SebastianM napisał(a):Ja mam ją prawie tylko do kontrolowania ruchu i w razie czego do zmiany trasy, do tego jest potrzebna bezwzględnie. Druga rzecz to kontrola ograniczeń prędkości. W sumie lubię, jak mi Waze przypomina, że akurat mam już 91 na 90. Kilka lat temu dzięki właśnie nawigacji , kiedy była zablokowana stara S1 podczas remontu i stała też A4, nawigacja skierowała mnie na Ostrawę i Brno, chociaż tego nie planowałem. Wiem , że dzięki temu zaoszczędziłem przynajmniej 3-4 . O tyle mniej więcej byłem szybciej od znajomych w Bratysławie ,którzy jednak zdecydowali się kontynuować jazdę w kierunku Zwardonia . Co to zaś aplikacji przeciwko fotoradarom , to CamSam nie wiem jak , ale często ma już w bazie fotoradary , które dopiero co są instalowane i jeszcze nie aktywe ,a kalibrowane przez służby. W Niemczech czy w Austrii kilka razy mi się zdarzyło , że przejeżdżałem obok takiego miejsca , gdzie dopiero instalowali fotoradary , a aplikacja już informowała , że one tam są
CamSam działa na podobnej zasadzie jak Yanosik, użytkownicy sami zgłaszają "niebezpieczne" miejsca, więc jak ktoś przejeżdża i widzi że się rozkładają to już ich oznacza.

.png)
.png)
.png)