Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 10.06.2025 13:28

Ok, Supetar zaklepany. Lubimy większe miejscowości więc damy radę.
Jest klima, wifi, taras, pralka i dobrze wyposażona kuchnia.
Z minusów to średni widok z tarasu (no ale za 57e/24h nie ma co narzekać) i konieczność zapłaty do końca czerwca.
Jak do tego czasu nie znajdę na wyspie czegoś lepszego (przy niewiele wyższej cenie) to zostawię to co mamy.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.06.2025 14:42

empire13 napisał(a):Z minusów to średni widok z tarasu (no ale za 57e/24h nie ma co narzekać) i konieczność zapłaty do końca czerwca.
Jak do tego czasu nie znajdę na wyspie czegoś lepszego (przy niewiele wyższej cenie) to zostawię to co mamy.

Taka cena za dobę? 8O Super! Z Supetaru będziecie zadowoleni 8)
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 10.06.2025 15:13

maslinka napisał(a):Taka cena za dobę? 8O Super! Z Supetaru będziecie zadowoleni 8)

Czyli że dobra cena za pierwszą połowę września? :sm:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.06.2025 15:19

empire13 napisał(a):
maslinka napisał(a):Taka cena za dobę? 8O Super! Z Supetaru będziecie zadowoleni 8)

Aaa, to wrzesień :mg: Jakie są ceny we wrześniu, nie wiem, ale i tak myślę, że bardzo dobra :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.06.2025 18:33

empire13 napisał(a):

Też myślę że cena ok.
My będziemy w pierwszej połowie września po drugiej stronie wyspy :sm:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 10.06.2025 18:35

dids76 napisał(a):
empire13 napisał(a):

Też myślę że cena ok.

Będę krążyć po całej wyspie. Kto wie, może się gdzieś trafimy :piwo:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.06.2025 18:38

empire13 napisał(a):
dids76 napisał(a):
empire13 napisał(a):

Też myślę że cena ok.

Będę krążyć po całej wyspie. Kto wie, może się gdzieś trafimy :piwo:

Też krążę po całej wyspie (Sutivan i Supetar zawsze odwiedzamy), więc może się trafimy :piwo:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 14.06.2025 10:08

empire13 napisał(a):Ok, Supetar zaklepany. Lubimy większe miejscowości więc damy radę.
Jest klima, wifi, taras, pralka i dobrze wyposażona kuchnia.
Z minusów to średni widok z tarasu (no ale za 57e/24h nie ma co narzekać) i konieczność zapłaty do końca czerwca.

2 tyg. spędzone na Visie w zeszłym roku były genialne, ale to już wiesz. Obawiałem się, że druga część wakacji wypadnie blado, przy wysoko zawieszonej viskiej poprzeczce. Kilka lat wcześniej byliśmy już tydzień w Supetarze i Sutivanie i z tych dwóch bardziej nam odpowiadał Sutivan. Głównie ze względu na mniejszy ruch i fajniejsze plaże. Pod względem miejsca wypadowego obie miejscówki są ok. W zeszłym roku spędziliśmy tydzień w Pučišćy i to był prawdziwy sztos jeśli chodzi o spokój, klimat i przedłużenie fjaki po Visie. Niesamowite miejsce, które wcześniej poznaliśmy w trakcie objazdówki po wyspie. Mieszkanie w nim to jednak nie to samo, co krótki spacer. Pučišća kasuje dwie wcześniejsze miejscówki na S pod względem spokoju i mega cudownej plaży. Mało kto wie, ja nie wiedziałem, że Pučišća ma super miejsce do plażowania, które w sezonie (końcówka lipca) było oazą spokoju. Sutivan i Supetar przy Pučišćy były jak RM w sezonie i w maju ;) W tym roku, już klepnięte, wejdą do kolekcji dwie kolejne miejscówki na wyspie (odkrywam ją na nowo) i coś czuję, że może być jeszcze bardziej fjakowo ;) Koniecznie wpadnijcie na super plażę w kamieniołomach, nie będziecie żałować :verryhappy: My chodziliśmy trochę dalej od głównej plaży, gdzie pływaliśmy na drugi brzeg. Na plaży jest bar z piwkiem po 3,5 e. i prysznic za friko.
IMG_3679.jpg
IMG_3667.jpg
IMG_3642.jpg
IMG_3635.jpg
IMG_3657.jpg
IMG_3706.jpg
Ostatnio edytowano 14.06.2025 14:51 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.06.2025 11:15

Byliśmy kilka razy w Pučišćy na plaży koło kamieniołomu, to jedna z plaż które praktycznie co roku odwiedzamy. Jak dla mnie jedyny minus to mało cienia a z moją karnacją to nawet olejek z filtrem 50+ nie pomaga :roll:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.06.2025 21:29

dids76 napisał(a):Byliśmy kilka razy w Pučišćy na plaży koło kamieniołomu, to jedna z plaż które praktycznie co roku odwiedzamy. Jak dla mnie jedyny minus to mało cienia a z moją karnacją to nawet olejek z filtrem 50+ nie pomaga :roll:

Polecam płachtę , najlepsza rzecz na plażę. Ta ze sklepu na d służy nam już kilka lat.
Mam pytanko ;)
Jeździliście może na plaże za Murvicą (Vela Planica, Vela Farska, Veli Zagradac) ?
Jeśli tak, to jak wygląda tam zjazd szutrowy od tych serpentyn (bardzo stromo) i czy jest gdzie zaparkować ?
Na GM widać jakieś samochody, ale może wiesz gdzie będzie najlepiej.
Chodzi mi o ten rejon w okolicach konoby Cicco https://maps.app.goo.gl/nuvEJo6VNXUmigeX8
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 15.06.2025 21:40

O ile pamięć mnie nie myli to przy Farskiej można zastawić tu samochód https://maps.app.goo.gl/DqvGo9sdCzAcSzkv6

Jest tam miejsce na z 10 aut
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.06.2025 21:45

mchrob napisał(a):O ile pamięć mnie nie myli to przy Farskiej można zastawić tu samochód https://maps.app.goo.gl/DqvGo9sdCzAcSzkv6

Jest tam miejsce na z 10 aut

O wielkie dzięki.
Byłeś, spokojny dojazd ?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 15.06.2025 21:57

Habanero napisał(a): 2 tyg. spędzone na Visie w zeszłym roku były genialne, ale to już wiesz. Obawiałem się, że druga część wakacji wypadnie blado, przy wysoko zawieszonej viskiej poprzeczce. Kilka lat wcześniej byliśmy już tydzień w Supetarze i Sutivanie i z tych dwóch bardziej nam odpowiadał Sutivan. Głównie ze względu na mniejszy ruch i fajniejsze plaże. Pod względem miejsca wypadowego obie miejscówki są ok. W zeszłym roku spędziliśmy tydzień w Pučišćy i to był prawdziwy sztos jeśli chodzi o spokój, klimat i przedłużenie fjaki po Visie.

Wiadomo, Vis jest boski. Jedno z tych miejsc do których muszę wrócić.
Jeśli do końca czerwca znajdę nocleg w innym mieście za podobną kwotę to mogę zmienić. Jeśli się nie uda to trudno. Jak Brać zauroczy to następnym razem poszuka się w innej miejscowości :)
Choć muszę zaznaczyć, że wolimy miejscowości w których coś się dzieje (ale bez dyskotek). Na sąsiedniej wyspie wolimy SG i Hvar niż Vrboska, Jelsa czy wioski :faja:
Nie chcę popełnić tego błędu co rok temu. Choć roczny odpoczynek od Cro miał też jakieś plusy ;)

Niesamowite miejsce, które wcześniej poznaliśmy w trakcie objazdówki po wyspie. Mieszkanie w nim to jednak nie to samo, co krótki spacer.

Wyczuwam podobieństwo do Vrboskiej. Nie pasuje mi to miasteczko. Ale ja tam tylko kilka razy na chwilę.

Pučišća kasuje dwie wcześniejsze miejscówki na S pod względem spokoju i mega cudownej plaży. Mało kto wie, ja nie wiedziałem, że Pučišća ma super miejsce do plażowania, które w sezonie (końcówka lipca) było oazą spokoju.

To które plaże w okolicy polecisz? Ja w tym rejonie mam zapisane tylko beach Luka i Plaža Lovrečina

W tym roku, już klepnięte, wejdą do kolekcji dwie kolejne miejscówki na wyspie

No to pochwal się jakie to miejscowości.

(odkrywam ją na nowo) i coś czuję, że może być jeszcze bardziej fjakowo

To może po urlopie "50 brackich plaz" a przed przynajmniej "top10"? :lool:

Koniecznie wpadnijcie na super plażę w kamieniołomach, nie będziecie żałować :verryhappy: My chodziliśmy trochę dalej od głównej plaży, gdzie pływaliśmy na drugi brzeg. Na plaży jest bar z piwkiem po 3,5 e. i prysznic za friko.

A która to? Luchica Beach?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.06.2025 08:24

Habanero napisał(a):
dids76 napisał(a):Byliśmy kilka razy w Pučišćy na plaży koło kamieniołomu, to jedna z plaż które praktycznie co roku odwiedzamy. Jak dla mnie jedyny minus to mało cienia a z moją karnacją to nawet olejek z filtrem 50+ nie pomaga :roll:

Polecam płachtę , najlepsza rzecz na plażę. Ta ze sklepu na d służy nam już kilka lat.
Mam pytanko ;)
Jeździliście może na plaże za Murvicą (Vela Planica, Vela Farska, Veli Zagradac) ?
Jeśli tak, to jak wygląda tam zjazd szutrowy od tych serpentyn (bardzo stromo) i czy jest gdzie zaparkować ?
Na GM widać jakieś samochody, ale może wiesz gdzie będzie najlepiej.
Chodzi mi o ten rejon w okolicach konoby Cicco https://maps.app.goo.gl/nuvEJo6VNXUmigeX8

Używam dla mnie i psa namiotów ze sklepu na D i też dają radę, ale co naturalny cień to naturalny cień. 8)
Od kilku lat jeżdżę z pontonem i tę część wyspy zwiedzam od strony morza więc co do parkingu niewiele pomogę.
Jednak kilka razy jechałem z Bol przez Murvicę w stronę Vidovej Gory (i odworotnie) na Quadach i skuterach. Część zjazdu od strony Vidovej jest z nowym asfaltem, później szuter ale dosyć szeroko. Najgorszy odcinek wzdłuż wybrzeża dosyć wąsko i dużo kurzu. Niestety jak z parkingami to nie wiem.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.06.2025 08:33

empire13 napisał(a):To które plaże w okolicy polecisz? Ja w tym rejonie mam zapisane tylko beach Luka i Plaža Lovrečina

Jak dla mnie Plaža Lovrečina to najbardziej "bałtycka" plaża na jaką trafiłem w Chorwacji :mg: Zimna woda, długo płytko i piasek którego nienawidzę no i do tego pełno ludzi. Na pewno warta odwiedzenia i mojej żonie bardzo się podoba przez co praktycznie co roku ją odwiedzamy 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 185
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone