longtom napisał(a):
Też to zdjęcie najbardziej mi się spodobało.![]()
Ponure
.png)
… Wspomniałam kiedyś o tym w relacji Gosi (malina1959):dangol napisał(a): Jedna z tych tras to podejście z Ustrzyk Górnych przez Szeroki Wierch, a potem powrót do schroniska naokoło, przez Halicz, Rozsypaniec i Przełęcz Bukowską.
Druga – w górę również przez Szeroki Wierch z Ustrzyk (z kumpelą dotarliśmy tam autobusem z Czarnej, gdzie wówczas nocowaliśmy), potem zejście na przełęcz koło bazy GOPR i stromizną w górę na Krzemień, skąd w dół przez Bukowe Berdo do Pszczelin. Niestety, ostatni autobus był przepełniony inie zatrzymał się na przystanku, musiałyśmy więc dreptać dalej szosą (na bosaka po rozgrzanym asfalcie, bo w traperach było znacznie gorzej
) przez Stuposiany i Procisne aż do krzyżówki, gdzie na całe nasze szczęście załapałyśmy się
na autobus jadący z Dwernika do Ustrzyk Dolnych, bo inaczej pewnie padłabym jak pies Pluto.
.png)
podczas tegorocznej wędrówki, aczkolwiek nie wiało znacząco bardziej, niż dwa dni później na Szerokim Wierchu .png)
.png)
.png)

dangol napisał(a):Muczne
Wkrótce doszliśmy do punktu informacyjno-kasowego parku, aby nabyć bilety na ten dzień. Długość kolejki zaszokowała nas, alecóż mogliśmy począć? Po kilku deszczowych dniach, nie tylko my mieliśmy ochotę na widoki z połonin! Wiadomo, na szlaku tłok gwarantowany, ale jakoś trzeba to przeboleć
.
.png)
.png)
), ale byłam twarda i nie uległam .png)
.png)
dangol napisał(a):Krzemień (1335 m) to drugi pod względem wysokości szczyt polskich Bieszczadów,...
.png)