Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Foto Video Radary Na Trasie Do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek_116
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek_116 » 26.07.2009 20:50

dids76 napisał(a):Za granicą a już szczególnie w Czechach i Austrii zawsze jeżdżę jak bozia przykazała. Tyle tylko że prędkość ustalam według GPS-a ( zawsze te 5-10km/h szybciej :wink: )

Zawsze to pozostaje w kieszeni pare groszy i brak konfrontacji a tamtejsza Policja co przy braku znajomosci jezyka moze troche utrudnic sytuacje. Liczniki samochodowe sa tak skonstruwane ze zawsze na + przeklamuja jedne wiecej drugie mniej a za jedne z najdokladniejszych uchodza elektroniczne w autach francuskich.
werekto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) werekto » 26.07.2009 21:20

mesiah napisał(a):Trzeba zainwestować w Antyradar i się ma Św. Spokój, jeżdżę z takim cackiem już trzy lata i zawiódł mnie tylko raz (wychyliłem się zza tira i Pan władza wysuszył mnie dokumentnie :D ). Polecam, tylko trzeba się z tym nauczyć jeździć.

majgat... to jednak płyta na lustrku działa???? :D:D:D:D:D
chciałbym
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chciałbym » 27.07.2009 00:43

nie tylko działa szanowna Koleżanko!!! dodatkowo jest nawet miejsce gdzie można gumę przykleić !!!
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 27.07.2009 13:52

bushi napisał(a):No to skromnie też dołożę jeden dla jadących na południe Dalmacji.
Niemal stały posterunek z suszarką w m. Orasac (ok. 20 km przed Dubrownikiem).
Podobno istnieje nawet taka anegdoda, że jeśli stracisz orienację na trasie Split - Dubrownik i zatrzyma cię policja to znaczy, że jesteś w Orasacu.
Szerokiej drogi

potwierdzam - jako stały bywalec Orasaca widziałam patrol kilkakrotnie :D
DAKOTA
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAKOTA » 27.07.2009 18:39

sebak napisał(a):
Pablo 69 napisał(a):Miejscowość POYSDORF ograniczenie do 50 km/h fotovideo radar stoi po prawej stronie przy wjeździe do Poysdorfu w kierunku na Wiedeń około 20-30 minut od granicy Czechy-Austria robi zdjęcia non-stop.

Ten POYSDORF to jest na trasie ze Znojma w kierunku Wiednia?

witam

Poysdorf jest na trasie Mikulov- Wieden

DAKOTA
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2009 18:44

werekto napisał(a):
majgat... to jednak płyta na lustrku działa???? :D:D:D:D:D

Najlepiej taka chodnikowa :wink:
poljako_poljako
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poljako_poljako » 27.07.2009 19:10

Jechałem do HR 5. 07, wracałem 21. 07. Dodam ostrzeżenie dla jadących autostradą Żilina-Bratysława. "Cywilna" niebieska Fabia kombi grasuje w okolicach Nitry (tam gdzie są zwężenia). W trakcie powrotu w Bratysławie (o ile dobrze pamiętam to ograniczenie do 90km), zaczęły za mną błyskać niebieskie stroboskopowe światełka w jakimś granatowym? Passacie. Zjechałem szybciutko na boczek ale "kolega" przede mną nie. Po paruset metrach stali na poboczu. Ci z Passata w mundurach oczywiście.
Dla jadących przez BiH szczególnie radzę uważać w miejscach, gdzie jest ograniczenie do 20km. Prawdopodobieństwo, że "suszą" to 50/50. Pozdrav.
maniek74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek74 » 27.07.2009 23:30

DAKOTA napisał(a):
sebak napisał(a):
Pablo 69 napisał(a):Miejscowość POYSDORF ograniczenie do 50 km/h fotovideo radar stoi po prawej stronie przy wjeździe do Poysdorfu w kierunku na Wiedeń około 20-30 minut od granicy Czechy-Austria robi zdjęcia non-stop.

witam

DAKOTA
z Austrii nie przychodza foty
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2009 08:26

maniek74 napisał(a):
DAKOTA napisał(a):
sebak napisał(a):

witam

DAKOTA
z Austrii nie przychodza foty

I tu byś się zdziwił...
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 28.07.2009 08:52

ja osobiście w Chorwacji widziałem w zeszłym roku Audi A4
chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 31.07.2009 21:44

dzisiaj na wysokosci Sibenika widzialem niebieskiego mercedesa w akcji
gacek.mw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gacek.mw » 17.08.2009 21:52

Zwykły antyradar przechodzi do lamusa. W tym roku na wiadukcie przed zjazdem na Split widziałem policaja majstrującego przy jakimś urządzonku, które jadący za mną a znający się na rzeczy kolega bez wątpliwości zidentyfikował jako radarek laserowy.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Foto Video Radary Na Trasie Do Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone