Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.10.2024 14:02

walp napisał(a):Dzień dobry. 8)

Wczoraj przy okazji pobytu w Gdańsku, odwiedziłem Park Oliwski. To prawdziwa oaza spokoju i piękna w sercu miasta.

Mega te aleje, jak się tam znajdę to chętnie odwiedzę.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 01.01.2025 14:08

Dzień dobry :oczko_usmiech:

Dla wszystkich dobrego nowego roku i zdrówka :piwo:

Mam do oddania kod promocyjny na zakup urządzenia Kärcher (chętny proszony o kontakt via PW) :spoko:

Otrzymujesz indywidualny, kod rabatowy uprawniający do otrzymania 20% rabatu na zamówienie – jednokrotnego użytku, przy zakupach za minimum 499 zł brutto, na cały asortyment dostępny w naszym sklepie internetowym eKärcher. Kod nie uprawnia do otrzymania rabatu na produkty już przecenione, produkty uczestniczące w innych promocjach oraz nie łączy się z innymi kodami.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.05.2025 06:48

Dzień dobry

czasy się zmieniają, forum również, kiedyś o tej porze był zalew sezonowców i forum ruszało mocniej.
Wiem że czasem denerwowali stylem "dej", ale też byli tacy co umieli poszukać i tylko chcieli doprecyzowania, upewnienia.
A teraz parę wpisów w ciągu dnia, czasem więcej, a czasem nawet mniej.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.05.2025 10:29

Dobrze, że balon na polu jeszcze kopią, to utrzymuje ruch na forum. Dobrze też, że ludzie termometry mają :)
W sumie to nie dziwię się, że ludzie olewają pytania o namiar gdzie jest fajnie i jeszcze żeby kota można było zabrać. Bez żadnego wysiłku ze swojej strony.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.05.2025 11:07

Marlowe1994 napisał(a):Dobrze, że balon na polu jeszcze kopią, to utrzymuje ruch na forum.

:zeby: z mojej strony już ostatni sezon, zawieszam buty na kołku ;)

---

Trochę mnie martwi, że wybrane noclegi są tylko dostępne do 30.09., trzeba będzie poszukać czegoś innego w interesujących okolicach, a szału na początku października nie ma.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.05.2025 11:38

Marlowe1994 napisał(a):Dobrze, że balon na polu jeszcze kopią, to utrzymuje ruch na forum. Dobrze też, że ludzie termometry mają :)

Sekcja piłkarska ma się dobrze, nawet bardzo dobrze. :verryhappy: Nikt jednak nie pobije "meteorologów". :oczko_usmiech:

te kiero napisał(a): :zeby: z mojej strony już ostatni sezon, zawieszam buty na kołku ;)

A może jeszcze jeden sezon? :piwo:

Marlowe1994 napisał(a):W sumie to nie dziwię się, że ludzie olewają pytania o namiar gdzie jest fajnie ...

Chętnie bym odpisał, dokąd i którędy... ale cóż - mało wiarygodny już jestem, więc tylko sobie czytam, mając nadzieję, że mój stan ulegnie poprawie. ;)

Dobar dan cro.pl :papa:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.05.2025 13:28

Nikt jednak nie pobije "meteorologów". 

I skojarzeniowców :lool:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.05.2025 20:47

walp napisał(a):
te kiero napisał(a): :zeby: z mojej strony już ostatni sezon, zawieszam buty na kołku ;)

A może jeszcze jeden sezon? :piwo:

No nie wiem, Janusz ma ze mną trochę roboty z tego powodu ;)
Zobaczy się, ale rejczel jestem na nie.

---

Wieczór rezerwacji... widzę, że w Wirtembergii lata 70te, 80te jeszcze dobrze się trzymają :?
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.05.2025 09:08

walp napisał(a): Nikt jednak nie pobije "meteorologów". :oczko_usmiech:

Ależ rozmowy o meteorologii są bardzo ciekawe, tylko tu na forum wątek jest dość nieszczęśliwy, bo ludzie podają ile jest u nich w danej chwili stopni :). Same statystyki dotyczące ilości opadów na danym terenie na przestrzeni lat, wykresy temperatur czy innych zjawisk, takich jak np. susza hydrologiczna są ciekawym tematem do rozmów ;)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 08.05.2025 09:20

Same statystyki dotyczące ilości opadów na danym terenie na przestrzeni lat, wykresy temperatur czy innych zjawisk, takich jak np. susza hydrologiczna są ciekawym tematem do rozmów 

Gdyby jeszcze na podstawie tych wykresów można było się dowiedzieć gdzie paliwo tańsze o 2 centy albo były przy okazji podawane lokalizacje apartmanów przyjaznych czworonogom, to dyskurs by hulał 8)
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 08.05.2025 09:41

te kiero napisał(a):
walp napisał(a):Dzień dobry. 8)

Wczoraj przy okazji pobytu w Gdańsku, odwiedziłem Park Oliwski. To prawdziwa oaza spokoju i piękna w sercu miasta.

Mega te aleje, jak się tam znajdę to chętnie odwiedzę.

Zapraszam zimą, kiedy jest zainstalowana iluminacja świetlna .

te kiero napisał(a):Dzień dobry

czasy się zmieniają, forum również, kiedyś o tej porze był zalew sezonowców i forum ruszało mocniej.
Wiem że czasem denerwowali stylem "dej", ale też byli tacy co umieli poszukać i tylko chcieli doprecyzowania, upewnienia.
A teraz parę wpisów w ciągu dnia, czasem więcej, a czasem nawet mniej.

Kiedyś ludzie bardziej wnikliwie szukali informacji w internecie, bezpośrednio można by rzez. Dzisiaj obejrzy kilka filmów o Chorwacji i jest pewien, że wszystko już wie ;) Zawsze mam na samochodzie naszą naklejkę i zdarzało się, że ludzie pytali co to takiego ;)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.05.2025 09:54

Marlowe1994 napisał(a):Gdyby jeszcze na podstawie tych wykresów można było się dowiedzieć gdzie paliwo tańsze o 2 centy

A właśnie, od wielu miesięcy, w moim mieście paliwo jest droższe o 20-30 groszy, niż w innych miastach ościennych oraz dalszych i zupełnie tego nie rozumiem.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 08.05.2025 10:04

Spisek iluminatów albo działania służb.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko