Ta miejscowosc jest jednak na odcinku Mikulov-Wieden, jadac od Znojma omija sie ja, na szczescie:):)
http://www.viamichelin.co.uk/viamicheli ... image2.y=5
.png)
.png)
slapol napisał(a):Unijne dyrektywy drogowe mowią, że za wykroczenie możemy być ukarani tylko w tym kraju, w którym zostało popełnione wykroczenie. Chodzi więc o to, żeby po namierzeniu przez radar...zdążyć dojechać szybciej do granicy, niż przez satelitę przeleci tam radarowa fotka z "naszą winą" - i po kłopocie
niezawodny napisał(a):P.S.
Slapol!
Czy to jest pewna wiadomość że fotki z fotoradarów są przekazywane na granice? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Bo jaki byłby tego sens? Przecież na granicy sprawdzają tylko dowodzik a nie papiery samochodu, a fotka z fotoradaru odczytuje z kolei tylko numery rejestracyjne a nie nasze nazwisko, więc te dane się nie pokrywją. Także póki co IMHO można spokojnie jechać i "dać się focić" - tylko nie zapominajcie ładnie się uśmiechać
.png)
.png)
piotr7 napisał(a): Najczęściej zatrzymywali wozy ze Szwajcarii i Niemiec, a tylko raz widziałem polski samochód. Byłem zaskoczony, ale Szwajcarzy jeżdżą nieco brawurowo, często przekraczają dowzoloną prędkość i wyprzedzają na ciągłej.
.
.png)
scrapp napisał(a):W CHorwacji do tej pory nie mialem nigdy kontaktu z policją. Ale ciekaw jestem czy maja na autostradach takie autka z videoradarami jak nasi? Jak ostanio jechałem rok temu (ale i w latach poprzednich) to noca ciągnąłem 170-190 cały czas. Pusto, cicho i szybko. Ale coraz więcej restrkcji na drogach i stąd moje pytanie.
.png)
.png)
scrapp napisał(a):W CHorwacji do tej pory nie mialem nigdy kontaktu z policją. Ale ciekaw jestem czy maja na autostradach takie autka z videoradarami jak nasi? Jak ostanio jechałem rok temu (ale i w latach poprzednich) to noca ciągnąłem 170-190 cały czas. Pusto, cicho i szybko. Ale coraz więcej restrkcji na drogach i stąd moje pytanie.
.png)
becia25 napisał(a):
Z tego co się oczytałam tu na forum to i Cro też mają patrole z kamerkami więc trzeba uważać jak wszędzie.
.png)
.png)
.png)