Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jaki był dla Was 2006 rok dobry czy zły

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 09:03

dla mnie dobry wiele rzeczy zrobiłam po raz pierwszy...leciałam samolotem pierwszy raz i az 6 razy a w 2007 zycze sobie lotu bez biletu powrotnego.co wam sie miłego zdrzyło czy niemiłego w 2006 co chcielibyscie aby wydarzyło sie w 2007? :)
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 13.12.2006 09:04

nie chwal dnia przed zachodem slonca, do konca roku jeszcze dwa tygodnie...duzo sie moze zdarzyc. :D poczekam z ocena do stycznia.
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 09:05

przez te dwa tygodnie wiele sie nie zmieni :)
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 13.12.2006 09:07

misie jeszcze nie spia, wiec wiele sie moze zdarzyc, mowie Ci... :D
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 09:18

dla mnie juz na szczęscie uporałam sie z misiem.i poznałam kogos nowego ale nie chce zapeszac :D
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2006 09:24

Duuuuuuużo zmian. Ale czy rok był dobry czy zły to się okaże dopiero w przyszłości ;) Bo te zmiany to jak zasiane ziarno Agawy. Długo będą rosły :lol: Mam tylko nadzieję, że te zmiany są dobre. A rok 2006 chyba był dobry - byliśmy w Cro po raz drugi :lol:. Co do rzeczy, które były po raz pierwszy w moim życiu :?: Hm... nie przypominam sobie żeby coś takiego się wydarzyło ;). Nie licząc tego, że wpadłem na Forum cro.pl :lol:

:papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.12.2006 10:43

Prywatnie bardzo dobry, nowy, własny lokal sklepowy, własny dom, nareszcie auto, o którym śniłem nocami, ale...nie byłem w Cro, od sierpnia nic nie zarobiłem, żimy nie ma więc nadal nie zarabiam. Pozostaje nadzieja na lepszą ( śnieżną) pogodę od początku następnego roku.
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 10:45

a co masz sklep ze sprzetem zimowym :?:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.12.2006 12:08

dallas napisał(a):a co masz sklep ze sprzetem zimowym :?:

Zimą żyję ze śniegu i mrozu, nie musi być wielki, latem ze słońca, ale upały też nie są wskazane, trochę deszczyku nie zaszkodzi. Ferie zimowe też powinny być w odpowiednim czasie, tzn najwcześniej pod koniec stycznia, oczywiscie ze śniegiem. Bagażniki, łańcuchy śniegowe, boxy, uchwyty narciarskie, rowerowe.....to mój towar.
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 14:32

no to taki interes który jest zalezny od pór roku jest niepewny :( lepszy spozywczak
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.12.2006 14:50

dallas napisał(a):no to taki interes który jest zalezny od pór roku jest niepewny :( lepszy spozywczak

W latach 83-86 miałem ogólnospożywczy, nic nie było, o wszystko trzeba było walczyć, a klientów sporo, tylko to ranne wstawanie, o 4/5 godz i wyjazd na targ po np truskawki. To nie dla mnie, lubię trochę pospać, tak ok 9 wstac to rozumiem. Inaczej na urlopie, tam szkoda dnia.
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 15:07

ale co własny interes to własny,ja zawsze pracuje dla kogos mało płaca i czasami wykorzystuja :(
ale podam zły przykład własnego interesu mój były chłopak odziedziczył mały rodzinny interes po rodzicach,to ze nie musi chodzic codziennie do pracy rozleniwiło go i wpedziło w nałog alkoholowy.pieniadze spływaja same nigdy nie szukał zadnej pracy poza tym interesem.a przeciez nic nie trwa wiecznie moze upasc interes i bedzie na bruku na stare lata bez emerytury.liczac tylko na pieniadze w banku
Ostatnio edytowano 13.12.2006 15:12 przez dallaska, łącznie edytowano 1 raz
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 13.12.2006 15:08

dallas napisał(a):ale co własny interes to własny,ja zawsze pracuje dla kogos mało płaca i czasami wykorzystuja :(

ale sie nie martwisz, czy biznes przetrwa czy padnie... :?
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 13.12.2006 15:16

RobCRO napisał(a):
dallas napisał(a):ale co własny interes to własny,ja zawsze pracuje dla kogos mało płaca i czasami wykorzystuja :(

ale masz nad głowa szefa który goni a we własnym interesie jestes panem
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.12.2006 15:54

dallas napisał(a):
RobCRO napisał(a):

ale masz nad głowa szefa który goni a we własnym interesie jestes panem

Z tym panem to nie tak--dla mnie panem jest KLIENT. Co z tego, że jestem u siebie, niby mogę robić co chcę, przyjadę albo nie do pracy, tak robiąc zniszczę opnię o mojej firmie. Klient często jest większym PANEM niż ja sam, ON decyduje czy ja mam jakiś zysk.
W moim przypadu nie ma też tematu wykorzystania obcej osoby, mam rodzinną firmę.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone