napisał(a) uboot » 24.06.2008 17:32
Rzeczywiscie w tym roku znow,jak pisalem,jestem w Filipku. Euro wzialem z Polski, zaplacilem za kwatere a reszte wymienilem w Splitska Banka wg kursu z poniedzialku 1euro=7.18 kuna, w agencjach przelicznik (bez prowizji)1e=7.12 niby nic ale przy 1000e mamy juz 60kun roznicy:) a to juz 2l rakiji... Nie pamietam aby kiedykolwiek oplacalo sie brac kuny z polski.Mimo gotowki jesli jest mozliwosc placenia karta zawsze to robie-oplaca sie... Temp. wody ok 21-23st. Pisze ok. bo tutaj temp. zalezy od tego z ktorej strony wieje wiatr,czyli z ktorej strony jest naplyw wody do Kanalu Pasmanskiego... Ja zawsze wyjezdzam z Polski w najgorszym terminie tj. piatek po poludniu...Wiem co mnie czeka na trasie do Bielska,gdy caly Slask rusza w Beskidy,ale to moj swiadomy wybor.Coz pod tym wzgledem Pszczyna nigdy nie byla przyjazna z jej swiatlami.Droga z BB-do Zywca spoko.Od ronda do Weg.Gorki jest obwodnica,potem stara droga do Milowki I potem skret w prawo I wjazd na wiadukt.Mniej wiecej od tego miejsca do granicy troche kiepska droga,alo to raptem kilka km.Za przejsciem proponuje kupic winietki na SK-w normalnej ceni,nic extra.W samej Zilinie juz wjezdza sie na autostrade,trzeba uwazac aby na rozjezdzie pojechac za ZIELONA tablica E75, a nie za niebieska czyli stara droga nr 18.Nowa droga wiedzie pieknymi wiaduktami.Przed Powazska Bystrica trzeba zjechac z autostrady,przejechac przez miasto I znow sie na nia dostac.Oznaczenie jest OK... Pytajcie o wszystko...pozdrav...Aha...moze troche zlosliwe to pytanie,ale...hmm,jak wygladaja chmury??...