.png)
magdalena_r napisał(a):Dziękuję. A miałeś "przyjemność" korzystać z polisy?
.png)
anakin napisał(a):...
A tak na marginesie, jak ktoś narzeka na polską służbę zdrowia..........nie życzę bliższego kontaktu z europejską..
Tam jest dopiero dżihad...

sdolas napisał(a):Ja tam żadnych problemów nie zauważyłem, opisywałem w tym wątku, trafiłem na super pomoc w zakresie EKUZ ( stan zapalny uniemożliwiający chodzenie). Karta EKUZ załatwiła wszystko. Z mojej strony był tylko konieczny dojazd.
I nie chcę nikomu niczego wmawiać![]()
Sama EKUZ wystarczyła ... i tyle
.png)
.png)
sdolas napisał(a):Napisałem za wczasu bo już nie jeden na mnie "usiadł", że jaki to ja nieodpowiedzialny, czytaj głupi, że tylko z EKUZ jadę, że jak to można bez dodatkowego ubezpieczenia jechać....
Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.
Mało osób widzi w tym dublowanie opłaty za niemal to samo.
Złamania i operacji nie zazdroszczęi zdrowia życzę.
.png)
sdolas napisał(a):Napisałem za wczasu bo już nie jeden na mnie "usiadł", że jaki to ja nieodpowiedzialny, czytaj głupi, że tylko z EKUZ jadę, że jak to można bez dodatkowego ubezpieczenia jechać....
Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.

sdolas napisał(a):Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.
.png)
AniaJ. napisał(a):To mam nadzieję, że w moim pierwszym też tak szybko im pójdzie. ..
Wniosek złożony mailem 27.07 do mazowieckiego NFZ.
Chwilę później dostałam wiadomość (z Siedlec), że o wysyłce powiadomią, ale w sezonie wakacyjnym trwa to co najmniej 14 dni roboczych (!). I że jeśli czas do wyjazdu jest krótszy niż 30 dni to powinnam udać się do oddziału, bo karta prawdopodobnie nie dotrze na czas.
Wysyłka InPostem.
![]()
Miałam nadzieję uniknąć wycieczki na Chałubińskiego...narazie czekam, ale jeśli do 10.08 karta nie dotrze, to niestety trzeba będzie się pofatygować...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne