Habanero napisał(a): 2 tyg. spędzone na Visie w zeszłym roku były genialne, ale to już wiesz. Obawiałem się, że druga część wakacji wypadnie blado, przy wysoko zawieszonej viskiej poprzeczce. Kilka lat wcześniej byliśmy już tydzień w Supetarze i Sutivanie i z tych dwóch bardziej nam odpowiadał Sutivan. Głównie ze względu na mniejszy ruch i fajniejsze plaże. Pod względem miejsca wypadowego obie miejscówki są ok. W zeszłym roku spędziliśmy tydzień w Pučišćy i to był prawdziwy sztos jeśli chodzi o spokój, klimat i przedłużenie fjaki po Visie.
Wiadomo, Vis jest boski. Jedno z tych miejsc do których muszę wrócić.
Jeśli do końca czerwca znajdę nocleg w innym mieście za podobną kwotę to mogę zmienić. Jeśli się nie uda to trudno. Jak Brać zauroczy to następnym razem poszuka się w innej miejscowości

Choć muszę zaznaczyć, że wolimy miejscowości w których coś się dzieje (ale bez dyskotek). Na sąsiedniej wyspie wolimy SG i Hvar niż Vrboska, Jelsa czy wioski
Nie chcę popełnić tego błędu co rok temu. Choć roczny odpoczynek od Cro miał też jakieś plusy

Niesamowite miejsce, które wcześniej poznaliśmy w trakcie objazdówki po wyspie. Mieszkanie w nim to jednak nie to samo, co krótki spacer.
Wyczuwam podobieństwo do Vrboskiej. Nie pasuje mi to miasteczko. Ale ja tam tylko kilka razy na chwilę.
Pučišća kasuje dwie wcześniejsze miejscówki na S pod względem spokoju i mega cudownej plaży. Mało kto wie, ja nie wiedziałem, że Pučišća ma super miejsce do plażowania, które w sezonie (końcówka lipca) było oazą spokoju.
To które plaże w okolicy polecisz? Ja w tym rejonie mam zapisane tylko beach Luka i Plaža Lovrečina
W tym roku, już klepnięte, wejdą do kolekcji dwie kolejne miejscówki na wyspie
No to pochwal się jakie to miejscowości.
(odkrywam ją na nowo) i coś czuję, że może być jeszcze bardziej fjakowo
To może po urlopie "50 brackich plaz" a przed przynajmniej "top10"?
Koniecznie wpadnijcie na super plażę w kamieniołomach, nie będziecie żałować

My chodziliśmy trochę dalej od głównej plaży, gdzie pływaliśmy na drugi brzeg. Na plaży jest bar z piwkiem po 3,5 e. i prysznic za friko.
A która to? Luchica Beach?