azrael napisał(a):
Najlepiej bezstresowo zrobić rezerwację i mieć pewność wjazdu
Na tej linii nie ma rezerwacji miejsc
.png)
azrael napisał(a):dids76 napisał(a):sneer napisał(a):Po dłuuugeij przerwie wracam na Brač![]()
Dwa pytania do stałych bywalców:
1. Czy ze Splitu wciąż płynie prom do Supetaru czy cos się w tej kwestii zmieniło? Widzę go w rozkładzie, ale google maps uparcie ignorujeto połączenie wskazując Split -> Milna. Wybieram się do Postiry, więc wolałbym płynąć do Supetaru.
2. Zakładając, że prom ze Splitu mam koło 12:00 i jest to szczyt sezonu (połowa sierpnia), na ile wcześniej powinenen "ustawić się w kolejce", żeby się na ten prom załapać?
Ad.1 Prom Split - Supetar oczywiście pływa https://www.jadrolinija.hr/download/8ba ... 0aea37060e
Ad.2 Myślę że minimum godzina wcześniej. Najlepiej o godzinie wyjazdu poprzedniego, czyli 10:30
Najlepiej bezstresowo zrobić rezerwację i mieć pewność wjazdu
.png)
.png)
.png)
empire13 napisał(a):Szkoda, że na trasie Split - Supetar nie ma rezerwacji. Na Vis i na Hvar są i można bezstresowo się podstawiać.
Czyli pewnie działa to tak jak na krótszych trasach z Peljesaca: ustawiam się w kolejce, kupuję bilet i liczę na to, że wjadę na najbliższy prom.
.png)
dids76 napisał(a):empire13 napisał(a):Szkoda, że na trasie Split - Supetar nie ma rezerwacji. Na Vis i na Hvar są i można bezstresowo się podstawiać.
Czyli pewnie działa to tak jak na krótszych trasach z Peljesaca: ustawiam się w kolejce, kupuję bilet i liczę na to, że wjadę na najbliższy prom.
Dokładnie tak to działa. Na trasie ze Splitu promy są duże i większość aut stojących w kolejce się mieści, tym bardzie że będziesz jechał już pod koniec sezonu.
.png)
empire13 napisał(a):Mam pytania trzy:
1. Czy na Brač są jakieś warte uwagi winiarnie? Najlepiej takie w których można skosztować wiele lokalnych win.
.png)
empire13 napisał(a):Mam pytania trzy:
1. Czy na Brač są jakieś warte uwagi winiarnie? Najlepiej takie w których można skosztować wiele lokalnych win.
2. Gdzie kupię dobry prošek?
3. Czy kupię gdzieś rogač?

.png)
azrael napisał(a):empire13 napisał(a):Szkoda, że na trasie Split - Supetar nie ma rezerwacji.
Jest, bilet kupowałem w PL przez neta, właśnie po to aby było bezstresowo. Sumartin- Makarska rezerwowałem w porcie i chociaż był już wrzesień to kilka aut nie wjechało
.png)
.png)
Koenig napisał(a):O ile nic się nie zmieniło to jest dokładnie tak jak pisze @dids. W zeszłym roku kupowałem bilet w domu, w drodze powrotnej kupiłem dzień wcześniej w porcie w Supetarze, i żadna z tych form zakupu nie dawała rezerwacji. Trzeba po prostu trochę wcześniej przyjechać, ale promy są duże i w sezonie często kursują.
.png)
BartNS napisał(a):empire13 napisał(a):Mam pytania trzy:
Brać to nie Hvar czy Pelješac i chyba nie ma co liczyć na "wielu" lokalnych win..
W Bol jest jedna duża winiarnia.
W Postira i Milna kupiłem wino u lokalsów
w Dol chyba w Konobie Tomi sprzedaja.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne