Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KOMBI jakie kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 18.02.2011 14:45

Wiesz Leszku, o swoje to człowiek trochę bardziej dba aniżeli obce :)
Cóż... Audi to klasa sama w sobie, małżonka ma A3.
Myślę o jakiejś A4 w kombiaku w przyszłości ale już na samą myśl o tym przerażają mnie koszty eksploatacji samochodu spod znaku czterech kółek.

Kolega ma A6 z takim samym motorem. Jak mi powiedział ile za rozrząd od niego w serwisie (fakt, że autoryzowanym) krzyczeli to włosy mi dęba stanęły - 6,5 tys.
Oczywiście nie skorzystał z tej "promocyjnej" ceny i zaoszczędził trochę... Operacja rozrząd zakończyła się obciążeniem konta jedynie w wysokości 4 tys. :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.02.2011 15:00

Audi tanią marką nie jest i to chyba każdy wie ;) Natomiast mój kolega nie narzeka na niego. Wiele rzeczy robi poza "serwisem", a czasem sam coś wymieni. ;)... Zdolny jest :mrgreen: Sam wymienił rozrząd w Nissanie Patrolu :oczko_usmiech:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2011 15:30

Jeśli wozisz coś na dachu, dopłać do relingów, do których bez problemu zamontujesz bagażnik. Octavia bez relingu to taka polska zubożona wersja, o bagażnik trudniej, nie wszystkie firmy produkują.
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 18.02.2011 16:38

Kochani!

Argument o łatwiejszej sprzedaży do mnie nieprzemawia bo:

bo obecny samochód 12 letni Lanos zielony metalik:D ( proszę się nie śmiać, 12 lat bez większych awarii) jest dzisiaj za przeproszeniem gówno wart i koleżanka rdza zaczyna go chrupać... Tyle samo będzie warta Skoda po 10-12 latch.

Ja nie zmieniam samochodu często, dbam o niego,nie podniecają mnie nowe modele, ma mnie poprostu wozić z punktu A do punktu B.
a metalik za 2 tys trochę dużo...
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 18.02.2011 16:51

Dzięki Maciek 1956, za radę fachowca, relingi biorę na 100%. Zresztą bagaznik do lanosa kupowałam u Ciebie, ale ze to nie był wielki wydatek to nie powoływałam się na cro.pl

A co pytania Jacka S o kredyt, nie pytałam dealera. Ale teraz roznych kredytów na rynku od groma, w zależnosci co potrzebujesz. Jeden chce długi okres kredytowania i niską ratę ( oprocentowanie wyższe) drugi niższe oprocentowanie, a wysokość raty nie robi różnicy.
Ale chyba najważniejszym warunkiem kredytu jest to żeby można go było spłacić w dowolnym momencie bez dodatkowych opłat.
Pozdrawiam
Patka
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2011 17:04

Patrycja Głowacka napisał(a): bagaznik do lanosa kupowałam u Ciebie, ale ze to nie był wielki wydatek to nie powoływałam się na cro.pl

Nie rób tego więcej, powołuj się, zawsze miło będzie poznać kolejną osobę z Cro :D
Pozdrawiam
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 18.02.2011 17:40

Dzięki Maciek!
Pewnie przed wakacjami się odezwę... albo kupię box albo będe musiała pożyczyć:D

Nie wiem jak przeżyję ten zakup auta, ale na wakacje kasa będzie nie wiem tylko czy naz zakup boxa zostanie, w razie czego mam nadzieję że mi pożyczysz :D. Mam naprawdę bliziutko do Twojego sklepu!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.02.2011 18:03

Patrycja Głowacka napisał(a):Dzięki Maciek!
Pewnie przed wakacjami się odezwę... albo kupię box albo będe musiała pożyczyć:D

Nie wiem jak przeżyję ten zakup auta, ale na wakacje kasa będzie nie wiem tylko czy naz zakup boxa zostanie, w razie czego mam nadzieję że mi pożyczysz :D. Mam naprawdę bliziutko do Twojego sklepu!

Wpadnij, zrobię co w mojej mocy :D obie opcje są możliwe :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.02.2011 23:12

fasi napisał(a):Wiesz Leszku, o swoje to człowiek trochę bardziej dba aniżeli obce :)
Cóż... Audi to klasa sama w sobie, małżonka ma A3.
Myślę o jakiejś A4 w kombiaku w przyszłości ale już na samą myśl o tym przerażają mnie koszty eksploatacji samochodu spod znaku czterech kółek.

Kolega ma A6 z takim samym motorem. Jak mi powiedział ile za rozrząd od niego w serwisie (fakt, że autoryzowanym) krzyczeli to włosy mi dęba stanęły - 6,5 tys.
Oczywiście nie skorzystał z tej "promocyjnej" ceny i zaoszczędził trochę... Operacja rozrząd zakończyła się obciążeniem konta jedynie w wysokości 4 tys. :)

Różnica w częściach między a6 a A4 jest porażająca.
Ja ostatnio wymieniałem silniczek do spryskiwacza , łożysko, czujnik oleju + standardowy przegląd (wymiany filtrów,oleju itp) to w 1 tysiaku się zmieściłem.
Zaleta audi jest taka - zanim coś się sypnie to długo auto daje sygnał że coś jest nie halo.
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 21.02.2011 21:28

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i porady, a szczególnie marcinowi10 za nakierowanie na odpowiedni trop:D

Samochód zamówiony i zaliczkowany:D

Podsumowując Skoda Nowa Oktavia Nowy Tour (oprócz tego co już wcześniej wymieniałam) zdecydowałam się jeszcze na kolor metalik, relingi, podłokietnik z nawiewem klimy na tył, lampy przeciwmgielne)
W sumie 53400, cena katalogowa ponad 58 tys.
Myślę, że to bardzo dobra cena za nowy, duży samochód z instalacją LPG, klimą, jesli myślicie inaczej to nie wyprowadzajcie mnie z błędu plissssssss:D
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
Nowym samochodzikiem pomknę do Cro oczywiście!!!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.02.2011 23:21

Moim zdaniem wybór bardzo dobry. A jak ktoś ma inne to niech sobie poczyta relacje PAPy :D :D

Pati - szerokiej drogi :D
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 22.02.2011 08:58

Patrycja Głowacka napisał(a):Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i porady, a szczególnie marcinowi10 za nakierowanie na odpowiedni trop:D

Samochód zamówiony i zaliczkowany:D

Pati gratuluję świetnego wyboru. Cieszę sie, że mogłem pomóc. Kierowanie na odpowiedni trop przy zkupie samochodu było moim zadaniem służbowym przez prawie dekadę :D. Jak już wyjedziesz z salonu to wstaw jakieś fotki, coby się godnie zaprezentować ze skodzinką.

Pozdrawiam 8)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.02.2011 09:04

Pozwoliłem sobie również skorzystać z tej rady i podesłałem pomysł bratu, który przymierza się do zakupu autka.
Był zdecydowany na hondę city- demo.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.02.2011 09:16

Patrycja Głowacka napisał(a):... W sumie 53400...

To w tej akcji gdzie cena wyjściowa jest 50 400 + LPG w gratisie?
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 22.02.2011 13:58

Dzięki Wojan za utwierdzenie w słuszności wyboru:D

Marcin10 jeszcze raz Wielkie Dzięki:D

Co do fotek to chyba nie umiem ich wstawiać:D

Jacek S tak w tej akcji, w sumie w tej cenie co podałam dostałam jeszcze: listwy boczne, listwy progowe, dywanik i siatkę do bagażnika, chlapacze ( pewnie wszystko razem z cennika to ok 60 tys) W sumie dzwoniłam do kilku salonów, i nawet inny sprzedawca tego salonu nie dawał mi tak dobrej ceny...Jakbyś był zainteresowany to podam Ci na e-maila jego numer.
Póki co muszę czeakć dwa miechy...:(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone