Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar na Hvarze

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bogdan63
Croentuzjasta
Hvar na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 31.08.2011 13:46

witam serdecznie,
krótka opinia o Hvarze na Hvarze,
hałas, drożyzna i śmierdząca woda, piękne fotki ale w rzeczywistości katastrofa - jak za przeproszeniem krupówki w Zakopcu, pieniążka nie wrzuciłem bo tam nie chcę wracać.
pozdrawiam
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 31.08.2011 13:53

E tam, Książę Harry świetnie się bawił.
fikoły w basenie

Głowa do góry :lol:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 31.08.2011 15:56

Znam ten ból... Ja jak mam jechać do Krakowa to też dostaję gęsiej skóry... ;)
g-bednarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g-bednarz » 01.09.2011 18:11

Popieram wyspa cała piękna, miasto Hvar też tylko ta drożyzna...Pączek w piekarni 8kun apart w lipcu 23euro od os. już po dużej obniżce...Wszystkie miasteczka trzeba zobaczyć Hvar też:)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 01.09.2011 18:43

g-bednarz napisał(a):Popieram wyspa cała piękna, miasto Hvar też tylko ta drożyzna...Pączek w piekarni 8kun apart w lipcu 23euro od os. już po dużej obniżce...Wszystkie miasteczka trzeba zobaczyć Hvar też:)

Hmmm to nie chcesz wiedzieć jakie są ceny na Santorini w Grecji.
Ciastko w cukierni - 5 euro
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.09.2011 23:00

A wystarczyło poczytać troszkę forum przed wyjazdem....
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 02.09.2011 07:19

witam,
można też poczytać w internecie i wogóle nigdzie nie jechać, jak tak dalej w Chorwacji będzie to stracą na tym wszyscy i my i Chorwaci, niestety.
pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.09.2011 11:56

O Chorwatów się nie martw.. jakoś dadzą sobie radę....
Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj naprawdę nie jest problemem uzyskać dość dokładne informacje o potencjalnych miejscach wypoczynku, zanim jeszcze wyruszy się na urlop.. Można poczytać, pooglądać w necie.. Jeśli wszyscy Cię ostrzegają, że jakieś miejsce jest centrum snobiznu i drożyzny, a w z wiązku z tym na spokojony urlop się nie nadaje (wystarczy wybrać się na kawę i "zwiedzanie"), to może lepiej rozważyć inne miejsce na wypoczynek...
Mnie dziwi Twoje zdziwienie...
Pozdrawiam
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 02.09.2011 12:59

Opinie bywaja różne i kazdy ma prawo do swojej.
Mnie osobiście miasto Hvar bardzo sie podobalo - znacznie bardziej niż Stari Grad, Jelsa czy inne miejscowości na wyspie. To prawda - jest drożej, ale mozna znaleźć zarówno świetne apartamenty w dobrej cenie (30 Euro / 2 osoby w sezonie) i zjeść pyszny obiad w jednej z hvarskich konob (np FOR Bistro) nie bankrutujac przy tym. A widok z balkonu na wyspy piekielne bezcenny!! :D
Na pewno kiedyś tam wrócę!! 8)
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 03.09.2011 21:13

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):O Chorwatów się nie martw.. jakoś dadzą sobie radę....
Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj naprawdę nie jest problemem uzyskać dość dokładne informacje o potencjalnych miejscach wypoczynku, zanim jeszcze wyruszy się na urlop.. Można poczytać, pooglądać w necie.. Jeśli wszyscy Cię ostrzegają, że jakieś miejsce jest centrum snobiznu i drożyzny, a w z wiązku z tym na spokojony urlop się nie nadaje (wystarczy wybrać się na kawę i "zwiedzanie"), to może lepiej rozważyć inne miejsce na wypoczynek...
Mnie dziwi Twoje zdziwienie...
Pozdrawiam

a mnie dziwi że dla Pani Kasi np śmierdząca od szamba woda w kąpieliskach to norma, no na szczęście nie wszędzie i nie dla wszystkich to normalne,
pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.09.2011 21:24

A kto przy zdrowych zmysłach kąpie się w miasteczku? Ja nie zamoczyłabym nawet palca...
Po prostu nie przygotowałeś się do wyjazdu i tyle.. i czyja to wina?
Pozdrawiam
P.S. dopisane:
Gdybyś przejrzał kilka choć z bardzo licznych na forum "hvarskich" tematów, to wiedziałbyś, że zawsze odradzam stacjonowanie w m.Hvar...
Ostatnio edytowano 03.09.2011 21:32 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 2 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.09.2011 21:25

bogdan63 napisał(a):a mnie dziwi że dla Pani Kasi np śmierdząca od szamba woda w kąpieliskach to norma, no na szczęście nie wszędzie i nie dla wszystkich to normalne,
pozdrawiam

A mnie dziwi,że ktoś świadomie rezerwuje sobie chatę w "szambie" ,a potem obwinia wszystkich dookoła,tylko nie siebie! :roll:
A od P.Kasi to Ci się proponuję "odstosunkować...
Nie jesteś godzien..
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 03.09.2011 21:32

anakin napisał(a):
bogdan63 napisał(a):a mnie dziwi że dla Pani Kasi np śmierdząca od szamba woda w kąpieliskach to norma, no na szczęście nie wszędzie i nie dla wszystkich to normalne,
pozdrawiam

A mnie dziwi,że ktoś świadomie rezerwuje sobie chatę w "szambie" ,a potem obwinia wszystkich dookoła,tylko nie siebie! :roll:
A od P.Kasi to Ci się proponuję "odstosunkować...
Nie jesteś godzien..

witam,
sorki, ale rezerwacja była, jak co roku (z przerwami od 1973), nad Adriatykiem, a że woda w zatoczkach śmierdzi bo szamba opróżniają, no to tego w internecie nie piszą, ja jestem chyba pierwszy, a Pani Kasia... no może tego nie czuje, zgoda, nie czuje i już.
ps. a w miasteczku kąpie się 90%, reszta pływa na wysepki, ja też.
pozdrawiam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.09.2011 21:37

bogdan63 napisał(a):witam,
sorki, ale rezerwacja była, jak co roku (z przerwami od 1973)

Nie,no sorry kolego.
Jeżeli Ty tam jeździsz od.................73 r (tak mam to rozumieć?) i nie wiesz gdzie szukać chaty...?
Kaśka nie jest temu winna.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 03.09.2011 22:02

Bogdan o jakich zatoczkach mówisz ? ha :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone