.png)
Lednice napisał(a):Moim zdaniem obszar poniżej Monachium to nadal są Niemcy,
a potem zaczyna się Austria, dokładnie Tyrol i żadnego kraju pomiędzy Austrią a Niemcami nie ma![]()
Mogę coś polecić przy autostradzie z Salzburga do Słowenii przez przełęcz Karawanken,
ale poza tobą pierwsze słyszę, żeby jechać do Chorwacji przez Niemcy, Austrię, Włochy, Słowenię![]()
Chyba że ktoś planuje jako pierwsze miejsce pobytu Wenecję, wtedy jest to oczywiste

.png)
Belluna napisał(a):Ewentualnie na Istrię można by przez Włochy. Za Salzburgiem też mamy sprawdzone miejsce, ale skoro zahaczacie o Włochy to pewnie na Insbruck będziecie się kierować.
maniusc napisał(a):...tak sentymentalnie i krajobrazowo! ...planujemy odwiedzić ponownie Palmanova!POLECAM!
.png)
.png)
Lednice napisał(a):maniusc napisał(a):...tak sentymentalnie i krajobrazowo! ...planujemy odwiedzić ponownie Palmanova!POLECAM!
Przez Innsbruck z Polski do Chorwacji![]()
Co do trasy to kwestia gustu, strasznie nabijacie dodatkowych kilometrów, zejdzie sporo więcej czasu, koszty będą zdecydowanie większe w porównaniu do trasy omijającej Włochy...![]()
A co tam jest aż tak bardzo ciekawego w Palmanova,
że z powodu tego małego włoskiego miasteczka robicie taką trasę![]()
.png)
Lednice napisał(a):Nie byłem.
Na zdjęciach Palmanova wygląda ładnie, ale jak setki podobnych miasteczek we Włoszech![]()
Oczekiwałem mocnych argumentów ZA wizytą w tym miejscu![]()
Na PW wysłałem namiary na nocleg koło Monachium
.png)
Lednice napisał(a):No to trzeba było od razu, że śladem 4 skoczni![]()
![]()
Teraz wszystko gra i buczy![]()
W Garmisch-Partenkirchen nocowaliśmy z żoną, muszę sobie przypomnieć, jak nazywał się pensjonat![]()
Był bardzo fajny
.png)
Lednice napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):a w czymś takim to jest jakaś obsługa, czy trzeba meldować się samemu?
https://www.booking.com/hotel/at/clever ... 2015-07-19
trudne to znając podstawowy angielski? karta magnetyczna "wyskakuje" sama z tego urządzenia na ścianie?:p
Oszczędzają na recepcjonistce![]()
Ciekawe, na czym jeszcze oszczędzają![]()
![]()
Śniadanie musiał przygotować ktoś żywy
.png)
jackuc napisał(a):sezamek1 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie do osób rezerwujących nocleg w Oekotel:
Czy w procesie rezerwacji noclegu w Oekotel Traiskirchen: Wien Süd potrzebny jest numer karty kredytowej?
Co w przypadku gdy ja takowej karty kredytowej nie posiadam?
Sprawdź dokładnie bo o ile mnie pamięć nie myli to np w Oekotel Graz płatność jedynie gotówką na miejscu ...
Karty kredytowe nie potrzebne tym bardziej...
.png)
jackuc napisał(a):Spałem 3 lata temu w Ibisie blisko centrum, spartańsko nieco ale ok + śniadanko
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi