Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jestem w CRO 12.07 odpowiem na wasze pytania-piszcie:)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 25.06.2008 20:01

uboot napisał(a):...Aha...moze troche zlosliwe to pytanie,ale...hmm,jak wygladaja chmury??...

Poczekaj jeszcze tydzień a sam się przekonasz jak już Ci się urlop skończy i wrócisz do domciu, i do roboty :wink: .
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 25.06.2008 20:20

gospodarz napisał(a):
uboot napisał(a):...Aha...moze troche zlosliwe to pytanie,ale...hmm,jak wygladaja chmury??...

Poczekaj jeszcze tydzień a sam się przekonasz jak już Ci się urlop skończy i wrócisz do domciu, i do roboty :wink: .

Jaki tydzien-ja tu jeszcze 2,5 tygodnia bede...I co wam powiem to wam powiem ale wam powiem: cieplo :)... W Filipku jest gdzie zjesc,restauracji I knajpek nie brakuje,znajdziesz cos dla siebie.Konoby sa trzy-wino swietne w kazdej...Sklepow tez wystarczajaca ilosc,m.in. Konzumy(mozna placic karta),pekary chyba ze cztery...Dla potrzebujacych Kosciol rzym-kat. msze w niedz. o 8 I 11 :)... Apteka,lekarz,boisko do nogi I kosza oswietlone do 24... Plaze czyste,drobny zwirek,gdzieniegdzie sa jezowce, ale generalnie dobrze oczyszczone sa z tej plagi, stacje benzynowe najblizej sa w Biogradzie..
brzozow
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzozow » 25.06.2008 21:04

uboot napisał(a):Jaki tydzien-ja tu jeszcze 2,5 tygodnia bede...

No to się spotkamy u Mladena.
Pozdrawiam,
Michal
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 26.06.2008 21:48

Uboot,
wielkie dzięki za informacje :idea: :idea: :idea:
pozdrawiam :)
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 27.06.2008 19:13

Przestroga dla jadacych po 1.07 przez SLO. Pamietajcie o winietkach. To chyba bardzo wazny temat bo ciagle w tutejszej TV o tym przypominaja...
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 27.06.2008 19:25

uboot napisał(a):Przestroga dla jadacych po 1.07 przez SLO. Pamietajcie o winietkach. To chyba bardzo wazny temat bo ciagle w tutejszej TV o tym przypominaja...

ja wybieram opcję przez spifeld-lenart-ptuj tak więc słoweńcy mnie nie ogolą trzeba tylko uważać na zjazdy ...... ;)
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 27.06.2008 19:30

a swoją drogą ciekawe ilu spryciarzy wybierze ten wariant? choć mam plana ten odcinek przejechać w nocy więc nie życzę sobie dużego ruchu...

;):);)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 27.06.2008 19:53

okrzem napisał(a):
uboot napisał(a):Przestroga dla jadacych po 1.07 przez SLO. Pamietajcie o winietkach. To chyba bardzo wazny temat bo ciagle w tutejszej TV o tym przypominaja...

ja wybieram opcję przez spifeld-lenart-ptuj tak więc słoweńcy mnie nie ogolą trzeba tylko uważać na zjazdy ...... ;)

i ja :lol:
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 28.06.2008 08:48

Czuje w kosciach ze slynna ROUTE 86 sie zakorkuje... ale 35 eurasow za 2x20km to kpina...
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 28.06.2008 09:27

masz rację że kpina ale tylko dla tranzytowców (czyt. dla nas)
jeśli postawisz się na miejscu autochtona to 35 ojro za 6 miesięcy po wszystkich ichnich autostradach to niewiele 0,20/dzień

jedyny ból dla korzystających 1 lub2x w roku to brak krótkoterminowych winiet i to wszystko
pozrowienia
:evil: :evil: :evil:
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 28.06.2008 13:37

No I dla wszystkich dobra rada-wezcie ze soba jak najwiecej specyfikow do opalania z wysokimi filtrami-minimum pol wiadra na osobe.W tym roku slonko zdrowo daje,zero wiatru,wiec czesto trzeba sie schladzac,czyli smarowac od poczatku:(.A prognoza na najblizszy tydzien bez zmian-czyli slonce na przemian z jeszcze wiekszym sloncem....
Aduś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aduś » 28.06.2008 16:26

okrzem napisał(a):masz rację że kpina ale tylko dla tranzytowców (czyt. dla nas)
jeśli postawisz się na miejscu autochtona to 35 ojro za 6 miesięcy po wszystkich ichnich autostradach to niewiele 0,20/dzień

jedyny ból dla korzystających 1 lub2x w roku to brak krótkoterminowych winiet i to wszystko
pozrowienia

Jestem nowicjuszką :)Pierwszy raz wybieram sie sama w podróż do Chorwacji i bardzo prosze o odpowiedź. Gdzie najlepiej kupić winietki na cała trasę do Chorwacji?Byłabym wdzieczna gdyby ktos kto jechał juz w tym roku odpisał mi wyczerpujaco.Nie jestem blondynką ale jakos to wyjątkowo sprawia i kłopot :lol: Z góry serdecznie dziekuję :D
okrzem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okrzem » 28.06.2008 17:46

Aduś napisał(a):
okrzem napisał(a):masz rację że kpina ale tylko dla tranzytowców (czyt. dla nas)

pozrowienia

Jestem nowicjuszką :)Pierwszy raz wybieram sie sama w podróż do Chorwacji i bardzo prosze o odpowiedź. Gdzie najlepiej kupić winietki na cała trasę do Chorwacji?Byłabym wdzieczna gdyby ktos kto jechał juz w tym roku odpisał mi wyczerpujaco.Nie jestem blondynką ale jakos to wyjątkowo sprawia i kłopot :lol: Z góry serdecznie dziekuję :D

nie chce być nieuprzejmy ale wyszukiwarka na forum się kłania
pozdrawiam :)
Aduś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aduś » 28.06.2008 19:00

nie chce być nieuprzejmy ale wyszukiwarka na forum się kłania
pozdrawiam :)[/quote]
Gdybyś był uprzejmy to bys poprostu wytłumaczył,wyraźnie napisałam,że jestem nowicjuszką.Kiedy wróce nikomu nie odpowiem w taki sposób.Lepiej przemilczeć niz głupio radzić.Sprawdzalam juz i raczej sa tam porady ogolne a ja prosze o konkretna pomoc.Dzieki! 8O
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 28.06.2008 19:02

Aduś napisał(a):

pozrowienia

Nic nie piszesz jaka trasa chcesz jechac,wiec jak Ci pomoc? Jesli jedziesz CZ_SK_A_SLO_HR I przekraczasz granice w Cieszynie I kierujesz sie na Bratyslawe to winietki na SK A kupisz zaraz za przejsciem w Cieszynie w drewnianej budce. Jesli przez Zwardon to... poczytaj moje wpisy wczesniejsze... No I nie zapomnij ze od 1 lipca winietki w SLO sa obowiazkowe na ich autostradach I drogach expresowych...A swoja droga to takie ogolne pytania akurat pasuja do.... blondynki- choc moze lepiej uzyc zwrotu: dla kobiety nalezacej do grupy zwiekszonego ryzyka intelektualnego.... bez obrazy..;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jestem w CRO 12.07 odpowiem na wasze pytania-piszcie:) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone