napisał(a) yooshky » 25.06.2013 14:16
Na wstępie pragnę wszystkich przywitać jako, że jestem tu nowy i nie miałem okazji tego uczynić.
Chcę również prosić o odrobinę wyrozumiałości.
Mieszkam w Sosnowcu (Zagłębie Dąbrowskie). Do Chorwacji udaję się po raz pierwszy. Choć wyjazd planuję od 10 lat z małym hakiem jakoś nigdy nie doszedł do skutku. Nigdy nie udało się zebrać paczki (przynajmniej 2 auta bo samemu pierwszy raz to trochę strach

) i zawsze odpuszczałem.
Nie inaczej w tym roku, masa chętnych ale jak przychodzi do rezerwacji to zostaję sam.
Stwierdziłem, że skoro przy okazji innych pierwszych razów (

) również musiałem liczyć wyłącznie na siebie to i tym razem sobie poradzę. Ku mega wielkiej uciesze partnerki, postanowiłem "chwycić byka za rogi". I słowo ciałem się stało! Jadę do Podgory wraz z "OMC żoną" albo jak kto woli z kobietą z którą żyję w związku partnerskim (tzw. "na kocią łapę"

).
Wyjazd planuję z soboty na niedzielę 06/07.07 ok. 00:00 może 1:00, rezerwację mam od 14:00 07.07-19.07.
Trochę poczytałem forum (różne działy), ale im więcej czytam tym mniej wiem a poświęciłem już ładnych kilka godzin

Chcę ominąć autostradę w Słowenii (dla zasady - nie dam z siebie zedrzeć). Tzn. nie wiem czy chcę bo nie wiem czy jest sens, nie "odmrożę sobie przecież uszu na złość babci"

Nie chodzi o koszt bo przy takim wyjeździe 30E to grosze "na waciki" które nie grają większej roli. Chcę również ominąć w razie potrzeby (mam nadzieję, że będzie info na CB) korki na przejściu w Macelj.
Do rzeczy. Zastanawiam się czy taki objazd ma jakikolwiek sens biorąc pod uwagę stan i obciążenie dróg bocznych (widzę, że wielu forumowiczów ma olbrzymie doświadczenie), porę mojego przejazdu oraz to, że Chorwacja za kilka dni stanie się członkiem EU.
Objazd ->
http://goo.gl/maps/U9TJjChcę jechać przez Czechy, Austrię i Słowenię.
Pozdrawiam gorąco.