piotrf napisał(a):Piotrze, dlaczego zostawiłeś rower , przecież przemieszczenie było dyskretne![]()
Piotr
.png)
piotrf napisał(a):Piotrze, dlaczego zostawiłeś rower , przecież przemieszczenie było dyskretne![]()
Piotr
.png)
Kasiu wszystkiego najlepszego
Przy okazji też złożę serdeczne życzenia
Kasiu , Wszystkiego Najlepszego![]()
Ale się bajkowo zrobiło
Rumcajs, Cypisek a niedługo będzie Żwirek i Muchomorek oraz Krecik......
i otoczaki . w miejsce muchomorka trufle, a Krecika zastąpią Vivery i kojoty
Mieszkam 9 km od Dworku Konopnickiej w Żarnowcu , dlatego jest mi ona znana "od dziecka"
Po wizycie w poradni torakochirurgicznej okazało się, że to zaledwie pęknięcie, i to bez przemieszczenia - jedziemy(ale rowerek został w domu
) .
W drugim tygodniu urlopu już było w miarę ok , ale w pierwszym, to tylko spacer do katakumb w Sutivanie
Sorry, za czarny humor Piotrze, dlaczego zostawiłeś rower , przecież przemieszczenie było dyskretne
Jeżeli o mnie chodzi , miałem "niejednoznaczne rozszczepienie kości przedramienia"Też pojechałem . . .
Ja przez prawie cały rok dzielący mnie od urlopu średnio raz w miesiącu w myślach rzucałam robotę ( co skutkowałoby zmianą terminu urlopu)
Dzięki takim opowieściom sam się wzmacniam przy ew. problemach własnych. Katerina dała radę to i ty chłopie to ogarniesz

.png)
Katerina napisał(a):To właśnie taW tym roku, to ona została wytypowana przez bratanicę do odwiedzin w swoim kraju
Nazwana tak przeze mnie - wiesz dzięki Komu?
.png)
Katerina napisał(a):Kto wie ile w tych katakumbach dyskretnie przemieszczonych mostków...![]()
Sorry, za czarny humor
![]()
![]()
.png)
Kasiu, przyjmij też ode mnie, spóźnione, ale serdeczne, życzenia imieninoweWszystkiego chorwackiego
i dużo czasu wolnego na pisanie relacji
Dołączam się do życzeń. Spełnienia marzeń.
Katerina napisał(a):
Kto wie ile w tych katakumbach dyskretnie przemieszczonych mostków...![]()
Sorry, za czarny humor
![]()
Nie ma za co. Bardzo lubię czarny humor.
Dziękuję za info w poprzednej relacji, gdzie można znaleść klucze.
.png)
travel napisał(a):Katerina napisał(a):Ooo...to klucze wciąż wisiały w tym samym miejscu? My już tam nie poszliśmy drugi raz - w trakcie ostatniego pobytu, więc nie zrobiłam inspekcji.
Wisiały , wisiały i skorzystałam
.png)
Katerina napisał(a):travel napisał(a):Katerina napisał(a):Ooo...to klucze wciąż wisiały w tym samym miejscu? My już tam nie poszliśmy drugi raz - w trakcie ostatniego pobytu, więc nie zrobiłam inspekcji.
Wisiały , wisiały i skorzystałam
Pewnie już niedługo pokażesz jak skorzystałaś![]()
Naliczyłam już pięć osób, które skorzystały z tego mojego znaleziska
.png)
Powiem w skrócie, że widok, który można tam podziwiać to pasmo wapiennych wzgórz, stanowiących część Karpat Zachodnich, które rozciągają się od naszych Beskidów po miejscowość Stockerau pod Wiedniem, gdzie kończą się Morawy.

.png)
.png)
.png)
Katerina napisał(a):Bardzo długa droga na Vis - cz. 2
Oczywiście o zwiedzaniu zamku nie ma mowy - jest za wcześnie - ale ogrody pałacowe stoją otworem...
Katerina napisał(a):Mam ochotę jeszcze pospacerować i zajrzeć w różne zakamarki wokół zamku, ale mąż marudzi - bo kawy i śniadania potrzebuje![]()
Katerina napisał(a):A następnie jedziemy po raz pierwszy nowiutką autostradą - obwodnicą Poysdorffu, przez co zyskujemy na czasie.......
Jedziemy w stronę granicy z Chorwacją mijając kilometrowy korek aut jadących, a raczej stojących w przeciwnym kierunku
Katerina napisał(a):Dowiadujemy się z wielką przykrością, że Vanja nie powita nas na Visie, ani nawet nie zawita do Komiży w trakcie naszego pobytu, bo jest w szpitalu w SplicieRak skóry - będzie miała zabieg usunięcia zmiany chorobowej na twarzy
![]()
![]()
beatabm napisał(a):Jedźmy szybko dalej żeby się troche ogrzać bo u nas minus osiem i lodowaty wicher co daje odczuwalną....nie chcę nawet myśleć
.png)
Marsallah napisał(a):Aparat padł, ale nie widzę spadku jakości po zdjęciach z telefonu, więc wsio rawno :>
W tym roku pierwszy raz zatrzymaliśmy się w Mikulovie i nas zachwycił.
, a to brak pogody, lub niedoczas...A widoki na tę morawską Toskanię są piękne... Szybenickie wzgórze pod Mikulowem???![]()
![]()
Gdybym wiedziała to byśmy dopłynęli, to przecież na pewno rzut beretem od Mandaliny![]()
Nie lubię drogi przez Austrię, dobrze że juz nie musimy z niej korzystać, tez musicie z Małzem kiedyś pojechac nasza trasą - oczywiscie wstępoując po drodze do nas - obiecuję nie wrzeszczeć jeśli sie spóźnicie
Przykre z Gospodynią - nie wiesz jak wynik operacji?
Myślałam, że tylko mój jest taką marudą
Chłop jak dąb , a marudzi jak mały chłopczyk
.W 2019r skuszeni obwodnicą Poysdorfu chcemy jechać do Chorwacji przez Austrię i Słowenię i trochę obawiam się tych korków na granicy. Z drugiej strony będzie to w czerwcu w środku tygodnia..... a nie tak jak u Ciebie 31 WRZEŚNIA
Będzie Pani zadowolona Co by było gdybyście pocałowali klamkę ?? Zostałby Wam tylko ten blok w Komižy
Bez tytułu1.png

beatabm napisał(a):
Jedźmy szybko dalej żeby się troche ogrzać bo u nas minus osiem i lodowaty wicher co daje odczuwalną....nie chcę nawet myśleć
To się musisz uzbroić w cierpliwość , bo znając Katerinę ciąg dalszy będzie dopiero pod koniec grudnia
Powrót do Nasze relacje z podróży