Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 15.06.2012 11:33

Raul73 napisał(a):
A Włosi też święci nie są, bo to oni pierwsi zagrali taki ułożony mecz, z tego co ja pamiętam - w 1994 r. na mundialu w USA z Meksykiem w ostatniej kolejce grupowej.

Bzdura-zobacz wyniki i tabelę końcową mistrzostw świata w 1974.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5%9Awiata_w_Pi%C5%82ce_No%C5%BCnej_1974#Grupa_A

RFN mając pewny awans przegrywa z NRD.

A jak wygladał tamten mecz wiedza ci,którzy go ogladali ;)

Tyle,że wtedy chodziło by uniknać w nastepnej grupie(taki by system) Brazylii i Holandii ;)
Ostatnio edytowano 15.06.2012 11:42 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 15.06.2012 11:40

anakin napisał(a):No i jeszcze tzw.Respect dla Irlandczyków i ich kibiców.
Wykazywać ochotę do gry i dopingu przy 4:0 w plecy- to naprawdę rzadkość.
8)

Precyzyjnie to zdanie powinno kończyć się "to naprawdę rzadkość na meczach reprezentacji."

Taki, a właściwie znacznie lepszy doping był standardem na meczach reprezentacji Polski do maja zeszłego roku. Polecam pare meczów powtórkowych np. meczu Polska USA w Krakowie, gdzie Polacy dostali srogi łomot (o ile pamiętam trójka w plecy) a doping szedł od pierwszej do ostatniej minuty bez żadnej przerwy, wiele meczy na Śląskim, na Łazienkowskiej i tak dalej...

Irlandczycy bardzo fajnie, ale bez przesady. Oczywiście, na tle obecnej widowni na meczach repry to rzeczywiście przepaść.

Doping od pierwszej do ostatniej minuty bez względu na wynik to norma na meczach ligowych, ale to już inna bajka.

maniust napisał(a):
Kiepura napisał(a):Dobra, jakieś sensacje i niespodzianki prosimy w fazie pucharowej :D

Nasze Orły młócą w sobotę Czechów i w 1/4 Niemców w Gdańsku.... :lol:

.....ale mam fantazję ......

Są dwa sposoby na to (zwycięstwo nad Niemcami) realny i oparty ocuda.

Realny to taki, że wszyscy lecimy w niedziele do najbliższego kościoła i leżymy placorem przed ołtarzem i może się uda.

Drugi to oparty o kilka cudów.

Cud nr 1. Wybieramy mądrych ludzi do władz PZPN. Tu właściwie potrzebne są dwa cuda. Po pierwsze znależć mądrych, a po drugie reszta musi ich wybrać. Już jest ciężko.
Cud nr 2. Przeprowadzamy uzdrowienie szkolenia młodzieży. Szkolenia trenerów budowa boisk, etc. etc.
Cud nr 3. To wszystko działą i nikt tego nie burzy przez kilkanaście lat.

Po spełnieniu tych trzech cudów już za dwadzieścia lat w sprzyjających okolicznościach...

Wiem, wiem, stary dowcip lekko przerobiony. Co zrobić jak u nas wszystko takie ponadczasowe. :D
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 15.06.2012 12:42

Manga napisał(a):
Raul73 napisał(a):
A Włosi też święci nie są, bo to oni pierwsi zagrali taki ułożony mecz, z tego co ja pamiętam - w 1994 r. na mundialu w USA z Meksykiem w ostatniej kolejce grupowej.

Bzdura-zobacz wyniki i tabelę końcową mistrzostw świata w 1974.

Przecież napisałem wyraźnie - "z tego co ja pamiętam". W 1974 r. jeszcze mnie na świecie nie było.
pt
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pt » 15.06.2012 12:47

Jeżeli ktoś nie czytał to fajny wywiad z Bońkiem:
http://kochamfootball.przegladsportowy. ... ,1032.html
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.06.2012 13:01

Raul73 napisał(a):Przecież napisałem wyraźnie - "z tego co ja pamiętam". W 1974 r. jeszcze mnie na świecie nie było.

Ale i tak pamięć masz świetną! :lol: :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 15.06.2012 13:17

pt napisał(a):Jeżeli ktoś nie czytał to fajny wywiad z Bońkiem:
http://kochamfootball.przegladsportowy. ... ,1032.html

Fajny wywiad. Potwierdzam.
Szewo
Podróżnik

Postnapisał(a) Szewo » 15.06.2012 15:27

Może się tak zdarzyć, że w grupie C trzy drużyny będą miały po 5 punktów. Co w takim wypadku i w jakiej kolejności decyduje o awansie?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2012 15:27

Szewo napisał(a):Może się tak zdarzyć, że w grupie C trzy drużyny będą miały po 5 punktów. Co w takim wypadku i w jakiej kolejności decyduje o awansie?

Patrzą na ilość bramek...ale gdyby i ilość bramek...

Zasady Euro 2012:

Gdy dwie drużyny mają tyle samo punktów, rozpatruje się:

1) Liczba punktów zdobytych przez drużyny w bezpośrednim meczu rozegranym między nimi
2) Bilans bramek obu drużyn, z uwzględnieniem wszystkich meczów w grupie
3) Liczba strzelonych bramek przez obie drużyny we wszystkich meczach w grupie
4) Współczynnik UEFA z eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, eliminacji do mistrzostw świata w piłce nożnej 2010, eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2012 oraz z mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, mistrzostw świata w piłce nożnej 2010.
5) Zachowanie drużyn pod względem fair play (w finałach mistrzostw);
6) losowanie

Jest jednak wyjątek, jeśli dwie drużyny, które mają taką samą liczbę punktów i taki sam bilans bramkowy, grają w ostatnim meczu grupowym pomiędzy sobą i mecz kończy się remisem, wówczas zarządza się konkurs rzutów karnych.

Gdy trzy drużyny mają tyle samo punktów, rozpatruje się:

1) Liczba punktów zdobytych przez drużyny w bezpośrednich meczach rozegranych między nimi.
2) Bilans bramek drużyn z uwzględnieniem meczów, które rozegrały one między sobą.
3) Liczba strzelonych bramek przez drużyny - również w meczach, które rozegrały między sobą.
4) Jeżeli po rozpatrzeniu punktów 1-3 dwie drużyny ciągle zajmują ex-aequo jedno miejsce, punkty 1) do 3) rozpatruje się ponownie dla tych dwóch drużyn, aby ostatecznie ustalić ich pozycje w grupie. Jeśli ta procedura nie wyłoni zwycięzcy, stosuje się po kolei punkty od 5 do 9.
5) Bilans bramek obu drużyn, z uwzględnieniem wszystkich meczów w grupie.
6) Liczba strzelonych bramek przez obie drużyny we wszystkich meczach w grupie.
7) Współczynnik UEFA z eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, eliminacji do mistrzostw świata w piłce nożnej 2010, eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2012 oraz z mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, mistrzostw świata w piłce nożnej 2010.
8 ) Zachowanie drużyn pod względem fair play (w finałach mistrzostw).
9) Losowanie.

Ja takiej sytuacji nie pamiętam.
Szewo
Podróżnik

Postnapisał(a) Szewo » 15.06.2012 15:45

Wychodzi więc na to, że w przypadku remisu Chorwatów z Hiszpanami i wygranej Włochów decydować będzie ilość strzelonych bramek w turnieju. No chyba, że któreś drużyny będą miały ich tyle samo :)
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 15.06.2012 17:11

ale burza 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2012 17:42

No...czegoś takiego nie pamiętam.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 15.06.2012 17:46

Jo tak samo jak żyję......
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 15.06.2012 17:48

Mają zacząć o 19.00.
Przypomina mi się mecz z Niemcami w 1974 roku. Piłka zatrzymywała się w wodzie...
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 15.06.2012 17:59

kaszubskiexpress napisał(a):Tutaj
Aż miło popatrzeć na taką fetę...... i cieszy fakt braku kiboli..... :D
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 15.06.2012 18:05

Jednak współczesne drenaże są wydajne. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone