Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie w 2012 - czegoś na Peljesacu szukam :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 13:05

i wszystko jasne :D dzięki, już obejrzałam. i właśnie takich klimatów szukam.
nie masz więcej zdjęć ? 8) żeby było widać nabrzeże, domy..
coś w tym stylu:
(to moje z Vinisce)
https://lh5.googleusercontent.com/-GDat ... CF3557.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-QDhA ... CF3565.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-77Xv ... G_0273.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-yeln ... 0_2284.JPG
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 11.12.2011 13:41

Nie urzędowałem nigdy na "wiejskiej" plaży ale postaram się jeszcze raz przeglądnąć i wrzucę wszystko co mam.
Za chwilę wszystkie zdjęcia Zulany od strony morza.
http://www.nalewki-i-inne.pl/cro1.zip
Już się wysyła.
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 14:29

super. bardzo mi pogasz :wink:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 11.12.2011 15:05

B_Magdalenka napisał(a):super. bardzo mi pogasz :wink:

Staram sie jak mogę żeby ci dogodzić.
Jeśli chcesz namiary na niedrogą kwaterę w Zuljanie to też służę, co prawda nie jest zaraz przy plaży, za to ma duży taras i max na 8 osób - chyba że Ivan dokończył poddasze, ale przy zapale Chorwatów to nie sądzę. Co prawda nie byłem tam w tym roku więc kto wie?
Poza tym właściciela nie ma przez cały okres pobytu bo mieszka w Dubrowniku, więc cały dom macie dla siebie.
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 15:51

a o co chodzi z zacienionymi plażami ? że słońce szybko się chowa?

naświećcie ten temat nieco bliżej :lol: co znaczy szybko :wink:
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 15:52

Jacek_Do napisał(a):
B_Magdalenka napisał(a):super. bardzo mi pogasz :wink:

Staram sie jak mogę żeby ci dogodzić.
Jeśli chcesz namiary na niedrogą kwaterę w Zuljanie to też służę, co prawda nie jest zaraz przy plaży, za to ma duży taras i max na 8 osób - chyba że Ivan dokończył poddasze, ale przy zapale Chorwatów to nie sądzę. Co prawda nie byłem tam w tym roku więc kto wie?
Poza tym właściciela nie ma przez cały okres pobytu bo mieszka w Dubrowniku, więc cały dom macie dla siebie.

są dwie łazienki ? jedziemy w dwie "obce" rodziny :wink:
podeślij dla zaspokojenia ciekawości: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.12.2011 18:07

Niewątpliwie plusem Zuljany jest łatwiejszy i wygodniejszy dostęp do pięknych plaż Zaljevu Zuljana ... Trstenik jednak jest zdecydowanie bardziej klimatyczny od Zuljany.
Rywalizcja pomiędzy tymi miejscówkami to już kawał historii tego forum :wink: ... forum/viewtopic.php?t=10074&postdays=0&postorder=asc&start=0
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 21:56

przejrzałam już wstępnie "archwium" i poczytałam :D

to co, podeśle ktoś na maila jakiekolwiek kwatery ? z netu mam pierwsze namiary ale widzę,że wiele tego nie ma. na razie skupiam się na Trsteniku i Żuljanie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.12.2011 22:14

B_Magdalenka napisał(a):przejrzałam już wstępnie "archwium" i poczytałam :D

to co, podeśle ktoś na maila jakiekolwiek kwatery ? z netu mam pierwsze namiary ale widzę,że wiele tego nie ma. na razie skupiam się na Trsteniku i Żuljanie.

Pojedź palcem po mapie, trochę dalej...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.12.2011 22:30

... tam znajdziesz TO... co szukasz :D
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 22:31

Bocian napisał(a):Pojedź palcem po mapie, trochę dalej...

to NIE jest pomoc :lol:

tylko dalej i dalej. to NIE jest nasz ostatni raz w Cro. dopiero trzeci 8)
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 22:33

mkm napisał(a):... tam znajdziesz TO... co szukasz :D

a idźcie w choooooooooo...ę :D faceci a konkretów brak :!: :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.12.2011 22:39

B_Magdalenka napisał(a):
Bocian napisał(a):Pojedź palcem po mapie, trochę dalej...

to NIE jest pomoc :lol:

tylko dalej i dalej. to NIE jest nasz ostatni raz w Cro. dopiero trzeci 8)

Na Pelješac jeżdżę od 2003 roku. Oczywiście grzechem byłoby stwierdzenie, że znam Półwysep. Są tacy co znają prawie każda zatoczkę, ja aż tak na to nie zwracam uwagi. Za to mogę ci powiedzieć jak stawiać nogi wchodząc na Ilje :)
Moje miejsce na Ziemi to Borak, czyli tzw. zatunelowu Pelješac. Mimo, że "najDIVNAjniejsza plaża półwyspu leży od strony Małego Morza, dla mnie tylko druga strona. Tam jest Jadran :) Cromaniacy chwalą sobie także Borje, Podobuce... Sa tacy którym na pobyt podoba się Orebić. Innym Lovište. Wszystko zależy czego szukasz. Na pewno nie znajdziesz tu Makarskiej...
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 11.12.2011 23:01

Bocian napisał(a):Moje miejsce na Ziemi to Borak, czyli tzw. zatunelowu Pelješac. Mimo, że "najDIVNAjniejsza plaża półwyspu leży od strony Małego Morza, dla mnie tylko druga strona. Tam jest Jadran :) Cromaniacy chwalą sobie także Borje, Podobuce... Sa tacy którym na pobyt podoba się Orebić. Innym Lovište. Wszystko zależy czego szukasz. Na pewno nie znajdziesz tu Makarskiej...

Borak -nie kojarzę z mapy, bez bicia się przyznaję.
Borje również.
Podobuce oglądałam - urocze i owszem.
Orebic za duży.
Loviste wydaje się być cudne,ale na teraz za "daleko"

fajnie mieć swoje miejsce na Ziemi ale ja niestety nie ten typ :roll: zawsze wybiorę nowe i nieznane, choćby niepewne, aniżeli znane. i gdyby nie ta moja okropna natura to wróciłabym i do Vinisce bo ta zatoczka była dla mnie idealna pod każdym względem na wakacje z dzieckiem.
i teraz ma być podobnie:
- w miarę płasko bo i tak wymęczę dzieciaka wycieczkami i łażeniem po mieścinach,a już będzie miała 4 lata, za "stara" na wózek ;)
- 1 sklep
- porządna lodziarnia
- plaża nieistotna bo i kamolami się zajmie
- cicha woda (w sensie żadnych głośnych fal jak nad bałtykiem bo będę młodą tydzień z dwóch na miejscu przekonywała żeby podeszła do brzegu)
- wszędzie "w miarę" blisko (Dubrovnik, Ston, Trpanj, Orebic/Korcula)

ejmen.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.12.2011 18:05

B_Magdalenka napisał(a):
i teraz ma być podobnie:
- w miarę płasko bo i tak wymęczę dzieciaka wycieczkami i łażeniem po mieścinach,a już będzie miała 4 lata, za "stara" na wózek ;)
- 1 sklep
- porządna lodziarnia
- plaża nieistotna bo i kamolami się zajmie
- cicha woda (w sensie żadnych głośnych fal jak nad bałtykiem bo będę młodą tydzień z dwóch na miejscu przekonywała żeby podeszła do brzegu)
- wszędzie "w miarę" blisko (Dubrovnik, Ston, Trpanj, Orebic/Korcula)

ejmen.

Nie będzie nic podobnego do Vinisce, ponieważ Borak to bajka z wyższej półki ... choć spełnia tylko jeden Twój warunek... ten ostatni .
Niech mama zawoła teraz dzieciaka przed monitor ... niech lepiej pociecha zadecyduje :wink:...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

gdzie w 2012 - czegoś na Peljesacu szukam :) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone