Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia z delfinem nie będzie - Lošinj i Korčula 2024

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 19.03.2025 20:52

Dziękuję za relację. Z przyjemnością śledziłam Wasz chorwacki urlop, w szare i ponure jesienno-zimowe popołudnia dostarczałam sobie porcję słonecznych i urokliwych krajobrazów. Chociaż ostatnio więcej czasu spędzamy w innych państwach, to zawsze chętnie wracam do Chorwacji, chociażby wirtualnie. I jak tak się napatrzę, to mnie ciągnie do tego pięknego kraju :hearts:.
Odpoczniesz trochę od pisania, ale wrócisz, bo to wciągające zajęcie :D , więc do następnego razu :papa:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 19.03.2025 21:00

Fajnie napisane, ciekawie, szczególnie, że byłem 3 razy dopiero :oczko_usmiech:
Żeby te samoloty były tańsze to by sobie człowiek nawet na łikend wyskoczył np. do Splitu na Rive na bezalkoholowe modżajto :)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 20.03.2025 10:12

Dziękuję, Agnieszko!
Dzięki Twoim słonecznym 8) opowieściom łatwiej było przetrwać jesienno-zimową aurę i doczekać wiosny :D
:papa:
Bratwojciech
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 20.03.2025 13:17

Szkoda, że już koniec. Zawsze czytam Twoje relacje i nie ukrywam, że sporo z nich było inspiracją do moich wakacji. Tak więc dzięki i nie przestawaj w pisaniu. Narciarsko w minioną sobotę odwiedziłem Wisłę-Stok. Warunki świetne i jazda pierwsza klasa. Praciaki też ciągle chodzą. Więc nie kończ jeszcze sezonu :D.
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 20.03.2025 14:36

To już koniec ... Dziękuję za relację i za znów możliwość pooglądania Cro od strony mi nie znanej :proszedzieki:
Oby kolejne wyprawy już nie były przerywane niespodziewanymi i smutnymi zdarzeniami :spoko:

pozdrawiam, Michał
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.03.2025 17:30

megidh napisał(a):
maslinka napisał(a):Podróż mija bezproblemowo. W środku nocy dojeżdżamy do Gliwic i nasz 22. wyjazd do Chorwacji przechodzi do historii 8)

Prawdziwi z Was weterani chorwaccy. 22 wyjazdy do jednego kraju to dla mnie niewyobrażalne. I tak się zastanawiam, czy jeździlibyście tak często do Chorwacji, gdyby nie to Wasze kajakowanie.

Kajakowanie to jedna kwestia, ale na pewno znaczenie ma też znajomość języka :) W Chorwacji czujemy się "u siebie".

Tak jak z miłością - jeśli się ją znalazło, nie szuka się dalej ;) :mg:

Kilka samolotowych wycieczek odbyliśmy, kolejne w planach na ten rok i inne kraje się pojawią :), ale "główny wyjazd" - niezmiennie Chorwacja :hearts:

wiola2012 napisał(a):Odpoczniesz trochę od pisania, ale wrócisz, bo to wciągające zajęcie :D , więc do następnego razu :papa:

Nie mówię, że nie wrócę ;) :D Sama lubię poczytać czasami moje starsze relacje; przypomnieć coś sobie, bo pamięć już nie ta sama, co kiedyś :lol:

Marlowe1994 napisał(a):Fajnie napisane, ciekawie, szczególnie, że byłem 3 razy dopiero :oczko_usmiech:
Żeby te samoloty były tańsze to by sobie człowiek nawet na łikend wyskoczył np. do Splitu na Rive na bezalkoholowe modżajto :)

Fajnie, że Ci się podobało :)
Ceny lotów do Chorwacji niestety niskie nie są, ale warto śledzić :chytry:

dangol napisał(a):Dziękuję, Agnieszko!
Dzięki Twoim słonecznym 8) opowieściom łatwiej było przetrwać jesienno-zimową aurę i doczekać wiosny :D
:papa:

Dzięki, Danusiu! Cieszę się, że pomogłam Ci przetrwać zimę :D

Bratwojciech napisał(a):Szkoda, że już koniec. Zawsze czytam Twoje relacje i nie ukrywam, że sporo z nich było inspiracją do moich wakacji. Tak więc dzięki i nie przestawaj w pisaniu.

Bardzo mi miło :D

Bratwojciech napisał(a):Narciarsko w minioną sobotę odwiedziłem Wisłę-Stok. Warunki świetne i jazda pierwsza klasa. Praciaki też ciągle chodzą. Więc nie kończ jeszcze sezonu :D.

Praciaki chodzą przynajmniej do Splasha, który będzie w najbliższą niedzielę. Kiepska pogoda im się zapowiada na taką imprezę; szkoda, że nie robią w sobotę...

A ja być może jeszcze narciarskiego sezonu nie skończyłam. Okaże się niebawem ;)

majkik75 napisał(a):To już koniec ... Dziękuję za relację i za znów możliwość pooglądania Cro od strony mi nie znanej :proszedzieki:
Oby kolejne wyprawy już nie były przerywane niespodziewanymi i smutnymi zdarzeniami :spoko:

Dzięki, Michał :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.03.2025 19:00

Dziękuję , Agnieszko , śledzenie Twojej relacji to była wielka przyjemność :proszedzieki: ( jak zawsze :serduszka: ) . Zobaczyłem dzięki niej miejsca , do których zapewne już nie dotrę , chociaż . . . kto to wie . . .

22 razy w Chorwacji - imponujący wynik :spoko: dla kogoś takiego jak ja , kto nie osiągnął jeszcze połowy tej liczby :lol: . Tyle razy ( albo więcej :tak: ) to byłem jedynie na Wyspach Brytyjskich , ale prawdą jest też , że nie wszystkie tam wizyty odbyłem turystycznie :mg:

Życzę dobrego szusowania i do następnej relacji :D

Pozdrawiam
Piotr
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.03.2025 21:55

Piękne dzięki za kolejną ciekawą relację :hearts: . Bardzo lubię Cię czytać, tym bardziej, że z powodów życiowo-technicznych od dobrych kilku lat wakacjujemy nad Bałtykiem i Chorwację oglądam tylko w waszych relacjach...

A teraz sobie odpoczywaj szybciutko, rób, co tam musisz robić :mg: , a ja sobie będę grzecznie czekać na relację okołosylwestrową :serduszka: .
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 20.03.2025 22:17

ćevapčići z frytkami to chyba danie, które nigdy nie nudzi się w Chorwacji. Dziękuje za kolejną świetną relację. Pewnie jak zwykle nie omieszkam w przyszłości skorzystać. :lol: :piwo:
croktoś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 21.03.2025 15:39

Super ,że popełniłaś kolejną chorwacką relację :proszedzieki:

Z pewnością wiele osób zaglądających tutaj skorzysta z Waszych doświadczeń!

@maslinka napisała: "Tak jak z miłością - jeśli się ją znalazło, nie szuka się dalej ;) :mg:"

Mam tak samo :tak: i mam nadzieję,że zarówno osobista jak i ogólnoświatowa sytuacja pozwoli mi
wracać do ulubionych miejsc.

Co do języka,to przyznaję,że lubię komunikować się,nawet jak znam tylko kilka zwrotów, w ojczystym dla
miejscowych :roll:
Działa! Pomimo,że nigdy nie maiałam lekcji :la:
U Hrvatskoj govorimo hrvatski i ...tyle ;)
...ktoś mi powiedział,że kompleksy związane z poprawnością
językową to nasz narodowy problem.

No i znakomita większość moich znajomych Chorwatów nie jest autochtonami...
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 21.03.2025 15:55

No i znakomita większość moich znajomych Chorwatów nie jest autochtonami...

No ale mówią po hrfacku? :D
croktoś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 21.03.2025 16:12

Da!
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 21.03.2025 16:22

Dzięki Agnieszko za relację. Odpoczywaj ile potrzebujesz, ale jak coś to bardzo chętnie obejrzę relację z Dubrownika. :proszedzieki:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 21.03.2025 16:27

croktoś napisał(a):Da!

Człowiek ma satysfakcję jak się porozumie z miejscowymi w cro, niezależnie czy autochtonami czy napływowymi :) Ja po lekcji, tak ze dwa dni to gadam sam ze sobą prowadząc dialog na jakiś temat, najczęściej taki co był na lekcji. Trochę to trąci Gollumem albo schizą :lool:
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 24.03.2025 14:46

Dziękuję za kolejną świetną relację. Dopiero teraz udało mi się nadrobić, bo 25 lutego powiększyła nam się rodzina. :mg: Mam nadzieję, że syn też pokocha Chorwację i kajakowanie. :)
Nie wiem, czy w najbliższym czasie zajrzymy na Korczulę, ale w planach na pewno jest ponowna wizyta na Lošinju i Cresie. Czuję duży niedosyt, zwłaszcza po obejrzeniu pięknych zatoczek w okolicach Lubenic. :hearts: Bardzo chciałabym też odwiedzić Ilovik. Te okolice rzadko pojawiają się w relacjach i fajnie, pokazałaś te miejsca.
Mam nadzieję, że zimowa relacja jednak się pojawi. Będę co jakiś czas zaglądała na forum i sprawdzała. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży