Jak my byliśmy to niestety morze było zimne. A laguna jak zawsze super.

.png)

.png)
marze_na napisał(a):Elafonisi prezentuje się fantastycznie.
Nie wiem jak tam jest w trakcie sezonu, pewnie jest tam dużo więcej ludzi. My byliśmy w pierwszej połowie czerwca a ponadto trwała wtedy pandemia, więc turystów było zdecydowanie mniej. Niemniej jednak plaża Elafonisi jest olbrzymia i właśnie z tego powodu takie kameralne zakątki są możliwe do znalezienia. Ale najwięcej ludzi tłoczy się na mierzei prowadzącej na wyspę Elafonisi.marze_na napisał(a):Super, że mimo tej ogromnej popularności można tam znaleźć zaciszne miejsce tylko dla siebie.
Twoją relację czytałam na bieżąco podczas jej powstawania. A później kilka razy przeglądałam, szukając miejsc, do których chcieliśmy dotrzeć, więc kilka miejsc utkwiło mi w głowie.piekara114 napisał(a):Jak zobaczyłam, że wspinasz się na wzgórze z widoczkiem to od razu przyszło mi do głowy "nasze miejsce" i miałam to pisać, ale widzę, że sama skojarzyłaś to miejsce ze mną. Miło
Ale za to mieliście inne atrakcjepiekara114 napisał(a):Jak my byliśmy to niestety morze było zimne.
..png)
. Ale pamiętam, że była bardzo dobra. .png)
Troszkę wiało, ale nie aż tak, żeby głowy miało urwać. Jednak wystarczająco dla jednego kitesurfera, który upodobał sobie tego dnia lagunę.
.png)
.png)
Katerina napisał(a):megidhTroszkę wiało, ale nie aż tak, żeby głowy miało urwać. Jednak wystarczająco dla jednego kitesurfera, który upodobał sobie tego dnia lagunę.
Chyba to tego kajtera widać na niektórych zdjęciach? Zainteresowałam się, bo od zeszłego roku muszę rozglądać się za fajnymi spotami do uprawiania tego sportu![]()
. A wiadomo, że ciekawość, to pierwszy stopień do piekła
, więc ta wizyta nie skończyła się to dla mnie dobrze. No ale cóż, jakieś straty zawsze mogą się przytrafić. Plażę możesz obejrzeć w mojej relacji tutaj.Katerina napisał(a):Ciekawe, ile różowego piasku wyniosło na sobie i w kieszeniach to taplające się, rozkoszne dziecię?![]()
I czy mogłoby być aresztowane![]()
Katerina napisał(a):Pita za 2.50 -
.png)
megidh napisał(a):Katerina napisał(a):Pita za 2.50 -
Dokładnie tak. Cena taka chyba dlatego, że pita była na wynos.
W miejscach, gdzie siadało się przy stolikach cena była wyższa.
Na ceny na Sycylii (byłam w maju) nie narzekałam, ale szwagier teraz był w północnej Italii i mówił, że za 4 obiady płacił ok 80-100 eur, więc jak pojawił się w Grecji (wróciliśmy 5 dni temu) to był mega zaskoczony cenami, bo rachunki za 6 os do 100 eur to się nie zbliżały.... Na Sycylię z chęcią jeszcze wrócę, w regiony odwiedzone przez Ciebie, więc czekam na relację...Katerina napisał(a):A ceny w restauracjach o połowę niższe w porównaniu z moją ubiegłoroczną Sycylią.

.png)
Na ceny na Sycylii (byłam w maju) nie narzekałam, ale szwagier teraz był w północnej Italii i mówił, że za 4 obiady płacił ok 80-100 eur, więc jak pojawił się w Grecji (wróciliśmy 5 dni temu) to był mega zaskoczony cenami, bo rachunki za 6 os do 100 eur to się nie zbliżały.... Na Sycylię z chęcią jeszcze wrócę, w regiony odwiedzone przez Ciebie, więc czekam na relację...

Nie znam wielu takich miejsc, ale w tym wspomnianym pięknie "latali" ludzie ...
Rodos, 2009

.png)
majkik75 napisał(a):megidh napisał(a):Do uprawiania tego sportu ponoć rewelacyjna jest plaża Prasonisi na wyspie Rodos
Nie znam wielu takich miejsc, ale w tym wspomnianym pięknie "latali" ludzie ...
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Uwielbiam takie późnowieczorne spacery , szczególnie wtedy , gdy nie ma tłumów związanych z wysokim sezonem i wieczór zwalnia . . .
piotrf napisał(a):Piękne zdjęcia
.png)
.