Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2013 16:22

kinga35 napisał(a):
FUX napisał(a):Sugeruję, aby w dywagacje z ptakami, osobnikami utożsamiającymi się z bohaterami Gwiezdnych Wojen i innymi z zaciągu MSW sie nie wdawać.
To zasadniczo wpływa na higienę umysłu.
:wink:

Okazuje się że jestem tematem do rozmów w czasie spotkań prywatnych...
Może właśnie dlatego że z nim "rozmawiam" ?

Ano jesteś :mrgreen: Niedługo bo niedługo, raptem ze dwa zdania wymieniliśmy ale zawsze to coś :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:22

Raul73 napisał(a):Wiadomość prywatna ma to do siebie, że jest prywatna. I jej tematyka nie powinna być w ogóle tematem dyskusji na publicznym forum - chociaż odrobina etyki by się przydała

Jasne szczególnie taka gdzie więcej łaciny jak polskiego. Jeśli dostanę taką wiadomość to z góry uprzedzam będzie upubliczniona na forum w nowym wątku. Poza tym nie po to jest PW, żeby każdy nawalał wiadomości do każdego o treści, którą boi się wpisać na forum
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2013 16:24

kinga35 napisał(a):Jestem ogromnie zdumiona...
Obgadują mnie osoby, ktorych nie znam nawet z nicków (oprócz Bociana)...
I na pewno nie dlatego że jestem często na forum. Bo jestem tutaj bardzo rzadko.

:lol:
Obgadują to tchórze na PW :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 16:24

zebik napisał(a):
Raul73 napisał(a):Wiadomość prywatna ma to do siebie, że jest prywatna. I jej tematyka nie powinna być w ogóle tematem dyskusji na publicznym forum - chociaż odrobina etyki by się przydała

Jasne szczególnie taka gdzie więcej łaciny jak polskiego. Jeśli dostanę taką wiadomość to z góry uprzedzam będzie upubliczniona na forum w nowym wątku. Poza tym nie po to jest PW, żeby każdy nawalał wiadomości do każdego o treści, którą boi się wpisać na forum

Dlatego napisałem - odrobina etyki wystarczy. Jeśli ci jej brakuje, to upublicznisz.

A gdyby co niektórzy częściej używali PW, to nie byłoby tyle kilkustronicowych OT o dupie Maryni
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2013 16:25

Etyka to dział filozofii.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 09.06.2013 16:27

kinga35 napisał(a):
FUX napisał(a):Sugeruję, aby w dywagacje z ptakami, osobnikami utożsamiającymi się z bohaterami Gwiezdnych Wojen i innymi z zaciągu MSW sie nie wdawać.
To zasadniczo wpływa na higienę umysłu.
:wink:

Okazuje się że jestem tematem do rozmów w czasie spotkań prywatnych...
Może właśnie dlatego że z nim "rozmawiam" ?

Nie pochlebiaj sobie :P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2013 16:27

Raul73 napisał(a):
A gdyby co niektórzy częściej używali PW, to nie byłoby tyle kilkustronicowych OT o dupie Maryni

W których bierzesz udział tak jak tu, udając "świetego"
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 16:28

Etyka (z greckiego éthikós – zwyczajny; éthos – obyczaj, zwyczaj),

1. zespół norm i ocen moralnych charakterystycznych dla danej zbiorowości społ. (np. grupy społecznej, klasy, warstwy, środowiska);

2. filozoficzna nauka o moralności (....)

Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Edukacja Obywatelska” Wydawnictwa Europa. Autorzy: Roman Smolski, Marek Smolski, Elżbieta Helena Stadtmüller. ISBN 83-85336-31-1. Rok wydania 1999.

To takie coś (numer 1) trzeba mieć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.06.2013 16:30

Raul73 napisał(a):Etyka (z greckiego éthikós – zwyczajny; éthos – obyczaj, zwyczaj),

1. zespół norm i ocen moralnych charakterystycznych dla danej zbiorowości społ. (np. grupy społecznej, klasy, warstwy, środowiska);

Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Edukacja Obywatelska” Wydawnictwa Europa. Autorzy: Roman Smolski, Marek Smolski, Elżbieta Helena Stadtmüller. ISBN 83-85336-31-1. Rok wydania 1999.

Ale to i tak jest umowne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:30

Bocian napisał(a):Nie wiem czy to jest możliwe. Ze strony mojej przyjaciółki oczywiście :mrgreen: :mrgreen:

A niby dlaczego ? Powiedz Bocian, co to dla ciebie zmieszać kogoś...
To nie chodzi o to że nawiązujesz ze mną "konwersację""
Wtedy lepiej jak zaoszczędzisz przyjaciółce nerwów.
I jeszcze raz współczuję tobie i jej :lol:
No i trudno, jakoś będzie musiała się z tym pogodzić że tutaj piszę. Nawet dzięki niej zaczęło mi się to podobać :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 09.06.2013 16:31

Bocian napisał(a):
kinga35 napisał(a):Jestem ogromnie zdumiona...
Obgadują mnie osoby, ktorych nie znam nawet z nicków (oprócz Bociana)...
I na pewno nie dlatego że jestem często na forum. Bo jestem tutaj bardzo rzadko.

:lol:
Obgadują to tchórze na PW :mrgreen:

do tego pisząc na forum zawsze z ukrycia :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:31

Raul73 napisał(a):Etyka (z greckiego éthikós – zwyczajny; éthos – obyczaj, zwyczaj),

Etyka tyczy się ludzi normalnych. Ja pisałem o PW od normalnych inaczej. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.06.2013 16:31

http://pl.wikipedia.org/wiki/Etyka
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 16:31

jara napisał(a):
Ale to i tak jest umowne.

Sorry, ale tajemnica korespondencji prywatnej nie jest rzeczą umowną.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2013 16:32

Wikipedia jako jedyne onajlepsze źródło informacji. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to jest, jak komuś się nie chce dalej poszukać...

Ktoś tu się pogrąża....
Ostatnio edytowano 09.06.2013 16:33 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone