Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga na Orebic od konaca Autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bociek68
Globtroter
Re: Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 23.07.2009 13:18

greg36 napisał(a):Witam wszystkich udających sie do Orebica a szczególnie tych którzy wyjbieraja się w droge w piątek 31 lipca......Jedziemy juz na 2 auta i czekamy na propozycje wspólnego podróżowania ...
Pozdrawiam

Witam, miał być Orebic lub Zuljana, ale zmiana planów cel: otok Hvar(Sveta Nedjelja, Zavala, Ivan Dolac ????), wyjazd 30.07, pozdrówka i szerokiej, pustej(bez fotek i suszarek), czarnej asfaltowej :D .
Aldonka
Cromaniak
Re: Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.07.2009 13:21

bociek68 napisał(a):
greg36 napisał(a):Witam wszystkich udających sie do Orebica a szczególnie tych którzy wyjbieraja się w droge w piątek 31 lipca......Jedziemy juz na 2 auta i czekamy na propozycje wspólnego podróżowania ...
Pozdrawiam

Witam, miał być Orebic lub Zuljana, ale zmiana planów cel: otok Hvar(Sveta Nedjelja, Zavala, Ivan Dolac ????), wyjazd 30.07, pozdrówka i szerokiej, pustej(bez fotek i suszarek), czarnej asfaltowej :D .

Dzięki i wzajemnie :)
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 23.07.2009 18:41

może ktoś napisać ile zajmuje czas przejazdu z zagrzebia do orebića ,ale z praktyki a nie wyliczenia z automapy
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 23.07.2009 19:28

oginioszki napisał(a):może ktoś napisać ile zajmuje czas przejazdu z zagrzebia do orebića ,ale z praktyki a nie wyliczenia z automapy

Nie zapisywałem czasów przejazdu. Będzie trudno to ustalić bo jeśli pojedziesz prawidłowo 130km/h to napewno będzie inaczej niż 200km/h, a poza tym korki mogą być albo nie. Ja nie jestem w stanie tego podać. Pozdrav, szerokiej drogi i miłych wspomnień.
oginioszki napisał(a):więc choćby i burze,gradobicie i lawiny ...nic nas nie zatrzyma

Nie ignorujcie zmęczenia
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 23.07.2009 19:46

dasuch napisał(a):
oginioszki napisał(a):może ktoś napisać ile zajmuje czas przejazdu z zagrzebia do orebića ,ale z praktyki a nie wyliczenia z automapy

Nie zapisywałem czasów przejazdu. Będzie trudno to ustalić bo jeśli pojedziesz prawidłowo 130km/h to napewno będzie inaczej niż 200km/h, a poza tym korki mogą być albo nie. Ja nie jestem w stanie tego podać. Pozdrav, szerokiej drogi i miłych wspomnień.
oginioszki napisał(a):więc choćby i burze,gradobicie i lawiny ...nic nas nie zatrzyma

Nie ignorujcie zmęczenia

niczego nie ignorujemy ,ze wszystkim się liczymy i wiemy że niczego nie można przewidzieć do końca
dlatego nie robimy żadnego superplanu przejazdu bo chcemy by to była przygoda a fajna przygoda to taka która niesie ze sobą niespodzianki :D
te miłe i mniej zabawne ale wszystkie potem stają się materiałem do wspomnień :D
dasuch ale podaj chociaż mniej więcej czas twojego przejazdu ,zdajemy sobię sprawę że różnice mogą być godzinne między uczestnikami
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 23.07.2009 19:59

Około 8 godzin jadąc do końca autostrady a potem przez Vrgorac, Ploče i Ston. Inaczej wyjdzie promem z Ploče do Trpanji. Może być krócej jak się załapiesz na prom, a jak nie to czas oczekiwania na prom przedłuży Wam jazdę. Ja nie będę korzystał z promu. Sama jazda jest fantastyczna, chociaż mój obecny samochód potrafi szybko jeździć, ja już wyrosłem z drogowego szaleństwa. Dlatego też czasy przejazdu są napewno większe niż niektórych forumowiczów.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 23.07.2009 20:03

dasuch napisał(a):Około 8 godzin jadąc do końca autostrady a potem przez Vrgorac, Ploče i Ston. Inaczej wyjdzie promem z Ploče do Trpanji. Może być krócej jak się załapiesz na prom, a jak nie to czas oczekiwania na prom przedłuży Wam jazdę. Ja nie będę korzystał z promu. Sama jazda jest fantastyczna, chociaż mój obecny samochód potrafi szybko jeździć, ja już wyrosłem z drogowego szaleństwa. Dlatego też czasy przejazdu są napewno większe niż niektórych forumowiczów.

dzięki :D
greg36
Autostopowicz
wyjazd 31 lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg36 » 24.07.2009 12:09

Widzę że piatek 31 lipca to pożądany termin wyjazdu na południe.
My wyjeżdzamy ze sląska ok 18-tej
Zapraszamy do wspólnej jazdy......
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 24.07.2009 14:17

oginioszki napisał(a):... ile zajmuje czas przejazdu z zagrzebia do orebića ,ale z praktyki a nie wyliczenia z automapy

Potwierdzam 8 godzin :)
Wyjechałem o 8.00 z Orebica, potem Trpanj (prom), Ravca, Zagreb o 16.00 !
Po drodze 30min czekania na prom, tankowanie paliwa, obiad w restauracji przy A1 ( Odmoriste Dobra) i 1-2 x siusiu...
A1 jechałem 120-140/h, wolniej w tunelach 90-100/h
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 24.07.2009 21:23

My wyjezdzamy 22 lub 23 sierpnia niestety najgorszy na razie jest fakt ze nie mamy czym bo nasze auto nie chce dac sie naprawic i wciaz cos mu dolega mam w ostateczności saxo ale jakos mi sie nie usmiecha tym autkiem w taka podroz ruszac
DarioG
Croentuzjasta
31 lipca :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 25.07.2009 09:06

quote="DarioG"]Dołączam do grupy wyjeżdżających w dniu 31.07, jedziemy konwojem (zapewne finalnie porozrywanym) 6 samochodów z Jaworzna. Piszecie 8 h z Zagrzebia do Orebicia, czyli z SL jakieś 16 h ? Dobrze kalkuluję ? Dotąd jeździłem do północnej Dalmacji i Kvarneru więc tak orientacyjnie pytam. Aaa i jeszcze jedno, śpicie gdzieś po drodze ? Dodam, że jadę z dwójką dzieciaczków ? Pozdrawiam[/quote]
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 25.07.2009 09:24

a ja jade 31 sierpnia w 4 osoby autkiem do Orebic. Nocleg w drodze na parkingu w aucie z 4 godz i dalej. 2 kierowcow wiec damy rade :) tez sie nie moge doczekac juz
adamgcko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamgcko » 25.07.2009 15:20

W tym roku nocleg w Zagrzebiu , start do Orebica po godz. 9.00 , dojechaliśmy na miejsce ok 16.30 . Jazda spokojna , z postojami , zjazd z autostrady na węźle Ravca . Od Stonu do Orebica (ok 50 km ) przejazd trwa do godziny czasu.Pozdrawiam
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 25.07.2009 17:04

adamgcko, czyli z Ravce na Jadrankę, nie drogą nazwijmy ją kontynentalną (nr 62) do Ploce ?
greg36
Autostopowicz
orebic 31 lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg36 » 25.07.2009 21:35

My jedziemy na 2 auta z Mikołowa i tez w każdym aucie po dwoje małolatów..... Daleko, daleko jak nas złapie spanie to mam nadzieje ze jakis motel przydrozny będzie konieczny, rano śnaidanie i dalej w drogę. A o której wyjezdzacie z Jaworzna ???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga na Orebic od konaca Autostrady - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone