Często śpimy w Mikulovie w drodze powrotnej bo akurat tak nam pasuje pauza i już nie raz Mikulov powitał nas pięknym słoneczkiem i pustkami na rynkuKaterina napisał(a):Od kilku lat chcę zobaczyć poranny Mikulov w słońcu i nadrobić zaległości w poznaniu miasteczka, ale zawsze pogoda trochę psuje plany...
Katerina napisał(a): Mikulov to nie Paryż, ani nawet Praga - okazuje się, że o 7-mej nie można tu napić się kawy, bowiem wszyscy jeszcze śpią i tylko samotna gazeta unoszona przez wiatr pląsa po pustym rynku
![]()
... W miasteczku zaczął się już niemrawy ruch, powoli otwierają się sklepy i bary...Może jest szansa na śniadanie?
Problem w tym, że nie mamy ...koron, a w jedynej funkcjonującej już knajpce nie przyjmują euro, ani kart.
Trzeba poszukać bankomatu...
Na przyszłość - bankomat jest w Lidlu przy głównej trasie jak też na rynku, stojąc tu ...
miałaś go praktycznie za plecamiKaterina napisał(a):
Śniadanie o tak wczesnej porze można zjeść w Hotelu Marioli w pobliżu wspomnianego Lidla (za stacją Shell), gdzie zapłacisz w euro lub kartą lub oczywiście koronami - całkiem niezłe i niedrogie.
Może to było biuro rzeczy znalezionychKaterina napisał(a): ...Okazuje się, że nie tylko w czeskim filmie nie wiadomo o co chodzi, ale również w czeskim sklepie![]()
![]()
... No, powiedzcie sami...Napis na szybie głosi, że kupimy tu papierosy, alko i nie alko napoje, słodycze...Tymczasem na wystawie asortyment dobrany według tajemniczego klucza - pędzle, wałki malarskie, nakrycia głowy, plastikowe kości dla psów, gadżety na imprezę itd...Fascynujące
![]()
![]()
Konto google załatwia sprawę - tworzysz kopię zapasową i czyścisz miejsce w tel.Katerina napisał(a):...wyświetlacz w aparacie robi się czarny, pali się jakaś lampka i...tyle. Aparat szlag trafił
![]()
Od tej chwili jestem skazana wyłącznie na komórkę...I to jest dramat, gdyż przez cały urlop będę walczyć ze zrzucaniem zdjęć na laptop, który na szczęście zabrałam ze sobą, nieustanne usuwanie zdjęć z pamięci telefonu, oraz mękę związaną z poszukiwaniem źródeł podłączenia telefonu w celu naładowania baterii, która przy intensywnym robieniu zdjęć wyczerpuje się bardzo szybko![]()
![]()
Źródło prądu? a po co wymyślili power banki
Wstyd się przyznaćKaterina napisał(a):...Tradycyjnie - pierwsze ujęcie Jadranu...
Katerina napisał(a):... Dzwoni beatabm. Ponoć zakończyli już ostatnie w tym roku szaleństwa na falach, zacumowali w šibenickiej marinie o wdzięcznej nazwie - Mandalina i czekają na nas![]()
Nie mogę się doczekać

.png)
.png)
.png)