A kolega pisał coś o średniej 150...to jakieś 200 prawie cały czas....
Wawa - Makarska .....
.png)
lew napisał(a):......nic nie poradzę na to, iż dla niektórych kupno Porsche i samolotu "nie mieści się w głowie" .
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):lew napisał(a):......nic nie poradzę na to, iż dla niektórych kupno Porsche i samolotu "nie mieści się w głowie" .
Mnie się nie mieści kupno wypasionego Porsche .... i zapewne w głowach u większości Polaków.
Czy podanymi samochodami dojedziesz w 10.5 godziny z Katowic do Chorwacji
No i kiedy wcześniej przejazd do Chorwacji zajmował 7-8 h![]()
.png)
walp napisał(a):Widzę, że znowu wątek z fantazjami.![]()
Wystarczy wsiąść i trzymać 150 km/h ... Sikanie oczywiście w samochodzie, bo nie odrywamy rąk od kierownicy.
A tak poważnie, to zazdroszczę umiejętności, jeśli ktoś na całej trasie uzyskuje średnią 100 km/h, jadąc oczywiście przepisowo.
.png)
FUX napisał(a):Ale tak wyjdzie.
Czy Włochy, Chorwacja, Niemcy.
I nie trzeba cisnąć 160-180.
Jeżeli nic sie nie dzieje typu wypadek, korki, to na autostradzie to 100 jest do zrobienia.
Kluczowym elementem jest plynność.
Lednice napisał(a):Byłoby fajnie, gdyby każdy mógł jechać, jak chce![]()
Ale tak nie jest![]()
Chyba, że jest ktoś zwolniony z płacenia mandatów

.png)
lew napisał(a):...........każdy jedzie ,jak chce- ja do Splitu w 10.5h zgodnie z przepisami i nie płacąc mandatów; inni preferują jazdę ze stałą prędkością 75- 80 km/h niezależnie od tego, czy to teren zabudowany czy autostrada- ich wybór, mnie nic do tego.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):lew napisał(a):Odpowiesz na pytania:
-kiedy wcześniej można było przejechać do Splitu w 7-8 godz![]()
to chętnie obejrzałbym nagranie z przejazdu bzyq74 napisał(a):Przejazd Śląsk-Split w 10,5 h (średnia v=110) pewnie możliwy, ale pod pewnymi warunkami:
1. Przed wyjazdem szyba okrejona winietkami CZ/A/SLO.
2.Tam gdzie się da trzeba jechać min. 150/160 po GPS-ie. (spowolni odcinek A2/Breclaw-Witelsdorf i 1 tankowanie, o sytuacji na drodze nie wspomnę jak wyprzedzające się "TIR-y" itp).
3. Granica SLO/HR i bramkach musi być z marszu.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.