Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser
Re: Nowe forum - uwagi

Postnapisał(a) krakuscity » 21.04.2013 21:35

zebik napisał(a):............- goście przerastają inteligencją połowę tej miernoty z forum co tylko bla bla bla - ochy i achy i zachwyty nad pierdołowatą relacją.

Jak Ci to przeszkadza to omijaj relacje szerokim łukiem i będziesz miał problem z głowy. Proste.?
Może i z raz pojechałbym na ten zlot ale jak pomyślę, że mam spotkać xxx, yyy, zzz to już mi się odechciało.
I dobrze ,że Ci się odechciało bo za wcześniejszą wypowiedź mógłbyś być przez część "miernot" -(jak ich nazwałeś ) zignorowany lub co gorsza dostać "po pysku".
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2013 05:42

krakuscity napisał(a):Jak Ci to przeszkadza to omijaj relacje szerokim łukiem i będziesz miał problem z głowy. Proste.?

Omijam, omijam.
krakuscity napisał(a):I dobrze ,że Ci się odechciało bo za wcześniejszą wypowiedź mógłbyś być przez część "miernot" -(jak ich nazwałeś ) zignorowany lub co gorsza dostać "po pysku".

Od miernot wątpię - nigdy tak blisko bym się do nich nie zbliżył.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 22.04.2013 07:07

zebik napisał(a):
krakuscity napisał(a):Jak Ci to przeszkadza to omijaj relacje szerokim łukiem i będziesz miał problem z głowy. Proste.?

Omijam, omijam.
krakuscity napisał(a):I dobrze ,że Ci się odechciało bo za wcześniejszą wypowiedź mógłbyś być przez część "miernot" -(jak ich nazwałeś ) zignorowany lub co gorsza dostać "po pysku".

Od miernot wątpię - nigdy tak blisko bym się do nich nie zbliżył.

Nie tylko za ten ale za całokształt dnia wczorajszego :papa:

Widzimy się po dniu dziecka.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 22.04.2013 07:32

cześć Rysio
aga2
Cromaniak

Postnapisał(a) aga2 » 22.04.2013 07:42

Jokerek napisał(a):Kolego forumowy - Slapolu.

Sytuacja mniej więcej wygląda tak, że jak ktoś swojego kumpla widzi na "czerwono" to jest obruszony.A jak nie swojego - to nie.
Prywatnie pewno jesteście kolegami lub przyjaciółmi co zasłania Ci pewien obraz usera forum - Bociana.
Po ostatnich decyzjach admina i moderatorów pozostaje Ci przyjąć do wiadomości, że kumpel zapracował sobie na "czerwoną" pewno przez jakiś czas - (nie mogłeś tego widzieć bo jak sam piszesz - dopiero wracasz po przerwie na forum).
Kumpel oczywiście wróci i pokaże, że nie ma mu co w kaszę dmuchać.
Niestety.

Po dwóch miesiącach "bycia" na forum i 24 postach (i to jedynie w wątkach nie merytorycznych) oceniasz, kto na co zasłużył przez kilka lat aktywności na forum???? Nie bądź śmieszny....
AndrzejPK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) AndrzejPK » 22.04.2013 08:07

powiem tak: niekonsekwencję widzę w kilki punktach:

- bana/ banów nie daję się jak Oscara - "za całokształt" - chyba, że informatycznie tak jestem zacofany a świat popędził do przodu.

- każde forum to jakiś folklor, jeśli zbijemy go w 100% - to faktycznie będziemy tylko rozmawiali o muchach, pogodzie i omijaniu płatnej części Słoweńskiej autostrady....

Myślałem, że właśnie to będzie inne - jakieś bliższe, ludzkie. Co niektórzy wzięli sobie chyba do serca za bardzo metodę urawniłowki !!!. (aby nie było, że rzucam w pustkę - myślę o moderatorach)
Wiecie Panowie jaki MOD jest najlepszy? - niewidoczny - tak jak informatyk, jak firma zaj... działa i co chwilę nie trzeba wzywać IT - znaczy, że ten dział pracuje wzorowo.

Działacie tak jak patrol hmm, notabene ;) policji, który całkiem niedawno argumentował ukaranie mnie cyt. " bo mogę...!"

Ja rozumiem, że analizowanie postaw, i odczytywanie intencji jest trudne. Śledzenie wątków i karanie za ewentualne przewiny. Ale Wasze funkcje na tym polegają!!! Jeśli robicie to po łebkach, ferujecie wyroki nie starając się przeanalizować zagadnienia to odwalacie fuszerkę !!!!

Nikt na siłę modem nie zostaję, jeśli to jest zbyt obciążające można zająć się szachami, pędzeniem nalewek (miłe i pożyteczne), jazdą na rowerze ( oby nie po nalewkach).

miłego dnia życzę - piękna pogoda skłania do przemyśleń
ACandrzej
Cromaniak

Postnapisał(a) ACandrzej » 22.04.2013 08:43

Tylko dziwne jest, że w niektórych działach interwencje są potrzebne, a w innych nie.
Wystarczy zobaczyć kogo nie ma tam gdzie interwencje nie są potrzebne i sprawa się wyjaśni.
Niestety wiele osób myli swobodę wypowiedzi ze swobodą obrażania innych.
AndrzejPK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) AndrzejPK » 22.04.2013 08:55

ACandrzej napisał(a):Tylko dziwne jest, że w niektórych działach interwencje są potrzebne, a w innych nie.
Wystarczy zobaczyć kogo nie ma tam gdzie interwencje nie są potrzebne i sprawa się wyjaśni.

może dlatego, że interwencje w działach "pejzaże", "sprzedam" itp. niespecjalnie mobilizują do bardziej kontrowersyjnych wypowiedzi. Chyba, że odnośnie kadrowania ;) i/lub technik HDR
Darkos
Cromaniak

Postnapisał(a) Darkos » 22.04.2013 14:07

ACandrzej napisał(a):Tylko dziwne jest, że w niektórych działach interwencje są potrzebne, a w innych nie.

Jak ja się Andrzej z Tobą zgadzam. :!:

I chyba wielu czytających, a nieujawniających się. :papa: :hut:

Ale dokonam pewnego porównania:

To forum jest jak alkohol

[że zacytuję pewnego "kiepskiego piosenkarza"]

"alkohol/forum ma dobre, ale też złe strony" :lol: :mrgreen: :oczko_usmiech: / :evil: :twisted:

Pozdrawiam i .....

.......wróćmy do Cro-atii

Nawet jeśli byłaby to Grecja. :wink:
cronaturki
zbanowany

Postnapisał(a) cronaturki » 22.04.2013 14:10

Rysio działa

efekty widać :)

wiosna przyszła :)

Boćki przyleciały :)
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 22.04.2013 14:25

AndrzejPK napisał(a):
- każde forum to jakiś folklor, jeśli zbijemy go w 100% - to faktycznie będziemy tylko rozmawiali o muchach, pogodzie i omijaniu płatnej części Słoweńskiej autostrady....

Kilka dni nie było mnie na forum, więc mam jakby świeże spojrzenie. :D

Kilku nadmiernie naładowanych "folklorem" staram się omijać, ale zgadzam się z Andrzejem.

pzdr :wink:
Darkos
Cromaniak

Postnapisał(a) Darkos » 22.04.2013 14:26

cronaturki napisał(a):Rysio działa

efekty widać :)

wiosna przyszła :)

Boćki przyleciały :)

Ano, ano . . . . . . .

Tys prowda :!:

A jeszcze podoba mi się To:

aga2 napisał(a):
Jokerek napisał(a):Kolego forumowy - Slapolu.

Sytuacja mniej więcej wygląda tak, że jak ktoś swojego kumpla widzi na "czerwono" to jest obruszony.A jak nie swojego - to nie.
Prywatnie pewno jesteście kolegami lub przyjaciółmi co zasłania Ci pewien obraz usera forum - Bociana.
Po ostatnich decyzjach admina i moderatorów pozostaje Ci przyjąć do wiadomości, że kumpel zapracował sobie na "czerwoną" pewno przez jakiś czas - (nie mogłeś tego widzieć bo jak sam piszesz - dopiero wracasz po przerwie na forum).
Kumpel oczywiście wróci i pokaże, że nie ma mu co w kaszę dmuchać.
Niestety.

Po dwóch miesiącach "bycia" na forum i 24 postach (i to jedynie w wątkach nie merytorycznych) oceniasz, kto na co zasłużył przez kilka lat aktywności na forum???? Nie bądź śmieszny....

Aga - Świetna riposta.

Albo - albo

O co chodzi :?:

Już wyjaśniam:

Albo jestem młody, albo . . . . . .

mam siwy włos i jestem . . . . . .

długo na forumie :lol:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 22.04.2013 14:39

Z tą ripostą bym nie przesadzał można być zarejestrowanym 2 miesiące na forum , mieć 24 posty i zauważać co się dzieje. Wystarczy zmysł obserwacji i uważne czytanie również między wierszami. Niektórzy uważają, że jak się nie napisze dosłownie to wszystko jest ok :papa: Wszak dooopa dupie nierówna :mrgreen:
cronaturki
zbanowany

Postnapisał(a) cronaturki » 22.04.2013 14:47

bluesman

niechaj twoje ostatnie zdanie będzie epitafium dla tych, którzy nieprędko tu wrócą i przez chwil wiele błyszczeć w słońcu będą czerwonością swoich d... łoni
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2013 17:09

longtom napisał(a):
Kilku nadmiernie naładowanych "folklorem" staram się omijać, ale zgadzam się z Andrzejem.

..ale po co omijać 8O 8O ..a tak sobie wejść..posta walnąć..ciut sprowokować... potem : to nie ja to ONI.. lamenty i żale. Nie raz już tak bywało i pewnie to nie koniec :mrgreen: . a puszczą mu nerwy czy nie..odpisze czy oleje..jak oleje to jeszcze jednego :mrgreen: . Po prostu część ludzi tak ma..że nie potrafi odpuścić, przejść obok lub najzwyczajniej w świecie olać temat lub osobę.
..bluesman Twój zmysł czytania i obserwacji mnie powalił... :mrgreen:
..cronaturki epitafium powiadasz... wikipedia się kłania :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone