empire13 napisał(a):Choć muszę zaznaczyć, że wolimy miejscowości w których coś się dzieje (ale bez dyskotek). Na sąsiedniej wyspie wolimy SG i Hvar niż Vrboska, Jelsa czy wioski
...
No to Pučišća nie dla Was. My ostatnio celujemy w małe wioski. Vis był wyjątkiem, ale bardzo spokojnym miasteczkiem.
Takie dziury jak Prigradica, Racisce, Prizba, Pucisca, Vrboska są dla nas idealne. Pučišćę nie polecę osobom, które oczekują od miejscówek atrakcji, imprez czy nocnego życia. Tam czas zdecydowanie zwalnia, a zaletą tego miejsca jest właśnie to, że nic się tam nie dzieje. Są 3 sklepy, ryneczek z kamiennymi pamiątkami, 3 knajpy, 2 kawiarnie. Z atrakcji były mecze i codzienne treningi piłki wodnej, raz impreza z występami dla dzieci i muzyk w konobie. Na miejscu w miasteczku są też plaże, które idealnie sprawdzają się w przerwach między nic nierobieniem i podczas porannych i wieczornych kąpieli. Są trzy małe żwirkowe, dwie długie betonowe, jedna dla psów i na końcu w kamieniołomie Lučica

Tę polecam odwiedzić.
Po Visie, gdzie praktycznie codziennie jeździliśmy, tam nastąpił maksymalny chillout. Pod tym względem Pučišća jest idealna.
W tym roku ze Splitskiej będziemy jeździć , a później chillout w Povlji. Taki plan
dids76 napisał(a):Od kilku lat jeżdżę z pontonem i tę część wyspy zwiedzam od strony morza więc co do parkingu niewiele pomogę.
Jednak kilka razy jechałem z Bol przez Murvicę w stronę Vidovej Gory (i odworotnie) na Quadach i skuterach. Część zjazdu od strony Vidovej jest z nowym asfaltem, później szuter ale dosyć szeroko. Najgorszy odcinek wzdłuż wybrzeża dosyć wąsko i dużo kurzu. Niestety jak z parkingami to nie wiem.
Pontonu Ci zazdroszczę, bo dochodzą Ci jeszcze plażowe perełki przed Bolem.
Mam nadzieję, że moje przeczucia mnie nie mylą.
Dzięki za info.
Dzięki za wszystkie wskazówki.
Będą bardzo przydatne. Na GM widać dużo miejsc z samochodami.
Twoje sprawdzone miejsca wezmę pod uwagę.
To miejsce
https://maps.app.goo.gl/4NbUpidokpGj8Y5S6 rzuciło mi się od razu w oczy,
ale przed plażą Veli Zagradac też może być
mchrob napisał(a):Habanero napisał(a):O wielkie dzięki.
Byłeś, spokojny dojazd ?
Tak dawno że nie gwarantuję że coś się nie zmieniło

Byliśmy w 2019 - to był pierwszy sezon z asfaltowym dojazdem.
Szutru jest tam tyko mały kawałek jakieś 500 m. Nie ma też wielkich spadków. Kogo jak kogo, ale Ciebie Konradzie tam raczej nic nie zaskoczy.
Znalazłem nawet fotkę tego "parkingu"
IMG_20190816_141039.jpg
Skoro jednak odnalazłem fotki to dorzucę z asfaltowego dojazdu bo widoki kozackie tam są
IMG_8955.jpg
Dzięki za zdjęcia. Cieszę się, że zarówno z jednej, jak i drugiej strony serpentyn da się znaleźć miejsca
do zaparkowania, a droga też jest w miarę ok, bo te plaże za Murvicą chodzą za mną od lat
Dzięki Wszystkim za pomoc