Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie w 2012 - czegoś na Peljesacu szukam :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 12.12.2011 18:08

Czy wszystkie drogi wiodą na Peljesac ?!
Prawie każdy wątek na forum kończy się na tym półwyspie.
Klimat ,,zatunelowy" przyznaję rewelacyjny !!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.12.2011 18:16

Magdalenka sama się naprowadziła ... jednak mam przeczucie , że dziewczyna skończy tak czy owak na ... Bracu oczywiście :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 12.12.2011 20:56

mkm napisał(a):Magdalenka sama się naprowadziła ... jednak mam przeczucie , że dziewczyna skończy tak czy owak na ... Bracu oczywiście :D

:wink:

no dobra, obejrzałam Borak. i już rozumiem wasze dobre chęci :lol:
ale na tę chwilę, towarzystwo i wspólne oczekiwania to niestety nie to...
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 12.12.2011 21:20

Witam. Mniej więcej w połowie drogi pomiędzy Orebicem, a Stonem jest miejscowość Drace. Część Twoich wymagań na pewno spełnia.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.12.2011 21:25

Trudno Magdalenko ... nie będziemy nalegać :wink:
Pozdrav...
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 12.12.2011 22:07

i jakże smutno kończy się mój wątek :roll:

no ale 2 lata temu było podobnie. szukałam wskazówek na forum (po cholerę w oklice Ciovo), z przesympatycznym pasażerem kilka h na gg przegadałam,a w ostateczności pojechałam tam gdzie on nogi pewnie by nie postawił :lol:
co nie znaczy,że w głowie nie zostało - bo oklice Omisza zostawiam sobie na przyszłość 8)
wyspy też.
i Borak, i ewentualnie Podobuce :lol:

a za pomoc dziękuję :lol:

pozostaje tylko znaleźć kwaterę z widokiem ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.12.2011 22:39

Pytałaś o półwysep. Ja od jakiegoś czasu odwiedzam Cro na dwa etapy. Jadę w nowe miejsce do Cro kontynentalnej lub gdzieś nad Jadran i potem do siebie , do Borka :) Polecam Slavonije. I Grasevinę:). Z Iloku :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.12.2011 22:43

B_Magdalenka napisał(a):... oklice Omisza zostawiam sobie na przyszłość 8)
wyspy też.
i Borak, i ewentualnie Podobuce :lol:

... reasumując Magdalenko, na pewno będziesz żałować :wink: :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 12.12.2011 22:58

nie będziesz 8)

odbiegając od tematu. piszę sobie w międzyczasie z córką właścicieli kwatery w Vinisce, w której byłam (moje naj naj :wink: ) i wrzuciła mi taki link:
http://www.island-sipan-insel.com/

pięknie 8)

apropos wysp to popłynęliśmy z nią, i jej bratem ciotecznym na Drvenik. takiej ciszy nigdzie indziej nie zaznałam. żadne bezludzie, mini porcik, domy, domki, turyści i cisza jak makiem zasiał. małż był wniebowzięty
:lol:
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 13.12.2011 08:56

http://www.novalja.cz/chorvatsko/plavby-lodi/

Tak by chciałam..... Super trasa.....R. http://www.novalja.cz/chorvatsko/plavby ... -dalmacie/

PS. W jednym roku/2005 czy 2006/ mieszkali my w jednym tygodniu v Trsteno http://www.chorvatsko.cz/tema/trsteno.html .... i z Trsteno taxiloďkou - byliśmy jeden dzień Sipan i 2 dni Lopud, - Taxiloď/bez auta/ organizowana prywatnie w Trsteno.
To był bardzo ładny i kolorowy urlop ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.12.2011 10:19

B_Magdalenka napisał(a): Drvenik.

Veli.
8)
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 13.12.2011 13:18

Bocian napisał(a):
B_Magdalenka napisał(a): Drvenik.

Veli.
8)

a i owszem 8)
Irys
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irys » 05.02.2012 14:01

Jacek_Do napisał(a):A jaj jednak polecam Żuljanę, wiocha mała jeden sklaep dwie knajpy, jest i kafejka internetowa jak ktoś potrzebuje kontaktu ze światem.
Plaża w wiosce dość płytka a za wzgórzem jedna z njapiękniejszych plaż w CRO, również w miarę płytka i co ważne przy dzieciach rosną na niej spore drzewa które dają cień.
Niedaleko do Dubrownika, Orebica, Stonu, można zrobic wypad do BiH.
Sporo scieżek na spacery, rowerkiem można się przejechać do Trstenika.
Jak ktoś lubi spokój i ciszę to polecam.
Mogę przesłać kilka zdjęć na maila.

A ja tylko zęby ostrze na Żuljanę od paru sezonow i wiecznie kłody pod nogi :wink:
Zwracam sie zatem o pomoc do doswiadczonych w tym rejonie.

Poniewaz podroz nasza bedzie utudniona brakiem wlasnego srodka lokomocji, zwracam sie z prosba o wszelka informaje odnosnie mozliwosci dotarcia do Żuliany np. autobusem
Wiem, ze, ze wzgledu na poloznie, miejscowosc ta jest bardziej odpowiednia dla zmotoryzowanych, lecz jestesmy zdeterminowani i rozwazymy wszelkie mozliwe opcje, wliczajac w to uprzejmosc gospodarzy oferujacych transport (oczywiscie za oplata).Wynajecie auta w Dubrowniku raczej nie wchodzi w gre, ze wzgleu na kosmiczne sumy, predzej juz spacer z okolic Dubravy (gdzie zdaje sie przejezdzac autobus w drodze na Korcule). ''...7 km z gorki dasz rade...''- uslyszalam ;). (wspomniana juz determinacja )

Tutaj sprawa znow sie komplikuje, poniewaz zaden z kampingow nie posiada strony internetowej, gdzie mozna wyslac zapytanie o nocleg i ewentualny transport.

moje sledztwo dalo ograniczone rezultaty a watpliwosci sa nastepujace.:
a) czy istnieje publiczny transport pomiedzy Dubrownikiem, Stonem ,Zuljana i Orebicem
b) czy ktos z bywalcow wie jak i na ktorym najlepiej kampingu zarezerwowac wczesniej miejsca,(zakladam, ze telefonicznie, zatem czy mozna sie porozumiec po angielsku lub polsku)

Z gory dziekuje za informacje. :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 05.02.2012 20:44

Irys napisał(a):A ja tylko zęby ostrze na Żuljanę od paru sezonow i wiecznie kłody pod nogi :wink:

ja też. i chyba coś w końcu znalazłam. jeśli uiszczę zaliczkę to się w końcu wpiszę w wątek DDW :lol: :wink:

ale właściwie to zacytowałam cię głównie po to by wyrazić uwielbienie dla tego brytola w avatarku :hearts:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

gdzie w 2012 - czegoś na Peljesacu szukam :) - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone