KOL napisał(a):Ta ilość palm. Oczywiście to co innego, ale jakoś mi się z Nafplio skojarzyło.
Fakt, to co innego.
Nafplio to przyjemne, turystyczne, nadmorskie miasteczko, Sassari - znacznie większe miasto zamieszkałe przez ponad 100 tys ludzi, wewnątrz lądu.
Ale palmy - jak w najlepszym kurorcie

.
Basiulinek napisał(a):Biegłam, biegłam, biegłam za Wami i nareszcie Was dogoniłam!

Chociaż przy temperaturze obecnie panującej łatwe to nie było !
Witamy serdecznie

Myślę, że mimo pewnego tempa przemieszczania się i poznawania, można tu też trochę odpocząć

Basiulinek napisał(a):Znajomy był na Sardynii w tym samym czasie i wrócił zachwycony.
Czym mnie zaskoczył? Opinią, że drożyzna tam panująca, to mit..... (?)
Też macie takie zdanie?
My też jesteśmy zachwyceni

Właściwie jest postanowione, że na Sardynię jeszcze wrócimy, może nie w przyszłym roku, bo inne miejsca czekają, poza tym warto trochę odczekać, by nabrać dystansu... ale jest to bardzo sympatyczna wyspa i opcja wakacyjna.
Co do cen... jeszcze nigdy nie kupowaliśmy tak tanich win

(nawet w Polsce), koszt promu - w porównaniu z Grecją - niewygórowany, wstępy do miejsc zabytkowych czy innych atrakcji - jak dla mnie zupełnie normalne i akceptowalne, benzyna w cenie identycznej jak na włoskim lądzie.
Ponieważ jak zwykle byliśmy samowystarczalni pod względem wyżywienia

, nie orientowaliśmy się w cenach np obiadu w restauracji. Pewnie jak wszędzie są miejsca droższe i tańsze. Ale z tego co widzieliśmy, w supermarkecie, w sklepikach czy na straganach z owocami - ceny są dokładnie takie jakich można się spodziewać po Włoszech

.
kmichal napisał(a):... to następnym razem musimy wybrać północ...

.... ostatnie lata przyzwyczailiśmy się, że tylko południe i południe, więc i w Danii też tak wybraliśmy...

...
Przy takiej pogodzie to i północ pewnie byłaby niestraszna

Ale Archus czy Velje to nie takie całkiem południowe rejony, środek bardziej

piotrf napisał(a):A ilość kąpiących się powalająca

no i te dziewczyny w bikini . . . , prawie jak na Spitsbergenie
Może to bezśnieżna zima była ?

Tu trochę lepiej pod tym względem to wygląda

(zdjęcie z internetu)
Ciekawe jak będzie gdy my tam pojedziemy (jeśli pojedziemy, i akurat tam oczywiście)

piotrf napisał(a):A tak poważniej - dogoniłem i Sardynia Waszym "okiem" bardzo mi się podoba
Jeszcze chwilę

poczeka , ale w planach jest i to w szczegółach

Fajnie że zaglądnąłeś

Myśmy bardziej do Korsyki się przez te lata przymierzali (bo mniejsza, bliżej - więc mniejsze koszty) a wylądowaliśmy na Sardynii

. I nie żałujemy

. Na pewno zawsze będziemy tę ogromną wyspę polecać

.
Pozdrawiam