Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT Ile godzin na przejazd ... fantazje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 15.06.2015 16:48

To żaden wyczyn. Starczy, że nie objeżdżał Słowenii i trzymał 130-150.
Nawet nie szarżując w Czechach czy Austrii.
Zrobienie średnią 100 z jazdy z Wrocka do Pakostane żaden wyczyn. Bez napinki.
https://goo.gl/maps/aDGma

W Cro trzeba kontrolować lusterko.
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 15.06.2015 17:32

Warszawa - Makarska to blisko 1500 km (bez objazdu autostrady), a nasz forumowy Speedy Gonzalez twierdzi że ma czas przejazdu od 9,5 do 10,5 h. Więc moim zdaniem jest to wyczyn, choć mocno wątpliwy. Pod każdym wzgledem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.06.2015 18:30

Czas 11 godz. 50 min czyli prawie 12 godzin nie licząc postojów.
Bo chyba nie łapiesz kierownicę w Pakoštane i .... puszczasz we Wrocławiu. :wink: :?:
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 15.06.2015 19:23

Widzę ,że temat czasu przejazdu wzbudza duże emocje . Są na forum panowie , którzy dyscyplinują , ale to dyscyplinowanie nic nie daje ,ponieważ liczba ofiar wypadków śmiertelnych w Polsce jest dwa razy większa niż w Niemczech, w których można jeździć „ile fabryka dała” i liczba samochodów jest co najmniej dwa razy taka jak w naszym kraju, więc nie o prędkość chyba tutaj chodzi. Abstrahując od tej sprawy pragnę jeszcze raz podkreślić , że z Katowic do Splitu , bez łamania przepisów można aktualnie spokojnie dojechać za 10.5 godziny, a wcześniej zajmowało to 7-8 h mimo, iż „sceptycy „ nie potrafią sobie tego nawet wyobrazić i bawią się w psychologów .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.06.2015 19:36

lew napisał(a): Abstrahując od tej sprawy pragnę jeszcze raz podkreśli , że z Katowic do Splitu , bez łamania przepisów można aktualnie spokojnie dojechać za 10.5 godziny, a wcześniej zajmowało to 7-8 h mimo, iż „sceptycy „ nie potrafią sobie tego nawet wyobrazić i bawią się w psychologów .

Do Chorwacji jeździłem samochodami:
Skoda Felicja
Renault Thalia
Suzuki Ignis
Zawsze pod namiot, a więc samochód zapakowany na maksa.
Nie ma najmniejszych szans aby dojechać takimi lub podobnymi samochodami w czasie 10,5 godzin nad Jadran :idea:
A Ty jeszcze piszesz bajki o 7-8 godzinach. 8O
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2015 19:54

lew napisał(a): Abstrahując od tej sprawy pragnę jeszcze raz podkreślić , że z Katowic do Splitu , bez łamania przepisów można aktualnie spokojnie dojechać za 10.5 godziny, a wcześniej zajmowało to 7-8 h mimo, iż „sceptycy „ nie potrafią sobie tego nawet wyobrazić i bawią się w psychologów .

Pewnie że na upartego można..Ale....
Nie zawsze ....nie o każdej porze ( i roku i doby )....
No i 7-8 godzin kolego to musisz "iść" na maxa całą drogę.....Jakoś tego nie widzę....pasażerowie..bagaż..dyspozycja dnia..warunki...Nie klei mi się Twoja opowieść...I nie jestem sceptykiem który jeździ wolno...Dlatego myślę że Cię trochę poniosło.. :smo:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.06.2015 19:56

Alias21 napisał(a):...Nie klei mi się Twoja opowieść...I nie jestem sceptykiem który jeździ wolno...Dlatego myślę że Cię trochę poniosło.. :smo:

Kolega prosił żebyś się nie bawił w psychologa...... :roll:
:mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.06.2015 19:58

Janusz Bajcer napisał(a):A Ty jeszcze piszesz bajki o 7-8 godzinach. 8O

Ale on mówił o samolocie.
Albo o porsze? :?
Już wiem..........to było porsze w samolocie. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2015 20:10

anakin napisał(a):
Alias21 napisał(a):...Nie klei mi się Twoja opowieść...I nie jestem sceptykiem który jeździ wolno...Dlatego myślę że Cię trochę poniosło.. :smo:

Kolega prosił żebyś się nie bawił w psychologa...... :roll:
:mrgreen:

No to daję już pokój.. :mrgreen:
Prosiłem tylko o autograf... :smo:
Od miszcza... :oczko_usmiech:
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 15.06.2015 20:20

......nic nie poradzę na to, iż dla niektórych kupno Porsche i samolotu "nie mieści się w głowie" ( bo to chyba nie o czas to tutaj chodzi ),czytając te ironiczne wypowiedzi.
Użytkownik usunięty
Re: Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2015 20:24

Dick45 napisał(a):Austria to fotoradary jakieś dziwne list przychodzą do domu :( ale chyba sami nie wierzą że ktoś zapłaci bo nawet nr. konta nie ma(nie myślą chyba że pojadę do Wiednia zapłacić :D ) wszystko ląduje w koszalinie na dzień dzisiejszy nikt w Polsce za to nie ściga ( co innego w Austrii :o )

Nieprawda 8) Wszystkie mandaty z Austrii wędrują do Polski i są ściągane w Polsce :!:
To jak to skutecznie jest robione, to już inna inszość, ale 100% trafia do Polski.
Zysk z ich zapłacenia trafia do Polski, więc jest to jasna zachęta, żeby ściągać 8)
Niezapłacenie mandatu skutkuje bardzo dużymi karami w czasie następnej wizyty w Austrii :roll:

Do tego policaje często stoją i suszą, a do tego pirat drogowy jest bardzo szybko wychwycony, bo ludzie tam lubią dzwonić na policję. Sama policja na bieżąco monitoruje to, co się dzieje na autostradach :roll:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 15.06.2015 20:38

Janusz Bajcer napisał(a):

Czas 11 godz. 50 min czyli prawie 12 godzin nie licząc postojów.
Bo chyba nie łapiesz kierownicę w Pakoštane i .... puszczasz we Wrocławiu. :wink: :?:

Tak wychodzi.

Winieta na Shellu za Chałupkami ca. 10 min.
Wilfersdorf tankowanie, winieta, kawa ca. 10-15 min. lub kawa z tygielka i kanapki za Wiedniem na parkingu.
Granica austriacko-słoweńska lub okolice, jak winiet słoweńskich w Wilfersdorfie nie było, tankowanie, ew. kawa.
Na postaje max. godzina.

Tak jak pisałem. Do Pakostane około 12-13h z pauzami.
Uwierz, że prawie zgodnie z przepisami, bo Jadran ciągnie, można.
No i do Wrocławia mam jeszcze godzinę... :wink:
Czasy podaję z domu. :twisted:
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 15.06.2015 20:49

OK, to możliwe, ale większa odległość w czasie o trzy godziny krótszym - to trzeba być kiepskim fantastą albo kolesiem na poziomie umysłowym Froga.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2015 20:58

Czyli gimbazą :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 15.06.2015 21:01

Widzę, że znowu wątek z fantazjami. :D

Wystarczy wsiąść i trzymać 150 km/h ... Sikanie oczywiście w samochodzie, bo nie odrywamy rąk od kierownicy. :oczko_usmiech:

A tak poważnie, to zazdroszczę umiejętności, jeśli ktoś na całej trasie uzyskuje średnią 100 km/h, jadąc oczywiście przepisowo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

OT Ile godzin na przejazd ... fantazje - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone