.png)
Bocian napisał(a):Raul73 napisał(a):Wikipedia jako jedyne onajlepsze źródło informacji.![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to jest, jak komuś się nie chce dalej poszukać...
Ktoś tu się pogrąża....
Tak się składa że na studiach pisałem pracę dyplomową z etyki i jakoś zdanie profesorów bardziej mnie przekonuje niż twoje wypociny. Szczególnie ,że ich zdanie było zbieżne z tym co napisałem.
_Ewa_ napisał(a):Kenik, wynika więc z tego, że zareagowałaś na mój post nie wiedząc, o czym ja piszę.
Prawdę mówiąc, nawet nie zwróciłam uwagi na to, że to Ty pierwsza wspomniałaś coś o jakimś ostrzeżeniu.
Zweryfikowałaś swoje poglądy, wyrobiłaś sobie zdanie, szanuję to.
Ja zrobiłam dokładnie to samo - masz rację, że wina leży po obu stronach tyle tylko, że z osoby, która była całkowicie anty Bocianowa i anakinowa stałam się powoli ich zwolenniczką, bo strasznie nie lubię zakłamania i obłudy.
Oni piszą wprost i na forum, nie owijając niczego w bawełnę, piszą zwracając się konkretnie do konkretnych osób, zadając proste pytania (najczęściej "kto", "gdzie", "kiedy", "w którym miejscu"). Druga strona zawsze używa zwrotów "wszyscy", "każdy", "wiadomo kto", "oni", "tamci" itp., udaje, że nie widzi niewygodnych pytań, na forum jest pozornie "miła i kulturalna", za to poza forum potrafi być żenująco chamska i obłudna.
Jeśli na dodatek zaczęłam dostrzegać, że ci "kulturalni" coraz częściej pozwalają sobie na prowokacje tych "niekulturalnych", a w konsekwencji najczęściej karę ponoszą ci drudzy, za "całokształt", a tym pierwszym zwykle się udawało uniknąć konsekwencji, tym bardziej przestawało mi się to podobać
I choć jak widzę jest to tutaj mało popularne, to z dwojga złego wolę ludzi, którzy powiedzą mi w oczy, że im coś nie pasuje we mnie, niż tych, którzy mi słodzą na forum, a za plecami obrabiają tyłek.rozbawiony koleś napisał(a):![]()
![]()
PLONK
Raul73 napisał(a):.......
No bo przecież Bocian nigdy się nie myli, zawsze ma rację i nikt mu nie udowodni, że białe jest białe, a czarne jest czarne - co było do udowodnienia.![]()

Kenik napisał(a):
No cóż Ewo trudno się z Tobą nie zgodzić. Ja wyrobiłam sobie zdanie, ale postanowiłam nie opowiadać się za żadną ze stron. Tym bardziej, że nie znam tutaj nikogo osobiście, więc takie wirtualne pro czy kontra to tak naprawdę psu na budę. Nabyłam jakieś doświadczenie i mniej więcej wiem jak teraz podchodzić do sprawy ... BEZ EMOCJI, Z UŚMIECHEM I NA LUZIE, czego i pozostałym dyskutantom życzę.
cronaturki napisał(a):Raul73 napisał(a):.......
No bo przecież Bocian nigdy się nie myli, zawsze ma rację i nikt mu nie udowodni, że białe jest białe, a czarne jest czarne - co było do udowodnienia.![]()
inman napisał(a):Odpowiadając kolegom: Arturac, Bocian, Janusz Bajcer
Do wakacji postaram się uporać z problemami technicznymi.
A w czasie wakacji postaram się by nowe forum powstało.
Odpowiedź kolegów satysfakcjonuje?
Jeśli nie to przepraszam.
Nie zamierzam testować forum na użytkownikach tylko sam (no nie zupełnie) zarówno alfa jaki beta testy przeprowadzić.
Bocian napisał(a):No i co z tym nowym forum? Jest? Będzie?
Bocian napisał(a):Radzę ci znajdź sobie inny obszar zainteresowania niż moja osoba.
Bocian napisał(a):[
Ciocia, kiedyś anakin ci dobrze poradził...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.