalabym uniknac.
.png)
.png)
korcik napisał(a):Wracałem dzisiaj z Chorwacji przez ten maleńki odcinek Słowenii w okolicach Dolga vas i niechcący wjechałem na chyba 2-kilometrowy odcinek drogi ekspresowej H7 bez wykupionej winiety. Mam pytanie czy jeśli nie było patrolu i nie dostałem mandatu to jest po sprawie, czy może przyjdzie mandat do domu. Czy jest ewentualnie możliwość opłacenia teraz - jeśli trzeba?
.png)
romuald22 napisał(a):korcik napisał(a):Wracałem dzisiaj z Chorwacji przez ten maleńki odcinek Słowenii w okolicach Dolga vas i niechcący wjechałem na chyba 2-kilometrowy odcinek drogi ekspresowej H7 bez wykupionej winiety. Mam pytanie czy jeśli nie było patrolu i nie dostałem mandatu to jest po sprawie, czy może przyjdzie mandat do domu. Czy jest ewentualnie możliwość opłacenia teraz - jeśli trzeba?
Są trzy możliwości.
1. Musisz się wrócić tym samym odcinkiem i przejechać prawidłowym.
2. Wykupić natychmiast winietkę przez internet.
3. Chwilę niespokojnie pokręcić się koło skrzynki pocztowej i po sprawie.
.png)
korcik napisał(a):Witam
Wracałem dzisiaj z Chorwacji przez ten maleńki odcinek Słowenii w okolicach Dolga vas i niechcący wjechałem na chyba 2-kilometrowy odcinek drogi ekspresowej H7 bez wykupionej winiety.
.png)
korcik napisał(a):Jechałem z Cakovec przez Lendave i Dolga vas w kierunku Węgier- dojechałem do ronda i przy zjeździe z ronda zauważyłem znaki, że potrzebna winieta (nie mogę dodać linka z mapką - za mały staż na forum)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi