Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie lubicie spedzac urlop poza Chorwacja?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 05.08.2007 10:52

Suwalszczyzna blisko granicy z Litwą jak nie ma pogodyna jeziora można zwiedzać, do Wilna 160km, do Kowna jeszcze bliżej, świetne likiery i miody a benzyna też tańsza
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 05.08.2007 12:29

Jola L-G napisał(a):Bieszczady, Bieszczady i jeszcze raz Bieszczady!!!!!! - kiedyś tam zamieszkam (jak będę na emeryturze, a mój małżonek jest jeszcze bardziej za niż ja) :devil: :devil: :lool: :lool: :devil: :devil: :lool: :lool: :papa: :papa: :papa:

Ja też. :!: :!: :!: Ty przy małej czy dużej pętli :?:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 14.08.2007 09:20

O tak Bieszczady! Okolice Wołosatego albo okolice drogi z Terki do Dołżycy.
Doti
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doti » 14.08.2007 09:58

Ja uwielbiam w górach Bukowinę Tatrzańską, nad morzem Krynicę Morską. Ale nic nie przebije CRO ...
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 14.08.2007 10:04

kawo napisał(a):
Jola L-G napisał(a):Bieszczady, Bieszczady i jeszcze raz Bieszczady!!!!!! - kiedyś tam zamieszkam (jak będę na emeryturze, a mój małżonek jest jeszcze bardziej za niż ja) :devil: :devil: :lool: :lool: :devil: :devil: :lool: :lool: :papa: :papa: :papa:

Ja też. :!: :!: :!: Ty przy małej czy dużej pętli :?:

Gdzie dokładnie zamieszkam tego jeszcze nie wiem, a przez ostatnich 15 lat stacjonuję przy małej pętli (skąd robimy mniej lub więcej wypraw, a jak upały to zalew soliński). Mamy tam swoje miejsca i chociaż nie lubimy jeździć w te same miejsca to dla tej cząsteczki Polski robimy wyjątek. :papa: :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.08.2007 10:36

Widzę,że lista zwolenników Bieszczad rosnie :D Może założymy jakiś mały crobieszczadzki fanklub :D
Ja mieszkałem przez dwa lata w Polańczyku - fajnie było.
Widok z balkonu miałem mniej więcej taki :

Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.08.2007 11:41

A oto część z naszych niechorwackich przyjemności

Grzybki--małe, duże, aby jadalne
Obrazek
rozrywki "szlacheckie"--wiem, stroje niewłaściwe
Obrazek

zwiedzanie naszego urodziwego kraju, tym razem Płock
Obrazek

taplanie się w błocie
Obrazek
Obrazek

i to co lubię najbardziej
Obrazek

Ps w Bieszczadach byłem w 1962/63 roku, z rodzicami, autem, chyba pierwszym w Polsce z oponami bęzdętkowymi, które co chwilę pękały, odwiedziliśmy chyba wszystkie wulkanizacje bieszczadzkie, aż tata kupił dętki.
Drugi raz w 1973 r na obozie rowerowym. Fajnie było, były np drogi na mapie, a faktycznie ich nie było, całe 2 tyg padał deszcz, pierwszy raz piłem piwo bez soku w bieszczadzkiej knajpie wśród miejscowych zakapiorów.
Nigdy więcej nie miałem okazji tam powrócić, Cro stoi na przeszkodzie, może za kilka lat...
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 14.08.2007 14:06

wojan napisał(a):Widzę,że lista zwolenników Bieszczad rosnie :D Może założymy jakiś mały crobieszczadzki fanklub :D
Ja mieszkałem przez dwa lata w Polańczyku - fajnie było.
Widok z balkonu miałem mniej więcej taki :

Obrazek

Jak taki widok miałeś to tylko i wyłącznie z bloków na górce :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2007 16:11

maciek1956 napisał(a):....Nigdy więcej nie miałem okazji tam powrócić, Cro stoi na przeszkodzie, może za kilka lat...

Polecam jednak wygospodarowac jakiś weekend, warto póki Bieszczady nie zostaną "ucywilizowane" Jeszcze do dziś można trafic na dzikie miejsca (w tzw. bieszczadzkim worku) i oby jak najdłużej tak pozostało....
Pozdrawiam :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.08.2007 19:49

Jola L-G napisał(a):
Jak taki widok miałeś to tylko i wyłącznie z bloków na górce

Jolu widzę,że Bieszczady znasz jak własną kieszeń :D Masz rację - mieszkałem w pierwszym bloku nad drogą. :papa:
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 22.08.2007 11:26

wojan napisał(a):
Jola L-G napisał(a):
Jak taki widok miałeś to tylko i wyłącznie z bloków na górce

Jolu widzę,że Bieszczady znasz jak własną kieszeń :D Masz rację - mieszkałem w pierwszym bloku nad drogą. :papa:

....może tak dokładnie to ich nie znam, ale ciągle w nie wracam i zawsze Polańczyk jakoś na mojej drodze staje :wink: :wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 28.08.2007 15:59

Doti napisał(a):Ja uwielbiam w górach Bukowinę Tatrzańską, nad morzem Krynicę Morską. Ale nic nie przebije CRO ...

No to jest nas tu więcej. Od 35-u lat niezmiennie w zimie Bukowina Tatrzańska :lol: W tym roku też ale tylko 31 grudnia. Później w marcu po raz pierwszy słoneczne stoki Italii :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.08.2007 16:33

Guzior napisał(a):
Doti napisał(a):Ja uwielbiam w górach Bukowinę Tatrzańską, nad morzem Krynicę Morską. Ale nic nie przebije CRO ...

No to jest nas tu więcej. Od 35-u lat niezmiennie w zimie Bukowina Tatrzańska :lol: W tym roku też ale tylko 31 grudnia. Później w marcu po raz pierwszy słoneczne stoki Italii :lol:

Tak, Bukowina ma swój klimat, zmiena się okolica, zmieniają domy, ale klimat Bukowiny zostaje niezmienny od lat. Bywam tam dosyć często, zimą, od 1962 r. Wpadam po sezonie na małe nartki, spacery, kwaśnicę i grzane wino, piwo.
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 28.08.2007 16:49

Tatry
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 28.08.2007 18:29

maciek1956 napisał(a):
Guzior napisał(a):

Tak, Bukowina ma swój klimat, zmiena się okolica, zmieniają domy, ale klimat Bukowiny zostaje niezmienny od lat. Bywam tam dosyć często, zimą, od 1962 r. Wpadam po sezonie na małe nartki, spacery, kwaśnicę i grzane wino, piwo.

Może kiedyś Maćku wpadniemy na siebie w knajpce Pod Miedzą. Tam mają najlepszą na świecie Babcyną Uciechę, czyli grzane piwo z wiśniówką :D . Ech rozmarzyłem się.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Gdzie lubicie spedzac urlop poza Chorwacja? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone