kulka53 napisał(a):
Czy te znaki przy wejściu mają jakąś historię/znaczenie?
Pozdrawiam
.png)
kulka53 napisał(a):mysza73 napisał(a):Co do Murzynów, to nasza Zuzia miała na nich szczególą alergię![]()
, gdy tylko jakiś szedł w jej kierunku dostawała duuużego przyspieszenia, nawet nogi przestawały ją wtedy boleć
![]()
Myśmy też dostawali
Nie żebym miał cokolwiek przeciwko osobom o innym kolorze skóry, ale już na widok wszelakiego rodzaju natrętnych handlarzy robi mi się słabo. Dlatego też jakoś nie ciągnie nas do Egiptu, Tunezji itp... poza tym że ciężko byłoby tam własnym autem dojechać
.png)
Jacek S napisał(a):Czy te znaki przy wejściu mają jakąś historię/znaczenie?
longtom napisał(a):Taki toskański Wedgwood
mysza73 napisał(a):Nie żebym miała coś do Murzynów, czy jak kto woli Afrojakichśtam
.png)
kulka53 napisał(a):Nam się plany wciąż trochę zmieniają, ale w tym roku chyba będziemy TAM cały miesiąc![]()
.png)
kulka53 napisał(a):mysza73 napisał(a):I dlatego mam Grecję w planach,
może za rok ...
I to jest BARDZO słuszna decyzja
Nam się plany wciąż trochę zmieniają, ale w tym roku chyba będziemy TAM cały miesiąc![]()
.png)
mysza73 napisał(a):kulka53 napisał(a):mysza73 napisał(a):I dlatego mam Grecję w planach,
może za rok ...
I to jest BARDZO słuszna decyzja
Nam się plany wciąż trochę zmieniają, ale w tym roku chyba będziemy TAM cały miesiąc![]()
Gdyby mąż mógłby mieć miesiąc urlopu, to spokojnie pogodziłabym Grecję i Chorwację już w tym roku.
Ale dwa tygodnie to max, a i tak wszyscy przebierają nóżkami kiedy wraca

.png)
.png)

.png)
.png)
kulka53 napisał(a):Kościół San Giovanni Fuorcivitas z XII wieku. Jest tak blisko Rynku, że aż dziw bierze, że w czasie gdy go budowano, znajdował się za murami miasta. Był zamknięty, a wokół trwała właśnie wymiana chodników i cały teren był pozagradzany.