Marlowe1994 napisał(a):W Dol w konobie są trunki do kupienia.
w Konobie Tomi czy w innej?
.png)
ELIMAR napisał(a):Winiarnie lokalne to raczej nie , chociaż ...w Bol duży sklep, winiarnia i tam można wina skosztować.
Kiedyś byłam w Dračevicy i tam tez tzw. szlak winny i można przed zakupem pokosztować dobrych trunków
Poza tym najlepiej u Lokalsów
Ja bywam w Povlji i tam idzie się po strzałkach ZA KOSCIOŁEM W LEWO i można zakupić i skosztować
Tam też jest dobry prošek.
Kiedyś można było nabyć wiele dobroci w HACJENDZIE - to jadąc od Supetaru bardzo blisko Selcy - taka konoba, gdzie dobre jedzenie i pyszne trunki w tym rogač.
Ale czy teraz jest ? nie wiem w czerwcu było nie czynne .
Miłego pobytu na wyspie![]()
.png)
.png)
empire13 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):W Dol w konobie są trunki do kupienia.
.png)
empire13 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):empire13 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):W Dol w konobie są trunki do kupienia.
W Toni
dzięki
.png)
.png)
.png)
empire13 napisał(a):Czy z wyspy Brač wypływają jakieś fishpikniki?
W relacji Maslinki z 2016 r. znalazłem informację o rejsach z Supetaru w rejon Šolty, ale to było już 9 lat temu.
.png)
maslinka napisał(a):empire13 napisał(a):Czy z wyspy Brač wypływają jakieś fishpikniki?
W relacji Maslinki z 2016 r. znalazłem informację o rejsach z Supetaru w rejon Šolty, ale to było już 9 lat temu.
Firma Frane pływała z Bolu na Hvar - do Jelsy i Vrboskiej. Widzę, że mają teraz więcej ofert:
https://www.frane.hr/
Dziwne, że w Supetarze nie ma niczego poza wycieczką do Omiša. Stoiska z ofertami rozkładały się zwykle na nabrzeżu dopiero wieczorem, teraz to pewnie będzie nawet po zmroku

.png)
.png)
empire13 napisał(a):W Postira i Milna kupiłem wino u lokalsów
Zazwyczaj u lokalsów najlepiej. Łatwo trafić? Są te miejsca jakoś oznaczone? No i czy w tych miejscowościach widziałeś więcej lokalsów z winem?
.png)
BartNS napisał(a):empire13 napisał(a):W Postira i Milna kupiłem wino u lokalsów
Zazwyczaj u lokalsów najlepiej. Łatwo trafić? Są te miejsca jakoś oznaczone? No i czy w tych miejscowościach widziałeś więcej lokalsów z winem?
Widzę ze nadal jesteś wiec mam nadziej ze się nie spóźniłem.
Milna-oznaczona wejście bezpośrednio z mariny hest na google.
Postira-obok konoby Bracera pierwsza w lewo jest znak.
Szału nie ma specjalnie bym tam nie jechal
Co do innych to widziałem raczej ślady po ich działalności, zamknięte od dawna
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne