Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia z delfinem nie będzie - Lošinj i Korčula 2024

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 24.03.2025 15:39

Dzięki. Fajnie się czytało i tradycyjnie czekam na kolejne ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.03.2025 15:40

Epepa napisał(a):Dopiero teraz udało mi się nadrobić, bo 25 lutego powiększyła nam się rodzina. :mg: Mam nadzieję, że syn też pokocha Chorwację i kajakowanie. :)

Serdeczne gratulacje!!!! :hearts: :hearts: :hearts:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.03.2025 21:05

piotrf napisał(a):Dziękuję , Agnieszko , śledzenie Twojej relacji to była wielka przyjemność :proszedzieki: ( jak zawsze :serduszka: ) . Zobaczyłem dzięki niej miejsca , do których zapewne już nie dotrę , chociaż . . . kto to wie . . .

Piotrze, a ja dziękuję za miłe słowa i za towarzystwo :D

piotrf napisał(a):22 razy w Chorwacji - imponujący wynik :spoko: dla kogoś takiego jak ja , kto nie osiągnął jeszcze połowy tej liczby :lol: .

Po zimowym wypadzie mamy już 23 :mg:

piotrf napisał(a):Życzę dobrego szusowania i do następnej relacji :D

Dzięki! W sobotę znowu byliśmy na deskach :D Tradycyjnie - u naszych południowych sąsiadów, a tym razem w Bili, w Beskidzie Śląsko-Morawskim:

2025-03-22-11h16m54.jpg

2025-03-22-12h32m28.JPG

Z widokiem na Łysą Horę:

2025-03-22-14h31m48.jpg

Tego dnia organizowany był splash, po czesku ;) Poolcross tradiční přejezd bazénu :mg::

2025-03-22-12h03m13.JPG

Narciarze i snowboardziści w przebraniach, w strojach kąpielowych, czasem z choinką na głowie ;), najczęściej lądowali w środku "dużej kałuży". Wyglądali na zadowolonych :D

Być może jeszcze nie zakończyłam sezonu narciarskiego :chytry:

morgana napisał(a):Piękne dzięki za kolejną ciekawą relację :hearts: .

Dzięki! :cmok: Cieszę się, że Ci się podobało :D

morgana napisał(a):A teraz sobie odpoczywaj szybciutko, rób, co tam musisz robić :mg: , a ja sobie będę grzecznie czekać na relację okołosylwestrową :serduszka: .

:chytry: :mg:

ziemniak napisał(a):ćevapčići z frytkami to chyba danie, które nigdy nie nudzi się w Chorwacji. Dziękuje za kolejną świetną relację. Pewnie jak zwykle nie omieszkam w przyszłości skorzystać. :lol: :piwo:

Korzystaj śmiało :mg:
Ale ćevapi najlepsze są w BiH! :hearts:

croktoś napisał(a): @maslinka napisała: "Tak jak z miłością - jeśli się ją znalazło, nie szuka się dalej ;) :mg:"

Mam tak samo :tak: i mam nadzieję,że zarówno osobista jak i ogólnoświatowa sytuacja pozwoli mi
wracać do ulubionych miejsc.

Oby tak było! :D

croktoś napisał(a): Co do języka,to przyznaję,że lubię komunikować się,nawet jak znam tylko kilka zwrotów, w ojczystym dla
miejscowych :roll:
Działa! Pomimo,że nigdy nie maiałam lekcji :la:
U Hrvatskoj govorimo hrvatski i ...tyle ;)
...ktoś mi powiedział,że kompleksy związane z poprawnością
językową to nasz narodowy problem.

Myślę, że wielu rodaków ma barierę językową. Może być tak, że za mało w siebie wierzymy i dlatego boimy się mówić w innych językach. Oczywiście trudno uogólniać, ale Włosi czy Hiszpanie zapewne mieliby mniej kompleksów ;)

pomorzanka zachodnia napisał(a):Dzięki Agnieszko za relację. Odpoczywaj ile potrzebujesz, ale jak coś to bardzo chętnie obejrzę relację z Dubrownika. :proszedzieki:

Postaram się skrobnąć, ale nie obiecuję...

Marlowe1994 napisał(a):Ja po lekcji, tak ze dwa dni to gadam sam ze sobą prowadząc dialog na jakiś temat, najczęściej taki co był na lekcji. Trochę to trąci Gollumem albo schizą :lool:

:mg: Ważne, że utrwalasz 8)

Epepa napisał(a):Dziękuję za kolejną świetną relację. Dopiero teraz udało mi się nadrobić, bo 25 lutego powiększyła nam się rodzina. :mg: Mam nadzieję, że syn też pokocha Chorwację i kajakowanie. :)

Ewa, wielkie gratulacje! :D :D :D
Powiem Ci, że przeszło mi to przez myśl, kiedy napisałaś, że chwilowo nie możesz pływać kajakiem :chytry:

Epepa napisał(a):Nie wiem, czy w najbliższym czasie zajrzymy na Korczulę, ale w planach na pewno jest ponowna wizyta na Lošinju i Cresie. Czuję duży niedosyt, zwłaszcza po obejrzeniu pięknych zatoczek w okolicach Lubenic. :hearts: Bardzo chciałabym też odwiedzić Ilovik. Te okolice rzadko pojawiają się w relacjach i fajnie, pokazałaś te miejsca.

Ja też czuję niedosyt i chętnie wróciłabym na tamte wyspy np. na początku maja. Bujna przyroda Lošinja akurat byłaby w rozkwicie :hearts:

Epepa napisał(a):Mam nadzieję, że zimowa relacja jednak się pojawi. Będę co jakiś czas zaglądała na forum i sprawdzała. :)

:cmok:

empire13 napisał(a):Dzięki. Fajnie się czytało i tradycyjnie czekam na kolejne ;)

Fajnie, że Ci się podobało :D
Pozdrav 8)
zumila
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zumila » 26.03.2025 22:51

Dzięki za kolejną ciekawą relację, za przywołanie wspomnień, Korcula ( Lumbarda) to był mój pierwszy raz w Cro w 2016 r :hearts:
Czekam na kolejną :oczko:

Epepa ogromne gratulacje :hearts:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.03.2025 14:31

zumila napisał(a):Dzięki za kolejną ciekawą relację, za przywołanie wspomnień, Korcula ( Lumbarda) to był mój pierwszy raz w Cro w 2016 r :hearts:
Czekam na kolejną :oczko:

Tak się składa, że właśnie zaczęłam pisać kolejną, sylwestrową, relację :mg::
moj-mandarynkowy-dubrownik-t57864.html#p2356029

Zapraszam :D
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 31.03.2025 13:46

Dzięki za relację. :spoko: Cieszę się, że mimo trochę smutnego zakończenia wszystko się pozytywnie poukładało. Pewnie też dlatego ta grudniowa wycieczka o wiele lepiej smakowała :serduszka: Super, że się udało i że kolejna relacja w trakcie pisania :smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.03.2025 14:01

agus78 napisał(a):Dzięki za relację. :spoko: Cieszę się, że mimo trochę smutnego zakończenia wszystko się pozytywnie poukładało. Pewnie też dlatego ta grudniowa wycieczka o wiele lepiej smakowała :serduszka: Super, że się udało i że kolejna relacja w trakcie pisania :smo:

Dziękuję bardzo za towarzystwo i za dobre słowo :cmok:
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 20.04.2025 22:57

Trochę mnie nie było ale relacja nadrobiona. Korcula powspominana , choć my nie mieliśmy ( na szczęście ) aż takich upałów ( przełom sierpień/wrzesień).
Dzięki Aga za świetną relację .
Pozdrav :piwo: :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.05.2025 20:13

Bartek81 napisał(a):Trochę mnie nie było ale relacja nadrobiona. Korcula powspominana , choć my nie mieliśmy ( na szczęście ) aż takich upałów ( przełom sierpień/wrzesień).
Dzięki Aga za świetną relację .
Pozdrav :piwo: :papa:

Cześć Bartku! Dopiero teraz Cię tu zauważyłam :oops: Dzięki za obecność w relacji i miłe słowa :D

Pozdrav!
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 06.08.2025 14:30

Kapitańska Baba, maslinka, zumila - bardzo dziękuję :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży