Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hm a jaki jest stosunek chorwatow do kobiet??:);)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 18.06.2015 06:44

A bajerują po "jakiemu" ? :mrgreen:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 18.06.2015 09:12

Krótkie powiedzenie,
Chorwaci, lubią stosunek z kobietami 8O
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 18.06.2015 09:21

To chyba normalne, no chyba, że niektórzy nie lubią i to też normalne ... w niektórych kręgach :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2015 08:08

golibroda napisał(a):A bajerują po "jakiemu" ? :mrgreen:

Po chorwacku :D Odpowiadam po rosyjsku, czasami po chorwacko - rosyjsku, bo ja szybko się uczę ze słuchu. Trafił się kiedyś jeden, co próbował po niemiecku, gdy zorientował się, że nie jestem Chorwatką, ale ja po niemiecku ni w ząb, więc przeszedł na chorwacki. Był jeszcze jeden, co gadał ze mną po angielsku.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.06.2015 08:16

To masz ciężkie życie ... musisz znać tyle języków :oczko_usmiech:

Wstaw fotkę w avatar, to zobaczymy co z Ciebie za urocze ziółko :mrgreen:
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 19.06.2015 08:20

Fragment z rozmowy Chorwata świetnie mówiącego po polsku z moją znajomą na temat starości, kto jest stary a kto jeszcze nie:
On - masz już 18 lat?
Ona - mam
On - masz już 18 lat to jesteś już stara.
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 19.06.2015 08:27

Wyrocznia napisał(a):
golibroda napisał(a):A bajerują po "jakiemu" ? :mrgreen:

Po chorwacku :D Odpowiadam po rosyjsku, czasami po chorwacko - rosyjsku, bo ja szybko się uczę ze słuchu. Trafił się kiedyś jeden, co próbował po niemiecku, gdy zorientował się, że nie jestem Chorwatką, ale ja po niemiecku ni w ząb, więc przeszedł na chorwacki. Był jeszcze jeden, co gadał ze mną po angielsku.

Fiuu..fiuuu... :mrgreen:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.06.2015 08:30

Dobrze,że Ci się literka "t" nie dokleiła przez przypadek na okoliczność tego chorwackiego podrywu :smo:
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 19.06.2015 08:44

:mrgreen: hehe,ciekawa koncepcja :smo:
CroAna
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 19.06.2015 08:45

majeczka napisał(a):Niestety kiedykolwiek spotkałam Czeszkę, czy to w Pradze, czy w ichniejszych Budziejowicach; nie mówiąc już o Chorwacji, była to niesamowita, niesamowita kobieta, nieomal, że tak się wyrażę dosyć brzydko - rotunda. :cry: Poza Vondrackovą i kilkunastoma nielicznymi przypadkami, szczupłych, i nietuzinkowych kobiet, :D utożsamiam ten kraj i jego płeć piękną niestety z bardzo olbrzymią ilością knedliczków. :wink: :wink: :wink: Wierzcie mi to nie jest stereotyp. Wydaje mi się, że znam dosyć dobrze Czechy, chociażby z kilkukrotnych pobytów w ciągu całego roku na nartach. A tych pobytów w przeciągu kilkunastu lat było niemało... Nie wspomnę już o wielu, wielu wycieczkach chociażby do Pragi.
Gdzież im tam do nas... :roll: :roll: :roll: :papa:

Majeczko...może na te narty wybierają się Czeszki walczące? Z nadwagą, rzecz jasna :-D studiowałam w Czechach i powiem Ci, że w mojej grupie były same zgrabniaste, no może z dwoma wyjątkami. Ale utrzymując Twój ton, że my jesteśmy cud miód i orzeszki, powiem: tak masz rację. My dziewczęta nie nosimy skarpet do sandałów. A holky robią to nagminnie. I jeszcze coś: i Czeszki i Czesi mówią o nas "szykowne damy". Córka koleżanki Czeszki powiedziała jej po koncercie dyplomowym, gdzie siedziało na scenie 15 Czeszek i 5 Polek" mamo, powinniście się uczyć od Polek" Wszystko jasne . więc cóż się dziwić Chorwatom? :D
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.06.2015 09:05

Bo Polki są najpiękniejsze i najfajniejsze ... ktoś wątpi !!! :papa:
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 19.06.2015 09:17

dla mnie nie musi być ani piękna, ani inteligentna... Mi wystarczy moja żona ;) Obrazek
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.06.2015 09:25

To co ,żona nie jest piękna i inteligentna? :roll:
A poważnie,wracając do kluczowego pytania tego wątku ,to polecam przeczytać książkę Dubravki Ugresic "Kultura kłamstwa" ,może i subiektywnie,ale dość dosadnie autorka opisuje stosunek Chorwatów do swoich kobiet,nie jakiś podryw na wczasowiczkach,tylko do swoich żon,matek,sióstr,sąsiadek .....
Nie wiem na ile w tym prawdy i czy jest w tej ocenie sprawiedliwa ,ale chyba jest bardziej wiarygodna od bywających w Chorwacji Polaków ;) książkę polecam,można się dowiedzieć wiele z nieco innej perspektywy ,zaznaczam autorka nie jest tam raczej uwielbiana .
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 19.06.2015 09:34

marfipl napisał(a):dla mnie nie musi być ani piękna, ani inteligentna... Mi wystarczy moja żona ;) Obrazek

A Twoja żona to zagląda na forum? 8O Weź to lepiej zmaż :mrgreen:
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 19.06.2015 09:40

dla mnie nie musi być ani piękna, ani inteligentna... Mi wystarczy moja żona ;) Obrazek[/q

poszedłeś po bandzie ładnie :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

hm a jaki jest stosunek chorwatow do kobiet??:);) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone