Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hm a jaki jest stosunek chorwatow do kobiet??:);)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaaasiunia
Autostopowicz

Postnapisał(a) kaaasiunia » 10.09.2007 19:54

wiem ze chorwaci sa ogolnie religijni..powiem wam ze zakochalam sie w pewnym oosbniku pochodzenia chorwackiego;D on jest tez religijny ale chcem wiedziec co wy kobitki kochane o nich myslicie?jakie macie doswiadczenia itd?czy sa wierni ?wlasciwie nie mozna uogolniac ale chccialabym sie czegos wiecej dowiedziec...mam nadzieje ze opinie beda pozytywne;))
Crokuski
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Crokuski » 12.09.2007 22:35

Pewien Chorwat napisał mi ostatnio:

(...) in some resarch last year croatian people likes Polish women most of all, (together with Chech) - not italian or some other european. (...)

Rządź zatem i dziel ;-)
kaaasiunia
Autostopowicz

Postnapisał(a) kaaasiunia » 17.09.2007 13:16

nikt sie juz nie wypowie?;)
Amelka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Amelka » 17.09.2007 13:27

Kasiunia,
a Ty byś sie wypowiedziała o ogóle polskich osobników? :))
Co człowiek to "osobnik" :) Twój może być wierny (czego Ci życzę), ale to nie znaczy, że wszyscy inni też tacy będą :)) I religijnośc chyba ma niewiele z tym wspólnego :)
Na tym forum nie znajdziesz raczej wypowiedzi krytycznych, bo tu z definicji sa osoby, które kochaja ten kraj i jego mieszkańców :)
Powodzenia!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.09.2007 20:53

Kasiuniu,
Coś mi się niejasno wydaje, że uległaś wpływowi stereotypu Chorwata (południowca) - podrywacza. Tymczasem to tylko i wyłącznie stereotyp! Wierność czy też problemy z jej dotrzymaniem nie są kwestią narodowości; to indywidualna sprawa. Z paszportu tego nie wyczytasz.
Faktem jest, że wielu Chorwatów wiąże się z Polkami, Czeszkami; wiele tych pań zostało rzeczywiście "upolowanych" podczas wakacji. Ale sam fakt, że finałem było małżeństwo, przeczy chyba obrazowi Chorwatów - podrywaczy, pożeraczy damskich serc skaczących z kwiatka na kwiatek. Nie trzeba być socjologiem, by zauważyć, że zwłaszcza w Dalmacji jest wielu mężczyzn stanu wolnego; niektórzy desperacko poszukują towarzyszki życia; wielu z nich niestety bezskutecznie. Powodów jest kilka. Najważniejszy pewnie ten, że młode dziewczyny uciekają do dużych ośrodków miejskich (przede wszystkim do Zagrzebia) żeby się kształcić i ... nie wracają już do Dalmacji...Ale w zamian za to napływa tu całe mnóstwo pięknych turystek. I jak tu się dziwić samotnym Dalmatyńcom, nota bene wyjątkowo romantycznym z natury?! Pewnie zawsze znajdzie się kilku nikczemników o niecnych zamiarach, ale nie wszyscy jednacy!!!! A raczej powiedziałabym, że to ci niegodziwcy są w zdecydowanej mniejszości (w ilościach śladowych).
Ale wracając do meritum, chyba rzeczywiście nie najszczęśliwiej sformułowany został ten temat. "Obiekt" trzeba po prostu poznać i tu my pomóc Ci już nie możemy. Ewentualnie można by i, w tej sytuacji, może nawet byłby warto i całkiem na miejscu rozbudować dygresję o pozycji kobiety w chorwackim społeczeństwie.
Pozdrawiam
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 18.09.2007 07:06

O właśnie,
a może ktoś będzie wiedział. Będąc w tym roku u mojego znajomego w Sukosanie, dowiedziałem się, że Bożo (tak się on nazywa) żeni się.
Byłem tym mocno zdziwiony, bo chłopak ma dopiero 24 lata. On tłumaczył mi, że to w Dalmacji - Chorwacji normalny wiek do zawierania małżeństw. Czy rzeczywiście?
Aha związek małżeński planował zawrzeć z Chorwatką, żeby nie było na turystki ;)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
w garażu rozłożony Vulcan 1500 :)
milka26
Autostopowicz

Postnapisał(a) milka26 » 18.09.2007 20:29

JA POZNALAM CHLOPAKA Z CHORWACJI JUZ CZTERY LATA TEMU I NADAL UTRZYMUJEMY KONTAKT. WTEDY NIE CHCIALAM Z NIM ZOSTAC BO MIALAM ROZPOCZETE STUDIA ALE TERAZ ZASTANAWIAM SIE NAD WYJAZDEM CORAZ CZESCIEJ :D
madzia1981
Cromaniak

Postnapisał(a) madzia1981 » 18.09.2007 20:54

Z pewnością uważają Polki i Czeszki za najpiękniejsze turystki.
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 18.09.2007 21:23

madzia1981 napisał(a):Z pewnością uważają Polki i Czeszki za najpiękniejsze turystki.

Chyba żartujesz? Czeszki po tych knedliczkach? Gdziekolwiek, czy jakąkolwiek spotkałam o, zgrozo!
:roll: :roll: :roll: Sama również nie należę do anorektyczek. Ale Czeszki? :D
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 19.09.2007 06:37

majeczka napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Z pewnością uważają Polki i Czeszki za najpiękniejsze turystki.

Chyba żartujesz? Czeszki po tych knedliczkach? Gdziekolwiek, czy jakąkolwiek spotkałam o, zgrozo!

Oj nie, nie - chyba widziałaś same przypadki graniczne ;)
Ja np. bardzo miło i namiętnie wspominam Czeszki.
Piękne dziewczyny, a do tego potrafią też zająć rozmową.
Oczywiście nie umywają się do Polek ;) ale powiedzmy, że są dwie ligi przed całą resztą :)
No i te które znałem miały najważniejszą zaletę - nie broniły mi jazdy na moich dwóch kółkach :) czego zdecydowana większość Pań boi się i uważa za zdrożne :) Wręcz przeciwnie - wszędzie chciały tylko na moto :)
pozdrawiam
--
damian
w garażu rozłożony Vulcan 1500
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2007 09:58

damiangres napisał(a):
majeczka napisał(a):

Oj nie, nie - chyba widziałaś same przypadki graniczne ;)
Ja np. bardzo miło i namiętnie wspominam Czeszki.
Piękne dziewczyny, a do tego potrafią też zająć rozmową.
Oczywiście nie umywają się do Polek ;) ale powiedzmy, że są dwie ligi przed całą resztą :)
No i te które znałem miały najważniejszą zaletę - nie broniły mi jazdy na moich dwóch kółkach :) czego zdecydowana większość Pań boi się i uważa za zdrożne :) Wręcz przeciwnie - wszędzie chciały tylko na moto :)
pozdrawiam
--
damian

Popieram Damiana :idea: i Czeszki i Słowaczki są OK :wink: Majeczka nie buduj stereotypów :lol: bo nie tylko w Polsce, Czechach itp. znajdziesz i piękne kobiety i takie..... :wink: a knedliki do tego nic nie mają. Wg tej teorii w Polsce powinny być wszystkie kobiety niezbyt ciekawych kształtów gdyż nasz kuchnia dość obrze potrafi pójść w 4, litery :lol: np. pyry :wink:
madzia1981
Cromaniak

Postnapisał(a) madzia1981 » 19.09.2007 13:44

Nie uważam się za grubą w żadnych wypadku. A bardzo często w Chorwacji jestem uważana za Czeszkę. To chyba miłe :D :?:
W każdym bądź razie mając kilku znajomych w Chorwacji i rozmawiając z nimi na tematy tego typu tak właśnie uważają, że Polki i Czeszki są dla nich piękne.
pozdrawiam.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 19.09.2007 14:06

najpiękniejsze kobiety są u mnie w liceum :))) no i panie z cro.pl ;) też xD
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 19.09.2007 14:12

Ok, no to sprawę Polek i Czeszek mamy już zamkniętą ;)
Cud, miód i boczek ;)
I powiem Wam, że tu w Szczecinie szczególnie to widać. Co łykend zwalają się nam na zakupy tabuny sąsiadów zza Odry.
I wierzcie mi Panowie - mamy takie szczęście, jak stąd na Antypody i z powrotem :)
Helgi i Berty to są dopiero prawdziwie ekstremalne doświadczenia. Kto mieszka przy granicy to wie :)
pozdrawiam
--
damian
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 19.09.2007 17:43

Niestety kiedykolwiek spotkałam Czeszkę, czy to w Pradze, czy w ichniejszych Budziejowicach; nie mówiąc już o Chorwacji, była to niesamowita, niesamowita kobieta, nieomal, że tak się wyrażę dosyć brzydko - rotunda. :cry: Poza Vondrackovą i kilkunastoma nielicznymi przypadkami, szczupłych, i nietuzinkowych kobiet, :D utożsamiam ten kraj i jego płeć piękną niestety z bardzo olbrzymią ilością knedliczków. :wink: :wink: :wink: Wierzcie mi to nie jest stereotyp. Wydaje mi się, że znam dosyć dobrze Czechy, chociażby z kilkukrotnych pobytów w ciągu całego roku na nartach. A tych pobytów w przeciągu kilkunastu lat było niemało... Nie wspomnę już o wielu, wielu wycieczkach chociażby do Pragi.
Gdzież im tam do nas... :roll: :roll: :roll: :papa:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone