Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korcula-Prizba czy ktoś był w tym apartamencie?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pietrus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrus » 01.07.2010 21:29

Jolzag, slusznie prawi Janusz777, to gdzieś obok miasta Korcula, ze 30 km od Prizby (wyspa Korcula ma około 45 km długości). Ładnie wykończone wnętrza tej kwatery, ale.....co najmnie 200 m do morza.

Tu masz link do strony agencji turystycznej BURIN specjalizującej się w kwaterach na tej wyspie (siedziba jest w Vela Luce):

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Tu masz link do szczegółowych map Korculi:

Znam ludzi, którzy korzystali z tego Biura. Generalnie byli zadowoleni z kwater, ale narzekali na trudności korespondencyjne. Rezerwuje się najczęściej mailem (nie mówią i nie piszą po polsku, zatem trzeba to robić najczęściej po angielsku), ale najgorsze jest to, że podobno jak już sezon blisko to długo nie odpowiadają na maile. Podobno zawaleni robotą są.

Jeśli nawet nie skorzystasz z BURINA to przyda Ci się link z mapami.

Pozdrawiam,
Pietrus
Jolzag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolzag » 02.07.2010 10:43

dzięki:)
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 22.09.2010 22:46

pietrus napisał(a):... spędzam w Priźbie każde wakacje od 10 lat i prawie zawsze w innym apartamencie, ale zawsze przy samym morzu.
- nigdy się nie zawiodłem, zasadniczo utrzymany jest podobny przyzwoity standard....

Witam
Pietrus mam do Ciebie ( lub do innych bywalców) pytanie:
czy ktoś był w apartamencie z tego zdjęcia :

(apartament w centralnym miejscu zdjęcia - stoją przed nim trzy samochody - jest to apartament na samym dole - za tymi samochodami jest taras z tegoż apartamentu).

Czy ktoś był?
Czy warto?
Pozdrawiam
Janusz777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz777 » 27.09.2010 20:48

Gego coś z tym linkiem jest nie tak więc .....
Pozdrówka
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 27.09.2010 21:34

Skopiuj to całe (nie tylko to na niebiesko - lecz całość):

i wklej

Na innych kompach jest o.k.
Nie wiem jak można inaczej :-(
Pzdr.
pietrus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrus » 29.09.2010 16:58

gego,
niestety nie znam tego apartamentu, aczkolwiek otoczenie budynku jest mi znane doskonale.
Jesli preferujesz ciszę to nie polecam. Na prawo pod niebieskim dachem jest mocno uczęszczana wieczorami kawiarnio-lodziarnio-pizzeria, a w budynku przylegajacym po lewej jest restauracja.
Być może chcesz tam jednak jechać teraz czyli po sezonie- wtedy już powinien być spokój.
Pozdrawiam,
pietrus
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 29.09.2010 20:43

Janusz777 napisał(a):Gego coś z tym linkiem jest nie tak więc .....
Pozdrówka

Więc trzeba go skrócić ;) za pomocą np: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
i mamy:

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.09.2010 21:05

gego napisał(a):Skopiuj to całe (nie tylko to na niebiesko - lecz całość):

i wklej

Na innych kompach jest o.k.
Nie wiem jak można inaczej :-(
Pzdr.

Nie wrzuciłeś linka pomiędzy [url]a[/url], ewentualnie podejrzyj jak ja to zrobiłem :lol:
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 29.09.2010 21:55

pietrus napisał(a):gego,
niestety nie znam tego apartamentu, aczkolwiek otoczenie budynku jest mi znane doskonale.
Jesli preferujesz ciszę to nie polecam. Na prawo pod niebieskim dachem jest mocno uczęszczana wieczorami kawiarnio-lodziarnio-pizzeria, a w budynku przylegajacym po lewej jest restauracja.
Być może chcesz tam jednak jechać teraz czyli po sezonie- wtedy już powinien być spokój.
Pozdrawiam,
pietrus

Dzięki za info.
Planujemy ten apartament na sierpień przyszłego roku.
Cisza mile wskazana - ale...
Nie powiem, mam okazję być w nim za śmieszne pieniądze i to przeważa.
Czy z tymi ludźmi (to są tłumy?) - to fakt?
Do jakiej miejscowości to porównać? Orebić? Trpani?
Prizba kojarzy mi się z miejscowościami na pelieszacu takimi jak Cirkwice, Prapratna, Duba... Tam nawet w "centrum" było spokojnie.
Czy się mylę (oby nie).
Pzdr
pietrus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrus » 30.09.2010 20:15

Prizba jest zdecydowanie mniejsza od Orebica.
Twój potencjalny apartament znajduje się, powiedzmy, w "centrum" Prizby. Jedziesz w sezonie, a zatem nieuniknione będzie słuchanie muzyki granej w kawiarni i restauracji. Czasem wieczorami są jakieś imprezy, np. występ jakiejś klapy (kapeli), ale to tylko wieczorami; w ciągu dnia generalnie jest cicho i spokojnie.
Pozdrawiam,
Pietrus
Janusz777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz777 » 08.10.2010 17:05

Dzięki za wskazówki. Otworzyłem stronę z tego linka więc mogę dorzucić swoje 3 grosze.Pietrus ma rację. Jest dokładnie tak jak pisze. Dodam tylko że do plaży będziesz miał ok 300 może 400 metrów. Plaża kamienista z łagodnym zejściem, kamyki drobne i nie są ostre ale mimo wszystko polecałbym buty do wody. Ruch jest nieporównywalnie mniejszy jak w Trpanju. W pozostałych miejscowościach nie byłem. Pozdrowka
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Korcula-Prizba czy ktoś był w tym apartamencie? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone