beatabmEh....żeby ta Piccola nie była aż taka piccola to nic byście szukać nie musieli

Wcale nie była taka mała

Problem był raczej w tym, że Wy wyrywaliście przed 4-ta rano w trasę, i co my byśmy zrobili w tej sytuacji ? Hmm,...

Zawsze można było "dokimać" w samochodzie
Po dwóch tygodniach lodówka ma prawo być pusta ale nie cyclandia

Lodówka Wasza pusta nie była

Kolację przednią zjedliśmy

Smalec pyszny
Śmiem twierdzić że Kapitan uważa ten rejs za najlepszy w swojej karierze

Tak wyglądał na zrelaksowanego
Omal łódki nie spaliłam szykując te mapę

Aż ją cycem gasiłam

Cyc niskoprocentowy jest (9%), więc prawdziwy kataklizm nie groził
Jak nastrojowo się zrobiło

Świeca z kotwicą (ledowa) jest naszym podarkiem, który, mamy nadzieję, zabiorą w kolejne rejsy

Będzie nam niepodłącznie towarzyszyc na rejsach

Jest piękna, dziękujemy

Będzie nam miło, jeśli zwiedzi kawałek świata
Wyruszyliśmy, nawet wcześniej...żałuję że tak krótko mogliśmy Was gościć. Z uwagi na naszą drogę tal bardzo zależało mi na Rogoźnicy - tam nie byłoby presji. Jednak mimo wiszacej nad nami wizji drogi powrotnej uważam ze to był najlepszy wieczór na całym rejsie

Nadrobimy

Dzięki, wieczór był...
epicki
travel Marsallah napisał(a):
Apartman w bloku? tego jeszcze nie widziałem... No dobra, na jedną noc

Jak się chce w centrum to i można w bloku

Miałam 7 noclegów w prawiebloku
pomorzanka zachodniaOprócz bliskości centrum, taki apartament w bloku bez właściciela pod nosem daje większą swobodę (wiem, są też minusy). Ale ja już jestem takim blokersem i wiem, że to rzadka przypadłość.
My, niestety skrzywieni mocno, na jedną noc blok by styknął, ale na dłużej...
Iza, ten Twój to apartamentowiec, nie blok, wyobraź sobie mieszkanie w tym w Komiży, lub tym - nazwanym przeze mnie
familoku w Šibeniku ...przez cały urlop

Bez balkonu???Czy patio? NFW
Hercklekot cycam sobie morawską Palavę, ale mam tam jeszcze w piwnicy jakaś Graševinę ( z Biedry

) ale trzymam ją do wigilijnego karpia.
O, wszystko, jak na razie konweniuje z moją relacją

Niedawno minęliśmy Mikulov i Palavę, a za chwilę zakupimy Graševinę w Splicie ( Biedra się nie zgadza, ale Konzum może być odpowiednikiem

), aby mieć zapas na pierwsze dwa dni na Visie

Na karpia czekam z utęsknieniem
pomorzanka zachodniaŚwietne spotkanie! A my też mogliśmy chociaż mentalnie wbić na chwilę i popodglądać

. Fajnie jak się takie dwie kontaktowe osoby spotkają.

Powiem więcej - fantastyczne doświadczenie
stosowanie tego praesens historicum i połączenie tego ze zdjęciami pomaga nam wręcz "wniknąć" do relacji i być w niej razem z autorem.
Pewne zabiegi "narracyjne" stosuje się intuicyjnie. Jeśli trafi do Czytelnika, to nie ma znaczenia, czy
historicum, czy
modernicum 
Tobie, Kamilo, bardzo dobrze to wychodzi