Muliness napisał(a):mariusz-w napisał(a):
...żartowałem .... pytać będę ....pewnie ku rozpaczy Waszej.
Jesli o mnie chodzi mogę tu nawet pisać długie epopeje . Jeśli Ci tylko w czymś to pomoże
Muliness pisz pisz... ja dzisiaj się zawijam
.png)
Muliness napisał(a):mariusz-w napisał(a):
...żartowałem .... pytać będę ....pewnie ku rozpaczy Waszej.
Jesli o mnie chodzi mogę tu nawet pisać długie epopeje . Jeśli Ci tylko w czymś to pomoże
.png)
.png)
.png)
jack007 napisał(a):Witam
Ma również dylemat związany z wyborem dobrego aparatu .Myślałem o jednej lustrzance : Nikon D5000 z obiektywem Nikkor 18-105mm VR i o kompaktach CANON PowerShot SX 20 IS i Sony Cyber-shot DSC-HX1.Który waszym zdaniem jest godny polecenia i będzie długo słuzył??
Ja skłaniałbym się do Sony?
.png)
.png)
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):OK
Zatem napiszę tak...
Interesują mnie na początek obiektywy tzw standardowe zamienniki kita czyli 17/18-50/55/70 , o przyzwoitej jasności np 2.8-4.5, i teraz już wiem że jak do nikona to z silnikiem AF i stabilizacją, do Pentaxa niekoniecznie...
Na później zakup przyzwoitego tele 70-300, główne zadanie to makro (wiem, wiem, stałka) ale może przyda się też do innych celów...
Na jeszcze później - szeroki kąt do pejzaży, coś 10-20/24
Czyli: pstrykanie standardowe (ale też w trudnych warunkach, wnętrza, zdjęcia nocne) + makro + pejzaże. Po to mi ta lustrzanka.
Więc jakie body?
PS To będzie druga nasza lustrzanka, pierwszą jest analogowy Canon EOS 300 + kit 28-90
.png)
.png)
.png)
Muliness napisał(a):Rysio napisał(a):Leszka dziś ponoć nie ma więc napiszę, że Sony jest najlepsze
![]()
![]()
![]()
wcale nie;)
.png)
marcin_es napisał(a):najłatwiej byłoby wybrać cyfrowego Canona
Rysio napisał(a):Sony jest najlepsze
Muliness napisał(a):Kupuj Nikona;)
Powrót do FotoCroClub - dyskusja