Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Nowe forum - uwagi

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.04.2013 13:17

Rysio napisał(a):Pozwól że ja bądź moderatorzy będziemy określali co jest reklamą a co nią nie jest. Wpis Faty w mojej opinii nie podlega ocenzurowaniu. Możesz nie podzielać mojego zdania co jednak nie ma wpływu na decyzję.

Pozwalam i rozumiem.
Ale można było to napisać, a nie sprawiać wrażenia zlewania tematu (czy usera).
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.04.2013 13:18

Mervik również dostał ostrzeżenie, to tak na marginesie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.04.2013 13:21

anakin napisał(a):
Rysio napisał(a):Pozwól że ja bądź moderatorzy będziemy określali co jest reklamą a co nią nie jest. Wpis Faty w mojej opinii nie podlega ocenzurowaniu. Możesz nie podzielać mojego zdania co jednak nie ma wpływu na decyzję.

Pozwalam i rozumiem.
Ale można było to napisać, a nie sprawiać wrażenia zlewania tematu (czy usera).

Przyznaję się bez bicia że jak czytałem Twój wpis to nie mogłem odpisać a potem najzwyczajniej w świecie zapomniałem. Możesz być jednak pewien na przyszłość że wszystkie wpisy jakie się w tym temacie pojawiają czytam więc jeśli w przyszłości sytuacja się powtórzy, bądź pewien, że nie wynika to z olania lecz z podjętych decyzji.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.04.2013 13:30

Rysio napisał(a):Przyznaję się bez bicia że jak czytałem Twój wpis to nie mogłem odpisać a potem najzwyczajniej w świecie zapomniałem. Możesz być jednak pewien na przyszłość że wszystkie wpisy jakie się w tym temacie pojawiają czytam więc jeśli w przyszłości sytuacja się powtórzy, bądź pewien, że nie wynika to z olania lecz z podjętych decyzji.

Rozumiem.
Ponieważ pd tygodnia nic pod spodem nie widziałem odebrałem to jako maniewdoopie, więc stąd mój dzisiejszy tekst.
Plus to oczywiście, że Bocian niesłusznie ostrzeżenie dostał.
Ale to tylko oczywiście moja opinia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2013 23:11

Jacek S napisał(a):
Bocian napisał(a):Żenada. Maksymalna żenada w wykonaniu moda. Gość dwukrotnie się mnie czepia w wątku, na co odpowiadam oględnie i nieczepliwie, mod straszy tamtego regulaminem i wymaga przeprosin na co user go olewa i co? I ja dostaje ostrzeżenie bo mam czelność napisać modowi co o tym myślę :) Śmiech na sali.

Prosiłem, ostrzegałem...masz tydzień na przemyślenie i na "śmiech na sali".

Miłego.

Hejka,
wracam powolutku na forum po ok.rocznej przerwie. Rocznej dlatego, że poprzednio co jakiś czas miałem spinki z pewnym gościem, z którym nie po drodze było mi przez kilka lat na tym forum....tak ca. od 2003 roku :!: Na dzień dzisiejszy nie wiem nawet jak sprawa wygląda...czy facet nie ma kolejnego (piątego już nicka) i dalej nie fackuje innych...
Wlazłem po roku i widzę mojego kumpla - Bociana na czerwono. Myślę, coś się dzieje na ostro. Nie ukrywam - zadzwoniłem do niego i mówię: - Za co to czerwo załapałeś :?: Dwie żółte były wcześniej czy co :?: -On na to: poczytaj sobie ostatni wątek...ten i ten... :?: Bałtyk i te klimaty....resztę sam oceń....
Poczytałem i oceniłem....PANOWIE moderatorzy czy admini...(Jacek, Rysiu)...poczytajcie na spokojnie to jeszcze raz i przemyślcie proszę swoje decyzje....(dla zasady oczywiście),
Kto jest "agresorem", kto obrońcą swoich racji (własnego zdania na temat...) :?
Czy takie bzdurne sprawy mają decydować o bytności (lub nie) fajnych, aktywnych ludzi na tym forum :?:
Przeczytajcie raz jeszcze proszę, bo tu nie chodzi o tydzień lub 14 dni "kary"....może za jakiś czas kilka(naście) osób stwierdzi, że po latach bytności w tych klimatach nie warto tu zaglądać ani jednego dnia dłużej...
Pozdrav
slapol
Jokerek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jokerek » 20.04.2013 01:07

Kolego forumowy - Slapolu.

Sytuacja mniej więcej wygląda tak, że jak ktoś swojego kumpla widzi na "czerwono" to jest obruszony.A jak nie swojego - to nie.
Prywatnie pewno jesteście kolegami lub przyjaciółmi co zasłania Ci pewien obraz usera forum - Bociana.
Po ostatnich decyzjach admina i moderatorów pozostaje Ci przyjąć do wiadomości, że kumpel zapracował sobie na "czerwoną" pewno przez jakiś czas - (nie mogłeś tego widzieć bo jak sam piszesz - dopiero wracasz po przerwie na forum).
Kumpel oczywiście wróci i pokaże, że nie ma mu co w kaszę dmuchać.
Niestety.
Były tu też inne czerwone i inni obrońcy tacy jak Ty też się znaleźli.Też sugerowali poczytać pewien wątek i zasadność tam wymierzonych kar.
Bez skutku.

Zaczynam odnosić wrażenie, że parasol ochronny dla niektórych zakończył się. I to jest dobra nowina.
Mam nadzieję,że nawet przydatni w niektórych wątkach userzy (jak np.Bocian - bo tam gdzie pisze o Chorwacji to jest OK.) będą oceniani wedle swych wypowiedzi, a nie stażu czy kumpelstwa.

PS. Najważniejsze - niektórym wydaje się, że wpisanie 7/9 postów w ciągu doby w czyiś wątek tzw. "nie zaczepnych" nie jest "wpieprzaniem się".
Zdaniem autorów niektórych wątków - wydaje im się.
Niektórzy na to reagują.

Pozdrav

PS2:
Uważam, że powinien być stworzony osobny wątek do tego typu pogaduszek...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2013 01:32

Gdybyś miał trochę honoru to napisałabyś to pod swoim prawdziwym nickiem.
Gdybyś miał trochę honoru to nie woziłbyś po gościu, który się w tym momencie nie może bronić.
Gdybyś miał.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.04.2013 06:35

Slapol - rozumiem Twoją solidarność z kolegą ale...Rysiek napisał już wszystko w temacie.

Grzesiek - wiem (wiemy jako administracja i moderatorzy) o kim piszesz.
To tylko Twoje domysły.
Możesz uwierzyć lub nie ale nic na to nie wskazuje więc to niepotrzebne insynuacje.

Miłego dnia
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 07:57

Jacek S napisał(a):Slapol - rozumiem Twoją solidarność z kolegą ale...Rysiek napisał już wszystko w temacie....

Czytałem co napisał Rysiek i dlatego podtrzymuję dwa ostatnie zdania swojej, powyższej wypowiedzi.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.04.2013 08:10

anakin napisał(a):Gdybyś miał trochę honoru to napisałabyś to pod swoim prawdziwym nickiem.
Gdybyś miał trochę honoru to nie woziłbyś po gościu, który się w tym momencie nie może bronić.
Gdybyś miał.

Ani - sorry, ale gdzie ty tam "wożenie" widzisz? Przecież to była zwykła odpowiedź na post Slapola

Gość (nieważne, pod jakim nickiem - czy jest jeden, czy multi) - napisał całą prawdę i ja tam obraźliwego słowa nie widzę. Ja rozumiem solidarność zawodową, ale bądźmy szczerzy - Bocian na karę zasłużył bez dwóch zdań (nie za ostatnie posty, a za całokształt).

Najważniejsze słowa w tym poście to wg mnie:

"Zaczynam odnosić wrażenie, że parasol ochronny dla niektórych zakończył się. I to jest dobra nowina.
Mam nadzieję,że nawet przydatni w niektórych wątkach userzy (jak np.Bocian - bo tam gdzie pisze o Chorwacji to jest OK.) będą oceniani wedle swych wypowiedzi, a nie stażu czy kumpelstwa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 08:52

Raul73 napisał(a):..... Bocian na karę zasłużył bez dwóch zdań (nie za ostatnie posty, a za całokształt)....

To jest dobre zdanie Raul :lol:
Nie czytałem wielu postów Bociana, więc głosu w sprawie Jego "całokształtu" nie zabieram, ale chyba czerwień łapie się po (następnym, kolejnym) przewinieniu, a nie - jak napisałeś powyżej "nie za ostatnie posty" :roll:
Wg mnie właśnie była to bardzo dziwna pora na zawieszenie Bociana :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 09:05

Jokerek napisał(a):kumpel zapracował sobie na "czerwoną"

Z bocianem co prawda nigdy po drodze mi nie było ale stanę w jego obronie...gdzie zasłużył na czerwo ? 8O
Kiedyś byłem w podobnej sytuacji i bana dostałem za to, że napisałem na forum, że oazy spokoju to Split, Dubrovnik, Zadar i Rijeka...było na wesoło ale jeden kolo szukał dziury w całym i haka na mnie... :mrgreen:
Jacuś wówczas mi nie zaszkodził bo nie miał odpowiedniej zabawki - obecny sposób działania Jacusia - jest delikatnie mówiąc żałosny :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.04.2013 09:34

alessandro1977 napisał(a):
Jokerek napisał(a):kumpel zapracował sobie na "czerwoną"

Z bocianem co prawda nigdy po drodze mi nie było ale stanę w jego obronie...gdzie zasłużył na czerwo ? 8O
Kiedyś byłem w podobnej sytuacji i bana dostałem za to, że napisałem na forum, że oazy spokoju to Split, Dubrovnik, Zadar i Rijeka...było na wesoło ale jeden kolo szukał dziury w całym i haka na mnie... :mrgreen:
Jacuś wówczas mi nie zaszkodził bo nie miał odpowiedniej zabawki - obecny sposób działania Jacusia - jest delikatnie mówiąc żałosny :oczko_usmiech:

Jeszcze jeden wpis o moderatorze w podobnym stylu - dostaniesz ban na miesiąc.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 09:57

alessandro1977 napisał(a):...Z bocianem co prawda nigdy po drodze mi nie było ale stanę w jego obronie...gdzie zasłużył na czerwo ? 8O ....

Znaczy się nie tylko KOLESIE mają takie zdanie :wink: :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 10:04

slapol napisał(a):
Znaczy się nie tylko KOLESIE mają takie zdanie :wink: :)

Bo staram się być obiektywny, w tym momencie nie kieruję się osobistymi instynktami... :wink:
Za solidarność otrzymałem od Janusza nawet nagrodę :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone